Gdje pronaći najbolje kolače

Gdje pronaći najbolje kolače

Blagdani, vjenčanja, rođendani, gdje pronaći najbolje kolače

Da li samo volite slatko ili ste ozbiljni rafinirani sladokusac, nije svejedno, za malo slatkog uzmite kocku šećera ili bombon i bit ćete zadovoljni, a za razmaženo nepce se morate potruditi napraviti nešto sami ili pronaći mjesto gdje se prodaju fini kolači. Sve rjeđe imamo vremena sami pripremati deserte, a za neke je i samo čitanje recepata za kolače napor, a dolaze blagdani, vjenčanja, rođendani, gdje pronaći najbolje kolače, da budu vrhunski, kao da su domaći.

Slastice i kolači su vrhunac svake gastronomije, u njima je sve pitanje mjere, sastava i omjera komponenti, vremena i posvećenosti samoj izradi. Ako upravo idete ususret nekoj važnoj godišnjici i tražite gdje pronaći najbolje kolače, pročitajte recenzije i preporuke gastro blogera u svom gradu oni su često najpouzdaniji vodič. Skoro svaki kvart u gradu ima barem jednu omiljenu slastičarnicu koja radi kolače po nerudžbi na veliko, prema vašim željama i potrebama ili možete predložiti i dogovoriti svoj izbor po želji.

Gdje pronaći najbolje kolače u Zagrebu

Jasno vam je da će različite gastro lutalice napraviti svoje subjektivne vodiče i to je normalno, ali ako ne znate gdje pronaći najbolje kolače u Zagrebu, neka vam takve preporuke budu barem orijentir za vlastitu potragu. Slastičarnice Meet mia, Amelie i Jolie su na dobrom glasu, slijedi ih slastičarnica Horak s tradicijom slastičarstva od 1929 godine, zatim Le kolač, slastičarnica Orijent, Bread Club Zagreb, slastičarnica Zagreb, slastičarnica Jakšić, slastičarnica Na cesti b 041, slasičarnica Vincek.

Naravno da ima još mjesta gdje pronaći najbolje kolače baš po svom ukusu, spomenimo slastičarnicu Millennium, slastičarnicu The Cookie Factory, slastičarnicu Cup&Cake i mnoge druge. Veganske kolače pronađite u slastičarnicama Melt, Filteraj, b041, Fetiš, Vis a Vis by Vincek, a bezglutenske slastice proizvodi Mslo Pastry, Croccantina, kod "Katin kruh bez glutena", In Tolerant - Gluten Fre Hižice, ali tražiti možete recenzije i preporuke preko interneta ili prošetajte svojim gradom. Možda je baš u vašem kvartu osvanula nova slastičarnica sa zamamnom i slatkom ponudom.

Gdje pronaći najbolje kolače ako ste dijabetičar

Dijabetes, celijakija, intolerancija na mlijeko i druge namirnice koje na vas djeluju kao alergeni pred vas stavlja težak zadatak, ako sami ne pečete svoje kolače, a volite slatko i želite jesti kolače bez grižnje savjesti. Gdje pronaći najbolje kolače ako ste dijabetičar i zato na internetu možete pronaći preporuke. Prvo ćete naići na Vis a Vis by Vincek slastice, oni nude i kolače dijabetičare, za ljude koji boluju od celijakije i za vegetarijance i vegane.

Gdje pronaći najbolje kolače, Gren Cakes torte su bez glutena, bez šećera, bez laktoze i mogu ih jesti bez grižnje savjesti svi koji pate od intolerancije na šećer, gluten i laktozu. Slastičarna Orijent također nudi i zdraviju varijantu kolača. Slastičarnica Portofino je u ponudu uvela Portofino SF, što znači sugar free ili bez šećera. U ponudi zdravih kolača su često takozvane sirove torte bazrane na voću, često šumskom voću, kestenu i orašastim plodovima uz dodatak čokolade koju smiju jesti i dijabetičari.


Tagovi: