Gdje pronaći najbolje mjesto za piknik

Gdje pronaći najbolje mjesto za piknik

Gdje pronaći najbolje mjesto za piknik i dobro provesti vikend

Dosadilo vam je s balkona gledati rijetke prolaznike, vruće je i svi su pobjegli na more ili barem gradska jezera u potrazi za osvježenjem. Istina, možete se zabiti u kuću sa spuštenim roletama, ali je bolje da smotate deku, napunite košaru za piknik i odete negdje u prirodu. Gdje pronaći najbolje mjesto za piknik i dobro provesti vikend i nije tako teško izabrati, živimo u predivnom gradu i za početak otiđite u Maksimir koji ima mnogo mjesta za piknik, kao i na obalama Save.

Gdje pronaći najbolje mjesto za piknik, uz jezero ili na livadi, sami birate. Jednako je i na Jarunu na kojem imate mjesta i za roštilj, ako ste u većem društvu. Ako ste sami uvijek možete ponijeti sndvič i grickalice, dobru knjigu i dovoljno. Tu je i Bundek i na sve tri destinacije imate i vodu i zelenilo i duboku hladovinu. Ako želite ostati u gradu idite na Zrinjevac ili u Botanički vrt, Ribnjak, na Tuškanac, a možete i na Cmrok ili na Sljeme.

Gdje pronaći najbolje mjesto za piknik u okolici Zagreba

Ponekada se baš želimo odmaknuti od svega poznatog, zato je važno istražiti gdje pronaći najbolje mjesto za piknik u okolici Zagreba, a Samobor i Samoborsko gorje su nadohvat ruke, a možda na kraju završite i na nekoj sjenovitoj terasi na finom ručku i kremšnitama. Nagradite sebe ponekada, posjetite arboretum Opeka, zelenila za odmor duše i tijela koliko želite. Kanjon Kamačnik u Vrbovskom, Moslavačka gora, Ravna gora, Zaprešić grad dvoraca, Vražji prolaz i Zeleni vir u Gorskom Kotaru, upoznajte svoju zemlju.

Gdje pronaći najbolje mjesto za piknik, jeste li bili na Žumberku, ako niste sada je vrijeme da ga posjetite. Posjetite Veliki Tabor, Rastoke sa izvorom rijeke Slunjčice, Međimurje, Karlovac i jegove četiri rijeke, Lonjsko polje, istražite Medvednicu, Kalnik, Lokvarsko Jezero, Bilogoru, Plešivicu i njezine vinograde, Vukomeričke Gorice i njihove vinograde i Ranč Cowboy, Krapinu, zagorske brege i Krapinskog pračovjeka, Gornju Stubicu i Gupčevu lipu. Znam, reći ćete da su to pravi izleti, a što je drugo piknik nego izlet, odmak od poznatoga.

Gdje pronaći najbolje mjesto za piknik i što ako se nađete na privatnom posjedu

Često nam je najbolje mjesto za piknik ono najbliže, na svu sreću gradski parkovi su počeli služiti svoj svrsi pa piknik možete prirediti i u najbližem parku, Zrinjevac je prvi počeo, važno je samo da mjesto na kojem ste bili ostavite u stanju u kakvom ste ga zatekli. Gdje pronaći najbolje mjesto za piknik i što ako se nađete na privatnom posjedu, jer se može dogoditi da vas privuče rascvjetala livada i da se smjestite, a onda se pojavi vlasnik.

Gdje pronaći najbolje mjesto za piknik, ako zalutate na nečiju privatnu livadu i ako vlasnik inzistira da napustite njegov posjed učinite to. Neki vlasnici su blagonakloni i neće vas dirati, ali neki mogu i agresivno reagirati. Zato je najbolje pitati vlasnika, ako znate čiji je to posjed, ali je svakako ići na javne gradske površine koje pripadaju svima i ako ništa ne oštećujete i ne zagađujete mjesto nitko vas neće dirati i kvariti vam ugodno popodne.


Tagovi: