Gdje pronaći najbolje mjesto za kampiranje

Gdje pronaći najbolje mjesto za kampiranje

Gdje pronaći najbolje mjesto za kampiranje na Hrvatskoj obali i otocima?

Kampiranje polako ali sigurno mnogima postaje najbolja opcija. Bilo da je riječ o ljetovanju ili planinarenju, kampiranje je uvijek najbolja opcija ako želimo uštedjeti na smještaju i uživati u prirodi. Diljem Hrvatske obale i otoka pronalazimo sve više kampova i slične opcije za smještaj. Mali kampovi postaju sve popularniji jer primaju određeni broj ljudi, što nudi privatnost i potrebno uživanje. Ako se odlučite za kampiranje, zasigurno ćete se pitati gdje pronaći najbolje mjesto za kampiranje? Hrvatska je puna prirodnih ljepota i radi toga smatra se savršenom destinacijom za kampiranje.

Najviše kampova nalazi se na obalama i diljem raznih otoka, protežu se od Istre prema sjeveru, pa skroz na jug. Gdje pronaći najbolje mjesto za kampiranje na Hrvatskoj obali i otocima? Cres - Mnoštvo skrivenih uvala i predivnih plaža čine najveći hrvatski otok omiljenom destinacijom za kampiranje na moru. Osim u kampiranju, može se uživati u ljepotama Vranskog jezera, najvišim vrhovima na otoku, bogatoj flori u fauni. Dobra povezanost otoka omogućuje istraživanje od Krka do Istre.

Brač - Slovi kao najljepši otok Hrvatske, i njegova plaža Zlatni rat zauzima visoko mjesto najljepših plaža na cijelome svijetu. Osim što nudi sav potreban sadržaj, Brač je poznat i po svojoj čudesnoj prirodi te mirnim uvalama. Ovdje se može uživati u mirisu borova i čempresa, zvuku zrikavca, uvalama i povjetarcu. Oni željni istraživanja mogu se popeti na Vidovu goru koja je najviši vrh na jadranskim otocima i uživati u pogledu na more i okolne sadržaje.

Korčula - Ovaj sunčan otok smjestio se na jugu Dalmacije i bogat je nestvarnim uvalama te šljunčanim i pješčanim plažama. Otok je bogat povješću, prirodnom baštinom, tradicijom. Kampovi su smješteni diljem otoka, što znači da možete birati između auto kampova, šatorskih ili apartmanskih kampova. Stabla masline i bora, vinogradi, divlja priroda, sve što vam je potrebno kako bi napunili baterije. Potrebno je spomenuti i sljedeće lokacije: Dugi otok, Vis, Pelješac, Mljet i Lastovo.

Gdje pronaći najbolje mjesto za kampiranje u unutrašnjosti Hrvatske?

Iako mnogi preferiraju Hrvatsku obalu, potrebno je navesti kako je i kontinentalni dio Hrvatske isto pun prirodnih ljepota i traženog mira. Od brežuljkastog to brdovitog kraja koji opisuje zapadni i sjeverni dio same unutrašnjosti, do preglednih ravnica u istočnoj Slavoniji - sve su ovo lokacije gdje možete uživati u bezbrižnom kampiranju. Gdje pronaći najbolje mjesto za kampiranje u unutrašnjosti Hrvatske? Kampovi u unutrašnjosti Hrvatske najčešće su smješteni u blizini kulturnih te prirodnih znamenitosti. Gdje pronaći najbolje mjesto za kampiranje u unutrašnjosti Hrvatske?

Plitvička jezera - Kampiranje je dozvoljeno u mjestu Smoljanac koje je veoma blizu NP Plitvička jezera. Ovdje se može uživati u predivnoj i netaknutoj prirodi, odličnoj gastronomiji, potrebitom miru. Kamp je otvoren cijele godine, što je svakako privlačno mnogim avanturistima. Slapić/ Duga Resa - Kamp se nalazi uzduž rijeke Mrežnice, što pridonosi posebnom ugođaju. Kamp može zaprimiti do 300 ljudi i ima četiri zvjezdice za kvalitetu.

Ako se odlučite odmoriti ovdje, tada se možete okušati u brojnim rekreativnim mogućnostima. U blizini kampa je restoran s kafićem i terenski teren. Mrežnica pruža brojne mogućnosti, posjet riječnim otocima, slapove, ribolov. Tuhelj - Kamp Vita nalazi se na svega 40 km od Zagreba i nudi odmor uz zelenilo, vodeni park, saune. Kamp može primiti 312 gostiju i savršena je početna točka za sve one koji se odluče obilaziti okolne dvorce i gradove. U blizini se nalazi restoran, bar, trgovine, sportski sadržaj.

Gdje pronaći najbolje mjesto za kampiranje i što je potrebno uzeti u obzir prije odlaska na kampiranje?

Teško je odgovoriti na pitanje gdje pronaći najbolje mjesto za kampiranje. No, da li znate što je potrebno uzeti u obzir ako se odlučite na kampiranje? Bez obzira da li ove godine tek prvi puta kampirate ili ste već iskusni, potrebo je navesti kako uvijek morate provjeriti svoju opremu za kampiranje. Osnovu opreme čini dobar te kvalitetan šator koji može izdržati sve vremenske uvjete, podloga za spavanje koja će pružati toplinsku izolaciju, vreća za spavanje koja je dodatak ako temperature padnu. Potrebno je povest i kampersku posteljinu i jastuk.

Prijenosna kuhinja je također potrebna, kao i odgovarajuće posuđe za kuhanje na otvorenoj vatri. Uzmite dvije kartuše kako bi uvijek imali dovoljno plina. Za udobnost možete uzeti i sklopive stolice i stolce. Nezaobilazne sitnarije su: čeona lampa, baterijska svjetiljka, prva pomoć, zaštita od sunca i insekata. Od dodatnih stvari za uživanje možete uzeti i viseću ležaljku ili hammock. Gdje pronaći najbolje mjesto za kampiranje često je pitanje mnogih koji prvi puta kreću u svijet kampiranja. Neovisno o tome koju lokaciju odaberete, važno je da uživate u željenom miru.


Tagovi: