Gdje pronaći najbolje mjesto za sunčanje

Gdje pronaći najbolje mjesto za sunčanje

Gdje pronaći najbolje mjesto za sunčanje a da imate privatnost?

Hrvatska zadnjih godina postaje sve posjećenija, a sve zahvaljujući moru, plažama i suncu. S obalom od 5835 km, Hrvatska ima najrasprostranjenije obale na Jadranu, a ovdje se nalazi oko 1200 otoka te otočića, gradovi koji broje preko 180 sunčanih dana, 100 plaža s plavim zastavicama. Ipak, iz godine u godinu se čini kako je sve teže pronaći vlastiti mir na plaži, osobito za doba sezone. Mnogi koji idu a godišnji često se pitaju gdje pronaći najbolje mjesto za sunčanje a da postoji privatnost?

Za početak, trebalo bi izbjeći popularne plaže, i plaže koje su blizu drugih sadržaja. Svako mjesto na našoj obali ima skriveni dragulj za koji znaju samo određeni kupači, stoga ako želite mir i odmor važno je savjetovati se s lokalcima. Gdje pronaći najbolje mjesto za sunčanje a da imate privatnost? Najbolje sakrivene plaže u Hrvatskoj su: Uvala Stiniva/Otok Vis - Do ove predivne uvalice moguće je doći pješice ili uz pomoć broda. Uvala je smještena na netaknutom i teško pristupačnom dijelu otoka, što znači da mnogi ne znaju ili ne žele doći na ovu krasnu plažicu. Plaža je zaštićena s obje strane s grebenima koji pružaju hlad. Ako se odlučite na ovu plažu morate znati kako do nje nije lako doći, no pruža potrebit mir za kupanje i sunčanje.

Plaža Sakarun/Dugi Otok - Ova jedinstvena plaža zaista pruža osjećaj kao da ste na Bahamima. Plaža je smještena na sjeverozapadu Dugog otoka, šljunčanog je oblika i proteže se na 800 m duljine. Za vrijeme sezone na ovoj plaži ima ljudi, no svi su dovoljno udaljeni jedni od drugih kako bi mogli uživati. Sitni bijeli pijesak, tirkizna boja koja je pomiješana s bojama okoline, sve ovo pridonosi posebnom miru kojemu svi težimo za godišnji odmor.

Plaža Sveti Ivan/ Lubenice, Cres - Ovo je plaža za sve one avanturiste, adrenalinske putnike i one koji vole robinzonski turizam! Plaža Sveti Ivan smjestila se ispod klifa visine 400 m u mjestu Lubenice na Cresu. Ako se osudite doći do nje čeka vas pravi dio raja. Do plaže se dolazi brodom ili strmom šeticom od 45 minuta. Plaža, more i okruženje izgledaju kao da su izašli iz filmskog seta, a vama je mir svakako zagarantiran. Na ovoj plaži ne morate brinuti da će svako malo netko doć, stoga se možete prepustiti uživanju.

Gdje pronaći najbolje mjesto za sunčanje u blizini Zagreba?

Za vrijeme ljetnih vrućina svi mi tražimo brza mjesta za osvježenje. Zahvaljujući autoputu do mora smo za sat i pol do 2 sata, što znači da se mnogi odlučuju na jednodnevne izlete ili kupanje. Gdje pronaći najbolje mjesto za sunčanje u blizini Zagreba? Ako ste se odlučili otići na vikend punjenje baterija, tada ćete zasigurno odabrati lokacije na obali koje su što bliže Zagrebu. Gdje pronaći najbolje mjesto za sunčanje u blizini Zagreba? Top tri lokacije su:

Jadranovo - Manje turističko mjesto Jadranovo je udaljeno svega 9 km od popularne Crikvenice. Jadranovo je nešto mirnije, i nudi mogućnost mira i uživanja u prirodi. Kada stignete u Jadranovo možete birati između skrivenih uvala, skrivenih plaža ili stijena koje vam pružaju privatnost. Crikvenica - Ovo je svakako najpopularnije mjesto za odmor mnogim Zagrepčanima i inozemnim turistima. Nudi lijepe i duge plaže koje su prilagođene obiteljima i onima s kućim ljubimcima. Ako stignete na vrijeme možete zauzeti dobro mjesto na plaži, no imajte na umu da su gužve česte (osobito oko kafića, slastičarni, restorana).

U slučaju da se želite maknuti od buke i prenapučenosti, tada možete uzeti Taxi boat koji će vas za svega 5 minuta odbaciti na Krk. Novi Vinodolski - Ovaj turistički gradić također se nalazi blizu Crikvenice i mnogi ga vole radi njegovom neopisivog šarma. Glavna plaža zove se Lišanj i nalazi se ispod centra grada. Rivijera Novog Vinodolskog obuhvaća brojna manja mjesta koja se mogu posjetiti i koja pružaju potreban mir. Klenovica, Smokvica, Sibinj Krmpotski i Kozica - sva ova mjesta imaju kristalno čisto more i borovu šumu.

Gdje pronaći najbolje mjesto za sunčanje i kako se dobro zaštititi?

I dok je sve teže i teže odgovoriti na pitanje gdje pronaći najbolje mjesto za sunčanje, savjeti za brzo i zdravo sunčanje uvijek su isti. Sunčanje mnogi od nas vole jer ga povezujemo s odmorom na omiljenim plažama, s mirisom ljeta, s preplanulošću nakon godišnjeg odmora. No, da li se sunčanje zdravo i da li bi se trebali opće pitati gdje pronaći najbolje mjesto za sunčanje? Postoje razni mitovi oko toga da li je sunčanje zdravo ili ne.

Umjereno sunčanje je svakako zdravo i ono nam omogućuje povećanje serotonina u mozgu, što nam daje onaj sretan osjećaj koji povezujemo s ljetom. Izlaganjem suncu povećavamo i proizvodnju vitamina D koji je dobar za naše kosti, zube, kožu, nokte te kosu. Ipak, pretjerano izlaganje bez odgovarajuće zaštite može rezultirati sa rakom kože, opeklinama, osipom. Sunčanje je zdravo, no ono se ne predlaže za vrijeme jakog sunca, već kada je ono na blagom zalasku.

Stručnjaci navode da bi se trebali maknuti s sunca na prve znakove znojenja kako ne bi izgorjeli ili kako ne bi riskirali toplotni udar. Za vrijeme ljetnih vrućina preporučuje se sunčanje iza 17.00 h, jer u rano jutarnjim ili kasno poslijepodnevnim satima sunce je najjače i ono može oštetiti kožu. Poželjno je da koristite ulja koja sadrže prirodni SPF kako bi što manje kemikalija stavljali na svoju kožu. Preporučuje se korištenje i kokosovog i avokadovog ulja, kao i ulja od maline i mrkve kako bi kožu dodatno hidratizirali i zaštitili od UV zraka.


Tagovi: