Kada beba smije u avion

Kada beba smije u avion

Kada smije beba letjeti avionom?

Letenje s bebom u avionu može biti izazovno, ali uz prave informacije i pripremu, može se obaviti bez problema. Većina aviokompanija dozvoljava bebama starijima od dva tjedna da putuju avionom, iako se preporučuje da roditelji pričekaju dojenče najmanje šest tjedana staro, kako bi osigurali da je beba dovoljno jaka za putovanje i izložena minimalnom riziku od infekcija. Letenje avionom može biti stresno za novorođenčad zbog promjena u tlaku zraka, što može uzrokovati nelagodu u ušima. Kako bi se to ublažilo, koristite bočicu, dudu ili dojite bebu tijekom polijetanja i slijetanja, jer gutanje može pomoći u izjednačavanju pritiska u ušima. Prilikom rezervacije leta, obavijestite aviokompaniju o prisutnosti bebe kako bi se osiguralo odgovarajuće mjesto. Ako je moguće, odaberite letove u vrijeme kada beba spava kako bi se smanjila nelagoda i olakšalo putovanje. Također, kraći letovi su bolja opcija za bebe za njihovo prvo putovanje kako bi se naviknuli na iskustvo letenja.

Beba u avionu - kako se pripremiti?

Kod pripreme za put, važno je ponijeti dovoljno pelena, maramica, rezervne odjeće i hrane za bebu, te omiljene igračke ili dekice koje će im pružiti utjehu tijekom leta. Kako biste lakše prošli kroz aerodrom, ponesite kolica koja se lako sklapaju. Na aerodromu, obiteljima s malim bebama se omogućuje ranije ukrcavanje na avion kako bi se mogli što lakše smjestiti i prilagoditi u avionu. Iako putovanje avionom s bebom može biti izazovno, dobra priprema i poznavanje procedura mogu znatno olakšati iskustvo. Važno je ostati smiren i fleksibilan, jer bebe mogu osjetiti roditeljsku anksioznost. Ako beba plače tijekom leta, kao roditelji trebate pokušati ostati smireni i poduzeti korake za utjehu, kao što su ljuljanje, pjevanje ili šetnja niz prolaz aviona ako je to moguće. Osigurajte da beba bude odjevena slojevito, jer temperatura u avionu može varirati. Uzmite sa sobom i dekicu kojom ćete moći pokriti bebu ako postane hladno. Pripremite se na eventualne promjene pelena tijekom leta i imajte sve potrebne potrepštine lako dostupne.

Što treba beba za vrijeme leta avionom?

Kako biste pripremili svoju bebu za let avionom, važno je ponijeti osnovne potrepštine poput pelena, vlažnih maramica, kreme za pelene, presvlake, i dodatne odjeće. Također, ne zaboravite dudice i omiljene igračke kako biste umirili bebu tijekom leta. Za hranjenje, potrebno je ponijeti dovoljno adaptiranog mlijeka, bočica, ili ako dojite, osigurati marame za privatnost. Uz to, grickalice i dječja hrana mogu biti korisne, posebno za dulje letove. Ako beba koristi formulu, svakako ponesite dovoljno praha u ručnoj prtljazi i bocu s vodom. Ponesite i dekicu kako bi bebi bilo ugodno za vrijeme leta. Za vrijeme polijetanja i slijetanja, promjena tlaka može uzrokovati neugodu za bebine uši, pa je dobro imati dudicu ili bočicu spremnu kako bi beba mogla sisati i na taj način si olakšati pritisak u ušima. Osim toga, nosite i putnu apoteku koja sadrži osnovne lijekove kao što su sirup za snižavanje temperature, kapi za nos i sterilne gaze. Ono najvažnije, sa sobom obavezno ponesite zaboravite na kartu za let i putne dokumente bebe, poput osobne iskaznice ili putovnice ovisno o tome gdje letite.


Tagovi: