Pokolj u Daruvarskom domu. Bivši vojni policajac ubio 6 osoba, više ih je ozljeđeno.

Pokolj u Daruvarskom domu. Bivši vojni policajac ubio 6 osoba, više ih je ozljeđeno.

Daruvar je danas pogođen tragičnim događajem kada je 51-godišnji Krešimir Pahoki, umirovljeni vojni policajac, ušao u Dom za starije i nemoćne osobe u Mažuranićevoj ulici i otvorio vatru. Prema informacijama, petero ljudi je poginulo na licu mjesta, dok je još jedna osoba preminula u bolnici, što broj žrtava povećava na šest.

Incident je započeo oko 10:10 sati kada je Pahoki, čija je majka bila korisnica doma, počeo pucati. Policija je brzo reagirala i uhitila osumnjičenog u blizini lokalnog kafića, dok je očevid na mjestu događaja još uvijek u tijeku pod vodstvom zamjenice Županijskog državnog odvjetništva iz Bjelovara.

Policijska uprava Bjelovarsko-bilogorska potvrdila je da su u domu pogođene i nekoliko osoba, a napadač je ranije bio poznat policiji zbog napada na poznanika prije mjesec dana. Prema svjedocima, Pahoki je u tom incidentu prethodno prijetio pištoljem.

Bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić i glavni državni odvjetnik Ivan Turudić već su na terenu kako bi koordinirali premještaj preživjelih i pružili podršku. Iz Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike najavili su pružanje psihosocijalne pomoći svim pogođenima.

Premijer Andrej Plenković, predsjednik Zoran Milanović, te ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izrazili su sućut obiteljima žrtava i pozvali na brzu i temeljitu istragu ovog stravičnog zločina.

Hitna pomoć iz Daruvara, Pakraca i Virovitice brzo je reagirala na terenu, prevozeći ozlijeđene u obližnje bolnice. Informacije o težini ozljeda preživjelih još uvijek se prikupljaju.

Gradonačelnik Daruvara, Damir Lneniček, izrazio je duboko šokiranje i nevjericu zbog ovog događaja, dok su globalne novinske agencije prenijele vijesti o ovom tragičnom napadu, koji je potresao cijelu Hrvatsku.


Tagovi: