Kako napraviti web stranicu

Kako napraviti web stranicu

Kako napraviti web stranicu uz pomoć WordPress-a

Ako vam je potrebna web stranica prvenstveno se trebate odlučiti na kojoj platformi će vaša web stranica biti. Niste stručnjak i ne znate kako napraviti web stranicu pa je najjednostavnji način uz pomoć WordPress-a. Iako postoje brojne platforme ova je najjednostavnija za uporabu, a pojavila se 2003. godine i od tada raste, te danas čini preko 50% svih platformi.

CMS ili content management system je zapravo sustav pomoću kojeg se upravlja sadržajem i samom web stranicom. Da biste na ovoj platformi napravili web stranicu ne trebate znati programiranje niti biti poznavatelj HTML. WordPress je besplatan i ima puno dodataka koje možete besplato koristiti, te se na ovoj platformi mogu jednostavno dodavati slike, video, tekstovi što će izgledati kao da je vašu web stranicu napravio profesionalac.

Na putu kako napraviti web stranicu trebate zanti da ćete plaćati hosting, te kod odabira domene važno je navesti djelatnost jer će vas tako lakše pronaći onaj koji traži specifičnu uslugu. Hosting je server koji radi danonoćno i na raspolaganju je s podacima bezbroj korisnika.

Kako napraviti web stranicu i odabrati najbolji hosting

Ako ste odlučili naučiti kako napraviti web stranicu uz pravilan izbor domene potrebno je odabrati i najpristupačniji hosting. Hosing je zapravo mjesto na nekom serveru ili kompjuteru koji je dostupan 24/7 tokom cijele godine i kojem neograničen broj korisnika može prići u svojoj potrazi. Naravno, ne može istovremeno biti spojeno na taj server neograničen broj korisnika, no što je bolji server kao hardware podrška to je on i korišteniji i posjećeniji.

Odabir domene i odabir pravog hosting mjesta za vašu web stranicu je najvažnije, kako ne biste odabrali preskupu verziju, a za te novce dobili malo ili gotovo ništa. Stoga se dobro raspitajte i tražite preporuku za hosting usluge prije nego odaberete svoju podršku.

Ono što je važno je da kod kreiranja domene stavite https: // koji donosi SSL certifikat i enkripciju, šifriranje podataka između korisnika i hostinga. U nazivu svoje domene odaberite područje kojim se bavite, na primjer slikastvo, umjetnost, postolar i slično jer će vas tako brže i lakše naći oni koji vas traže. Nije teško kada jednom naučite kako napraviti web stranicu ni održavanje i dopunjavanje sadržajem uz pravi softwarski i hardwerski alat.

Kako napraviti web stranicu uz odličan SEO

SEO search engine optimisation je smisao svake stranice i njenog oglašavanja kako bi imala što više posjetitelja. Što više posjetitelja stranica ima internet tražilica će bolje pozicioinirati vašu web stranicu na bazi ključnih riječi. Stoga smo i napomenuli da kod odabira domene i hosting pružatelja usluge u nazivu domene stavite riječ koja će označavati vašu djelatnost. Već ponazivu domene ulazite u uski krug onih koji su visoko pozicionirani na internet tražilicama.

Kako napraviti web stranicu uz odličan SEO treba znati da postoje određena pravila kojih se morate pridržavati da ne napravite više štete nego koristi za svoju web stranicu. Tekst koji ćete objaviti na svojoj web stranici treba biti originalan što znači da ne možete prepisivati s neke druge stranice, te da unutar tog teksta trebate koristiti key words, ključne riječi. Key words su riječi koje korisnici upisuju u internet tražilicu kada pretražuju i žele doći do određenih tematskih stranica. Smještaj ključnih riječi u tekstu je također važan te svakako trebaju biti na početku teksta i trebaju se ponavljati tokom teksta. Uređivanje sadržaja je važan korak u načinu kako napraviti web stranicu koja će biti posjećena i popularna, dodavanje slika, zanimljivih tekstova, otvaranje bloga, dodavane video sadržaja korisnicima će biti zanimljivo i u segmentu recenzija i ocjenjivana potrudit će se dati vam dobru ocjenu, što je još dodatni bonus za odlučno pozicioniranje za SEO.


Tagovi: