Kada je isplata socijalne pomoći

Kada je isplata socijalne pomoći

Zatraži brzi kredit

Koji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Danas u 11:14
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Isplata socijalne pomoći se vrši prema rješenju Centra za socijalnu skrb

Naknadu zasocijalnu pomoć odobrava područni ured Zavoda za socijalnu skrb na temelju vašeg zahtjeva. Zahtjev mogu predati hrvatski državljani bez primanja, stranci sa stalnim ili dugotrajnim boravištem u Republici Hrvatskoj, osobe bez državljanstva, azilanti i članovi njihovih obitelji, stranci koji su žrtve trgovanja ljudima, ostale skupine osoba u potrebi mogu dobiti jednokratnu novčanu pomoć. Isplata socijalne pomoći se vrši prema rješenju Centra za socijalnu skrb, koje se izdaje žurno, oko dva tjedna po predaji zahtjeva.

Kada predate zahtjev za socijalnu pomoć, ako je potrebno provesti ispitni postupak, rješenje stiže za 30 dana, a za jednokratnu novčanu pomoć čekate odobrenje oko osam dana, a rokovi za žalbe na rješenje su 15 dana, žalbu možete napisati u Centru ili je poslati poštom, e-mailom ili online putem na web stranicama Centra. Hrvatski zavod za socijalnu skrb na svojim službenim web stranicama objavljuje kada je isplata socijalne pomoći, a obično i mediji objave te obavijesti. Za ovaj mjesec isplate novčanih socijalnih naknada počinje 17 srpnja.

Koje sve vrste naknada su isplata socijalne pomoći

Hrvatski Zavod za socijalnu skrb vas je dužan informirati koje sve vrste naknada su isplata socijalne pomoći. Na prvom mjestu je zajamčena minimalna naknda koja može varirati ovisno o vašem imovinskom stanju, prihodima i broju članova u kućanstvu. Troškovi stanovanja, te plaćanje mjesečnih računa također se odobravaju po propisanim kriterijima. Naknada za ugroženog kupca energenata pripada osobama koje već primaju zajamčenu minimalnu naknadu i osobnu invalidninu, a naknada za osobne potrebe se dodjeljuje djeci i mlađim punoljetnim osobama.

Isplata socijalne pomoći u obliku jednokratne naknade se odobrava osobama koje se nađu u izvanrednim okolnostima (poplava, požar, neke druge nevolje) i u pravilu se isplaćuje jedanput godišnje. Naknada za pogrebne troškove se odobrava osobi koje je platila pokop preminulog korisnika socijalne pomoći. Naknada za redovno studiranje se odobrava studentima koji redovno studiraju do 26 godine života. Naknada troškova smještaja se odobrava djeci slabijeg imovnog stanja za smještaj u učenički dom, a može biti odobrena i mlađoj punoljetnoj osobi koja još polazi srednju školu.

Isplata socijalne pomoći i inkluzivni dodatak

Mnogi korisnici socijalne pomoći se žale da su im neka prava uskraćena i ne razumiju u kakvom su odnosu isplata socijalne pomoći i inkluzivni dodatak. Novi zakon o inkluzivnom dodatku koji se primjenjuje od 1 siječnja 2024 godine je objedinio četiri ranije naknade u jedan jedinstveni inkluzivni dodatak. Pa tako, u novi inkluzivni dodatak ulazi osobna invalidnina, naknada za pomoć i njegu, doplatak za djecu sa težim zdravstvenim stanjem ili invaliditetom i naknada za nezaposlene osobe s invaliditetom.

Isplata socijalne pomoći osobama koje imaju status roditelja njegovatelja djeteta s invaliditetom ili za njegu odrasle osobe s invaliditetom. Naknada za troškove prijevoza za djecu sa invaliditetom, koja se dodjeljuje i djeci smještenoj u udomiteljskim obiteljima. Sve naknade su zakonom određene, a inkluzivni dodatak je samo zbrojio srodna davanja i naknade u jedan jedinstveni dodatak. U sustavu e-građani informacije potražite na službenim web stranicama područnih Centara za socijalnu skrb ili na web stranicama Ministarstva za socijalnu skrb.


Tagovi: