Kada je predaja porezne prijave

Kada je predaja porezne prijave

Zatraži brzi kredit

Koji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Danas u 11:14
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Kada je predaja porezne prijave za građane

Rok kada je predaja porezne prijave za građane je kraj veljače točnije 28. veljače, no i 29. veljače kada je prestupna godina kao 2024. Ne moraju svi građani predavati poreznu prijavu, ovisno o situaciji. Građani koji su tokom godine mijenjali posao ili su dio godine bili bez posla ne pripadaju skupini građana koji moraju predavati poreznu prijavu.

Međutim, porezna prijava se mora predati ukoliko se ostvarivalo tokom prethodne godine više vrsta dohotka. Na primjer fizička osoba ja u radnom odnosu, te uz to zarađuje i od dohotka od kapitala, privremenog zapošljavanja po ugovoru o djelu ili autorskog honorara, zarađuje od iznajmljivanja nekretnina i ostalih vrsta dohotka, tada postoji obveza da fizička osoba treba predati poreznu prijavu.

Ukoliko su roditelji sa svoje porezne kartice početkom godine odjavili uzdržavane osobe, poput studenta jer nisu bili sigurni da li će njihovo dijete koje studira tokom godine raditi ili se zaposliti, mogu tražiti povrat poreza za neiskorišteni porezni odbitak i vratiti dijete kao uzdržavanu osobu prijavom najkasnije do kraja veljače, te je onda to njihova obaveza kada je predaja porezne prijave da ostvare i pravo na povrat poreza.

Kada je predaja porezne prijave za tvrtke

No kada je predaja porezne prijave za tvrtke koje su obveznici poreza na dobit. Rok za predaju porezne prijave za tvrtke je kraj travnja, točnije 30. travnja svake godine za prethodnu godinu. Tvrtke svoje porezne prijave temelje na vjerodostojnoj računovodstvenoj dokumentaciji i dokumentima temeljem kojih su se tokom prethodne godine odvijale poslovne transakcije.

Neke tvrtke su po zakonu obveznici revizija pa će prije predaje porezne prijave morati obaviti reviziju s revizorskim kućama koje će pregledati poslovne knjige i poslovnu dokumentaciju kako bi utvrdili da su izvještaji točni i da je porezna prijava korektna.

Računovodstveni proces je u svakoj tvrtki složen proces u kojem se tokom godine priprema i registrira dokumentacija temeljem koje su se odvijali neki poslovni događaji. Rok kada je predaja porezne prijave za tvrtke mora biti ispoštovan jer u protivnom tvrtka može platiti velike kazne i biti izložena poreznoj inspekciji koja može također u poreznoj kontroli utvrditi nepravilnosti koje nisu u skladu sa zakonima.

Kada je predaja porezne prijave za obrtnike

Rok kada je predaja porezne prijave za obrtnike ovisi koju vrstu poreza plaćaju za ostvarenu dobit u svom poslovanju. Ukoliko je obrtnik obveznik porezna na dohodak pripada malim poduzetnicima može odlučiti da plaća porez na dobit, no i ne mora pa će biti obveznik poreza na dohodak. No kada prijeđe granicu poslovih prihoda i postane velik po zakonu će morati plaćati porez na dobit jer će ga se tretirati kao velikog poduzetnika.

Rok kada je predaja porezne prijave za obrtnike koji plaćaju porez na dohodak je kraj veljače, kao i kod fizičkih osoba. Rok za predaju porezne prijave za obrtnike kada je obveznik poreza na dobit je kraj travnja kao i za tvrtke.

Kod obrtnika je situacija specifična jer postoje i vrlo mali obrtnici koj će otvoriti paušalni obrt te obavljali malo poslovanja, a postoje i obrtnici koji se razviti veliki posao od svog poslovanja, te ovisno o veličini poslovanja ovisit će i rokovi za predaju porezne prijave i vrstu poreza koju obrtnici trebaju plaćati.


Tagovi: