Najbolje julka šnite

Najbolje julka šnite

Najbolje julka šnite se zovu i kremasta pita s orasima

Za ovu starinsku slasticu vam je potrebno i paket smrznutog lisnatog tijesta, 6 jaja, 200 grama šećera, 1 vrećicu vanilin šećera, 150 grama ribane tamne čokolade, 150 grama oraha ili badema. Za kremu je potrebno 900 mililitara mlijeka, 5 žlica oštrog brašna, 5 žlica gustina, 5 žlica tople vode, 350 grama maslaca ili margarina (250 grama maslaca i 100 grama margarina), 350 grama šećera u prahu, 3 vanilin šećera, limunova korica. Najbolje julka šnite se zovu i kremasta pita sa orasima il s bademima.

Razlike u receptima za najbolje julka šnite se mogu objasniti nepreciznim prpisivanjem recepata ili prilagođavanje recepata broju jaja koje je domaćica imala u kući. Prvo razvaljajte od dva komada smrznutog lisnatog tijesta na veličinu velikog pleha za pećnicu. Pecite ih na preokrenutom plehu položene, s tim da jednu koru trebate ispeći do kraja i ona će biti gornja kora na gotovom kolaču, a drugu ispecite samo do pola, ona će biti podloga na koju izliti smiksanu biskvitnu masu i zajedno ispeći.

Najbolje julka šnite je jednostavno napraviti

U nekim receptima se izrađuje biskvit samo od oraha, bez dodavanja brašna, ako odlučite dodavati brašno obično se dodaje onoliko nepunih velikih žlica brašna koliko jaja ide u biskvit. Najbolje julka šnite je jednostavno napraviti, odvojite žumanjke i bjelanjke, zatim žumanjke sa šećerom miksajte da postanu pjenasti, dodajte 5 žlica vode, promiješajte dodajte brašno i prašak za pecivo (ako ih odlučite dodati), promiješajte, dodajte orahe i snijeg od bjelanjaka i biskvitnu masu i ulijte na onu napola pečenu koru lisnatog tijesta.

Biskvit za najbolje julka šnite pecite u pećnici zagrijanoj na 180° C oko 20 - 30 minuta, proba s čačkalicom će pokazati kad je biskvit pečen, čačkalica je suha kad je izvučete iz biskvita, ako je tijesto pečeno. Za kremu u čaši hladnog mlijeka izmiješajte brašno, gustin i šećer, kad ostatak mlijeka provrije ulijte uz stalno miješanje, kuhajte na laganoj vatri dok se ne zgusne, kad je kuhano prebacite kuhanu kremu u zdjelu za miksanje, prekrijte je prozirno folijom da se ne stvori korica dok se hladi.

Krema za najbolje julka šnite i slaganje pite

Pjenasto umutite maslac, šećer u prahu i limunovu koricu, sve to umiksajte u već kuhanu i ohlađenu kremu. Gotova, glatko smiksana krema za najbolje julka šnite i slaganje pite su najslađi i najbrži dio ove slatke čarolije. Nalijte glatku kremastu masu na biskvit i jednolično je špatulom raspodijelite po cijelom biskvitu, dobro poravnajte vrh kremastog sloja i pokrijte ga onom do kraja pečenom korom lisnatog tijesta, nježno prstima prođite cijelom površinom da kora nalegne na kremu.

Neki misle da su najbolje julka šnite u više slojeva, za to trebate obje kore lisnatog tijesta do kraja ispeći, a biskvit trebate ispeći posebno, kao i bilo koji drugi biskvit. Slaganje počnite s pola kreme na donjoj kori, na to dodajte biskvit, na njega drugu polovicu kreme, na zaglađenu kremu na kraju dodate drugu koru od lisnatog tijesta i pospite je šećerom u prahu. Tako ćete dobiti dva sloja kreme razdvojena biskvitom, a s obje strane kolača slasnna lisnata korica, dobro ohladite kolač.


Tagovi: