Recept za najbolje šubarice

Recept za najbolje šubarice

Recept za najbolje šubarice ili ruske kape!

Šubarice, također poznate kao ruske kape, su popularni blagdanski kolači. Ovaj tradicionalni kolač nosi ime zbog svog karakterističnog izgleda koji podsjeća na rusku krznenu kapu. Recept za najbolje šubarice započinje s biskvitom koji se peče u pravokutnom limu. Nakon što se biskvit ohladi, izrezuju se okrugli oblici, obično pomoću čaše. Svaki krug biskvita potom se prereže na pola, kako bi se dobile dvije tanke ploške. Ove ploške se potom premazuju bogatom kremom koja se pravi od maslaca, šećera i čokolade, a katkad se dodaje i rum za dodatnu aromu. Nakon što se ploške spoje kremom, kolačići se prelijevaju čokoladnom glazurom i uvaljaju u kokosovo brašno, što im daje karakterističan izgled i teksturu. Šubarice su omiljene zbog svog bogatog okusa i vizualne privlačnosti te se često poslužuju za vrijeme blagdana. Osim što su ukusne, šubarice su i relativno jednostavne za pripremu, a uz ovaj recept za najbolje šubarice moći ćete ih veoma lako i sami pripremiti.

Recept za najbolje šubarice - sastojci

Recept za najbolje šubarice zahtjeva određene sastojke. Za biskvit su potrebna četiri jaja, 200 grama šećera, 200 grama brašna, jedan prašak za pecivo, 100 mililitara mlijeka i 100 mililitara suncokretovog ulja. Ovi sastojci se miješaju kako bi se dobilo homogeno tijesto koje se potom peče u pravokutnom limu dok ne postane zlatno smeđe. Nakon pečenja se biskvit hladi, a potom se izrezuju okrugli oblici pomoću čaše. Za kremu je potrebno 250 grama maslaca, 200 grama šećera u prahu, 100 grama čokolade za kuhanje i po želji, malo ruma za aromu. Maslac i šećer se miješaju dok se ne dobije glatka smjesa, a zatim se dodaje otopljena čokolada i rum. Ovom kremom se premazuju polovice biskvita koje se potom spajaju. Za čokoladnu glazuru potrebno je 200 grama čokolade za kuhanje i 50 grama maslaca, koji se zajedno otapaju na pari dok ne postanu glatki. Nakon što se kolačići umoče u čokoladnu glazuru, odmah se valjaju u kokosovo brašno, za što je potrebno oko 150 grama kokosa. U nastavku slijedi detaljniji recept za najbolje šubarice.

Recept za najbolje šubarice - priprema

Recept za najbolje šubarice počinje pripremom biskvita. Najprije se odvajaju bjelanjci i žumanjci. U bjelanjke ubacite prstohvat soli te istucite bjelanjke dok ne postane čvrsti snijeg. U žumanjke ubacite 200 grama šećera, 100 mililitara mlijeka i 100 mililitara ulja, te sve zajedno izmiksajte. Smjesi žumanjaka dodajte 200 grama brašna pomiješanog s jednim praškom za pecivo. U ovu smjesu nježno umiješajte snijeg od bjelanjaka, pazeći da tijesto ostane prozračno. Tijesto se ulijeva u pravokutni lim obložen papirom za pečenje i peče na 180°C oko 20 do 25 minuta, dok ne dobije zlatno smeđu boju. Ohlađeni biskvit reže se na okrugle oblike pomoću čaše. Za kremu će vam trebati 250 grama maslaca i 200 grama šećera u prahu. Miksajte dok ne postane pjenasto, a zatim dodajte 100 grama otopljene čokolade za kuhanje i malo ruma za aromu. Ovom kremom premazuju se polovice biskvitnih krugova, koji se potom spajaju. Za glazuru, otopite 200 grama čokolade za kuhanje i 50 grama maslaca na pari dok ne postignu glatku teksturu. Svaki kolačić uronite u čokoladnu glazuru te ih uvaljate u 150 grama kokosovog brašna. Potom ih ostavite da se slegnu prije nego što ih poslužite. Ovaj recept za najbolje šubarice vam omogućuje da svaki put napravite odličan kolač.


Tagovi: