Najbolje sredstvo za izbjeljivanje rublja

Najbolje sredstvo za izbjeljivanje rublja

Koje je najbolje sredstvo za izbjeljivanje rublja na prirodnoj bazi?

Većina nas se našla u situaciji gdje smo kupili bijelu majicu ili haljinu koja odlično izgleda, no nakon samo par pranja poprima sivi ton. Bijelo rublje je svakako izazovno za održavanje, no uz pravilu pažnju te njegu možete zadržati tu startnu bjelinu. Koje je najbolje sredstvo za izbjeljivanje rublja? Za početak, poželjno je da obratite pažnju na prirodne načine koji vam mogu pomoći u procesu izbjeljivanja rublja: Sunce - Bijelo rublje bi bilo poželjno sušiti na suncu koje se smatra prirodnim izbjeljivačem. Jake sunčeve ultraljubičaste zrake razbijaju kemijske veze koje su nastale radi mrlja ili sivila/žutila i to rezultira povlačenjem.

Namakanje u soku od limuna - Limun je prirodan izbjeljivač koji daje novi sjaj odjeći. Dovoljno je pola šalice limunovog soka umiješati u svega 3,5 litara kipuće vode i u mješavinu staviti bijeli veš da odstoji preko noći. Dan nakon odjeću stavite u perilicu, a ostatak otopine također ulijte u perilicu. Alkoholni ocat - Kada perete bijeli veš, poželjno je da u perilicu dodate alkoholni ocat. Napravite otopinu od 1/4 soka od limuna i 1/2 šalice bijelog octa. Navedena mješavina ponaša se kao prirodni izbjeljivač. prije ego se odlučite na kupnju i korištenje umjetnih sredstva za izbjeljivanje, svakako istražite koje je najbolje sredstvo za izbjeljivanje rublja na prirodnoj bazi.

Kako odabrati najbolje sredstvo za izbjeljivanje rublja u trgovini?

Bijele majice, ručnici, plahte i zavjese svakako ostavljaju dojam iznimne čistoće, no istina je da će tekstil s svakim pranem gubiti svoji sjaj, što rezultira korištenjem raznih dodatnih sredstva. Ne želite gubiti vrijeme na pripravak domaćih proizvoda za izbjeljivanje rublja i pitate se kako odabrati najbolje sredstvo za izbjeljivanje rublja u trgovini? Tada možete odabrati nešto od navedenog: Varikina - Varikina za izbjeljivanje i dezinfekciju svakako je najjeftiije ali i najjednostavnije rješenje za lako izbjeljivanje rublja. No, ova snažna kemikalija mora se koristiti prema strogim i navedenim pravilima kako ne bi došlo do slučajnog oštećenja tkanine. Često se koristi za izbjeljivanje pamuka, no može biti previše agresivna za druge materijale.

Domestos za izbjeljivanje rublja - Osim navedene varikine, Domestos se također pokazao kao super opcija za izbjeljivanje rublja. Može se koristiti na većini materijala, no potreban je oprez kod doziranja. Prašci sa namjenom izbjeljivanja - Određeni prašci imaju jaku moć odstranjivanja mrlja i kao takvi su savršeni za bijeli veš. Ovakvi prašci najčešće se nanose direktno na komad odjeće i zatim se sve skupa pere u perilici. Ako ne znate kako odabrati najbolje sredstvo za izbjeljivanje rublja, tada uvijek možete online provjeriti razne recenzije na proizvod i mišljenja drugih.

Kako odabrati najbolje sredstvo za izbjeljivanje rublja i kako sačuvati bjelinu rublja?

Iako će bijelo rublje s vremenom krenuti blijediti, postoje koraci koji mogu usporiti navedeni proces. Kako se ne bi morali pitati kako odabrati najbolje sredstvo za izbjeljivanje rublja trebali bi slijediti navedene savjete: Bijelo rublje uvijek perite odvojeno i na većoj (ne previsokoj) temperaturi. Stavite manje deterdženta i koristite deterdžente koji u sebi sadrže aktivne formule za održavanje bijele tkanine. Nakon pranja bijelo rublje nemojte stavljati u sušilicu jer time riskirate pojavu žućkaste nijanse.

Bijelo rublje sušite na suncu i na prirodan način. Kako odabrati najbolje sredstvo za izbjeljivanje rublja i kako sačuvati bjelinu rublja? Kada perete bijelo rublje u perilicu dodajte do šalicu bijelog octa s deterdžentom kako bi otklonili mrlje i sačuvali bjelinu. Dodajte do 1/2 šalice sode bikarbone uz dozu tekućeg deterdženta kada perete bijelo rublje. Soda se ponaša kao blaži izbjeljivač koji može posvijetliti bijelo rublje. Za izbjeljivanje rublja mogu vam pomoći i hidrogen peroksid, limunov sok i varikinu.


Tagovi: