Tko su milenijalci

Tko su milenijalci

Tko su Milenijalci i kako se oni opisuju?

Milenijalci se često nazivaju i generacija Y, i oni pripadaju u demografsku skupinu koja dolazi nakon generacije X i prije generacije Z. Navodi se kako su rane 1980-e početne godine rođenja Milenijalca, i kako one sežu do sredine 1990-ih i do ranih 2000-ih. Tako u ovu generaciju pripadaju osobe koje su rođene od 1981. do 1996. godine. Tko su Milenijalci? Generacija koja potječe od baby boomera te ranije X generacije. Danas se većinom na pitanje tko su Milenijalci odgovara sa "Umorna generacija".

Rođeni su u vrijeme kada nastaje prva stopa u padanju plodnosti diljem svijeta, što uvelike utječe na njihov pogled na budućnost. Milenijalci se također opisuju kao prva svjetska generacija koja je odrasla u doba interneta, pa se često može čuti kako ih se naziva i digitalnim urođenicima. Oni koji žive u razvijenim zemljama često su visokoobrazovani i postaju važnim čimbenicima za daljnji razvoj Zemlje. Milenijalci su također prva generacija koja je pretrpjela mnogobrojne te značajne poremećaje u ekonomiji i svijetu - od visoke razine nezaposlenosti, recesije, pandemije.

Tko su Milenijalci i koje su njihove prednosti i mane?

Milenijalci su prva generacija koja je doživjela preokret iz normalnog u digitalni život. Radi povećanog tržišta rada, mnogi koji pripadaju u ovu generaciju stvorili su velika očekivanja od sebe, što je značilo postizanje ponekad nerealnih ciljeva. Osobe koje su rođene između 1981. i 1996. godine sanjale su o tome da bolje zarađuju i da imaju bolji utjecaj na svijet nego prošle generacije. Međutim, razne ankete pokazuju kako su mnogi Milenijalci radi želje za obrazovanjem i boljim životom pali u dugove i kako su u nemogućnosti priuštiti si život kakav žele. Ovo je prva generacija koja je proživjela toliko ekonomskih kolapsa i koja je svjesna da su stvari poput kupnje osobne nekretnine ili auta postale stvar luksuza.

Tko su Milenijalci? Često ih se opisuje kao nerealnom generacijom, no u stvarnosti mnogi se bore kako bi pronašli svoje mjesto u ovome svijetu, zato se često nazivaju i izgubljenom ili tužnom generacijom. Kako stručnjaci odgovaraju na pitanje tko su Milenijalci? Mnogi stručnjaci navode kako je riječ o "Najbaksuznijoj generaciji u povijesti" jer su se do sada morali suočiti s mnogim stvarima koje su utjecale na njihov život. Na mnogo načina, navedena generacija ima sve predispozicije za uspješnost, no recesije, inflacija, ratovi, povećanje troškova života, pandemije - sve je utjecalo na normalan rast i razvoj. Radi navedenog mnogi Milenijalci odlučili su sami kreirati svoju sreću, pa ih se gleda kao prvu generaciju koja uzima stvar u svoje ruke.

Tko su Milenijalci i po čemu su različiti od ostalih generacija?

Do dolaska Generacije Z, mnogi su smatrali kako su Milenijalci najsličnija generacija, to jest, da mnogi pojedinci dijele slična ili ista razmišljanja o životu i svijetu općenito. Milenijalci se smatraju prvom generacijom koja je pokazala veliku međusobnu povezanost i koja se želi boriti za iste stvari. Tko su Milenijalci i kako ih opisuju druge generacije? Generacije prije često opisuju Milenijalce kao prvu tehnološki naprednu generaciju, ali isto tako i generaciju koja ima puno mana. Nažalost, mnoge starije generacije nisu svjesne da vremena više nisu kao što su nekada bila i da svjetske krize uzimaju svoji danak na novijim generacijama.

Mnogi Milenijalci susreću se s krizom vezano za zaposlenje i održavanje privatnog i poslovnog, što često rezultira i stanjima poput depresije ili anksioznosti. Radi navedenog, često se mogu vidjeti i razni mimovi na temu toga kako se Milenijalci vole počastiti lijepim stvarima i uživati u životu. Tko su Milenijalci? I dok ih jedni opisuju kao lijenu, tužnu i neproduktivnu generaciju, stručnjaci smatraju kako je ovo prva generacija koja se pobrinula da u životu postoji određena ravnoteža. Radi želje za navedenom ravnotežom većina Milenijalca okreče se vlastitom poslovanju i kreiranju vlastite sreće, što je svakako najveća lekcija koju nas ova generacija uči.


Tagovi: