Tko su kristofori

Tko su kristofori

Tko su Kristofori uopće?

Tko su Kristofori? Kristofori su ustanova i društvo za promicanje kršćanskih vrednota koja je osnovana od strane Zaklade Kristofori, a predstavlja značajnu instituciju u promicanju kršćanskih vrednota kroz različite medijske i obrazovne kanale. Tko su Kristofori? To je ustanova i društvo koja djeluje kao most između suvremenog društva i tradicionalnih kršćanskih vrednota, te nudi širok spektar sadržaja i aktivnosti koji su osmišljeni kako bi obogatili duhovni život pojedinaca i zajednica. Od izdavanja časopisa i knjiga do organizacije tečajeva, predavanja i molitveno-evangelizacijskih susreta, ustanova se trudi doprijeti do svih slojeva društva, uključujući i one koji su udaljeni od crkvenih krugova. Kroz svoje djelovanje je postala poznata po svojem časopisu i portalu koje služi kao glavni medij za širenje kršćanskih vrednota. Sa stotim brojem izdanim u travnju 2018. godine, njihov je časopis postao nezaobilazan izvor informacija i inspiracije za mnoge vjernike. Osim toga, vodi i svoju izdavačku kuću koja je odgovorna za tiskanje velikog broja kršćanskih naslova.

Tko su Kristofori kao društvo?

Tko su Kristofori? Kristofori je društvo za promicanje kršćanskih vrednota koje je posvećeno je katoličkoj karizmatskoj duhovnosti, pružajući podršku različitim duhovnim izričajima priznatim od strane Crkve. Sa svojim raznovrsnim aktivnostima nastoji djelovati u svim društvenim slojevima, svjedočeći i podučavajući temeljne ljudske vrijednosti temeljene na Bibliji i crkvenom nauku. To je udruga građana i privatno društvo vjernika. Trenutno broji oko pedesetak redovitih članova koji se redovito sastaju jednom tjedno na zajedničkim molitvenim susretima te na sastancima različitih grupa prema ustaljenom rasporedu. Članovi su izrazito angažirani u svojim župnim zajednicama, a svoju duhovnost posebno crpe kroz zajedničko slavljenje Euharistije, kako u vlastitim, tako i u drugim župama. Tko su Kristofori? To je društvo koja organizira i provodi Školu molitve, a ova škola uključuje aktivnost kao što su razmatranje, nutarnju i prosidbenu molitvu, slavljenje i klanjanje te liturgijsku molitvu, kako u Hrvatskoj tako i u inozemstvu. Oko 300 ljudi redovito pohađa Školu molitve u Hrvatskoj, dok u Njemačkoj, Sloveniji i Mađarskoj djeluju grupe Škole molitve koje su osmislili Kristofori. Pojedini članovi aktivno djeluju u raznim europskim zemljama, održavajući evangelizacijske seminare, duhovne obnove po župama te seminare za formiranje voditelja i poslužitelja karizmatskih zajednica.

Tko su Kristofori kao ustanova?

Tko su Kristofori? Ustanova Kristoferi je osnovala Ustanovu za promicanje kršćanskih vrednota Kristofori i njezin je vlasnik. No, tko su Kristofori i čime se bave? Ustanova Kristofori bavi se izdavanjem časopisa i portala „Book“, kao i knjiga, audio i videozapisa s kršćanskom tematikom. Također organizira tečajeve i predavanja s ciljem promicanja kršćanskih vrednota. Većina brojeva izdaje se putem godišnje pretplate. Ustanova Kristofori je također vlasnik izdavačke kuće „Figulus d. o. o. “, koja je odgovorna za tiskanje većine njihovih naslova. Tijekom godina, Ustanova je surađivala s Međunarodnom službom Katoličke karizmatske obnove iz Vatikana, producirajući promotivni film prikazan u preko šezdeset zemalja. Kardinal Rylko, predsjednik Papinskog vijeća za laike, naglasio je važnost ovog filma za Katoličku crkvu. Ustanova Kristofori organizira molitveno-evangelizacijske susrete, gdje članovi sudjeluju molitvom, slavljenjem i služenjem. Ovi susreti većinom se odvijaju izvan crkvenih prostora, s ciljem dosezanja onih koji nisu vjernici ili ne idu u crkvu. Tijekom tri godine održano je preko 400 susreta diljem Hrvatske.


Tagovi: