Što jesti kod crijevne viroze

Što jesti kod crijevne viroze

Što jesti kod crijevne viroze i kako se prepoznaje crijevna viroza?

Crijevna viroza ili isto tako Gastroenteritis stanje je koje je najčešće popraćeno simptomima poput proljeva, mučnine, povraćanja i grčeva u trbuhu. Može se pojaviti bilo kada i može isto tako biti uzrokovana raznim čimbenicima. Najčešće nastupa nakon konzumacije pokvarene ili isto zaražene hrane, no može nastupiti i ako smo bili u kontaktu s zaraženom osobom. Crijevna viroza pretežito prolazi veoma brzo, no potrebno je znati što smijemo, a što ne smijemo jesti za vrijeme njenog trajanja.

Što jesti kod crijevne viroze često je pitanje, jer potrebno je obratiti pažnju na prehranu i dijetu tijekom zaraze. Koliko dugo moramo paziti na prehranu ako imamo crijevu virozu? Za vrijeme trajanja nervoze, ali isto tako i do tjedan dana nakon prolaska kako bi se probavni sustav u potpunosti oporavio. Što jesti kod crijevne viroze? Za početak, potrebno je izbjegavati tešku i masnu hranu, što znači da moramo jesti lakše probavljivu hranu. Uz navedeno potrebno je i piti dovoljno tekućine kako bi si olakšali simptome poput grčenja trbuha.

Što jesti kod crijevne viroze i koje namirnice je najbolje konzumirati?

Kada pokupimo crijevnu virozu najvažnije je obratiti pozornost na našu svakodnevnu prehranu. Za vrijeme trajanja viroze ne bi smjeli pretjerano uživati u hranu, već jesti u manjim količinama i pažljivo. Što jesti kod crijevne viroze? Najbolje namirnice za navedeno stanje su one koje su mekane, blage i isto tako lako probavljive. Za vrijeme trajanja crijevne viroze (i tjedan dana nakon) poželjno je jesti banane, kašice od jabuka, jabuke, tost.

Kada se želudac prestane grčiti i kada se smiri, tada možete krenuti s konzumacijom krumpira, žitarica, kvinoje, riže, zobene kaše, kukuruzne krupice i tikve. što jesti kod crijevne viroze? Za vrijeme trajanja crijevne viroze poželjno je da konzumirate i đumbir. Đumbir će svakako olakšati putovanje hrani kroz naš probavni trakt, što će dovesti do smirenja mogućih mučnina. Preporučuje se da za vrijeme viroze pijete čaj od đumbira, da konzumirate slatkiše s đumbirom, da jedete grickalice s đumbirom, da ribate svježi đumbir u hranu ili pića.

Što jesti kod crijevne viroze i koje namirnice je najbolje izbjegavati?

Ono što jedete za vrijeme crijevne viroze je jednako važno kao i namirnice koje ne bi smjeli jesti dok traje crijevna viroza. Što jesti kod crijevne viroze i koje namirnice je najbolje izbjegavati? Gore smo naveli što jesti kod crijevne viroze, a namirnice koje je najbolje izbjegavati su: Kava i gazirana pića, alkohol i masnu hranu, začinjenu i kiselu hranu, mliječne proizvode, slatkiše. Kada je potrebno zatražiti pomoć liječnika? Crijevna viroza pretežito prolazi sama od sebe, no ponekad je potrebna liječnička pomoć.

Liječničku pomoć je potrebno zatražiti ako se pojavljuju simptomi dehidracije (glavobolje, vrtoglavice, grčevi u mišićima, tamnija boja urina), ako povraćate krv ili imate krvavi proljev, ako se grčevi u trbuhu intenziviraju, ako tjelesna temperatura prelazi 39. Kada se pojavi crijevna viroza, savjetuje se da prvo porazgovarate sa svojim liječnikom ili ljekarnikom oko toga što napraviti kod crijevne viroze i kako si pomoći za vrijeme njenog trajanja. Liječenje crijevne viroze traje par dana, no ukoliko ono potraje potrebno je zatražiti mišljenje liječnika.


Tagovi: