Što ako beba ne podrigne

Što ako beba ne podrigne

Što ako beba ne podrigne nakon jela?

Što ako beba ne podrigne se nakon jela? Ovo može rezultirati nemirnošću i nadutošću, što često dovodi do povraćanja hrane. Podrigivanje je izuzetno važno za bebu jer joj pomaže osloboditi zrak koji je zarobljen u probavnom sustavu. Neke bebe ne podriguju ni tijekom ni nakon hranjenja. Dojene bebe manje podriguju od beba koje se hrane na bočicu. Bebe s intolerancijom na laktozu ili alergijom na adaptirano mlijeko mogu proizvoditi višak plinova. Također, hrana koju konzumiraju dojilje može uzrokovati stvaranje plinova kod dojenih beba. Zato je važno omogućiti bebi da podrigne, jer to pomaže osloboditi zarobljeni plin iz probavnog sustava kroz usta. Što ako beba ne podrigne se? Ako vaša beba ne podriguje, možete isprobati nekoliko metoda. Kod prve metode podrigivanja, držite svoju bebu u uspravnom položaju te ju pokušajte podrignuti narednih par minuta. Izbjegavajte polaganje bebe na leđa odmah nakon hranjenja, jer postoji veća vjerojatnost da se guši ili aspirira mlijeko ako podrigne i povrati malo mlijeka. Umjesto toga, držite bebu u desnom bočnom položaju oko pet minuta nakon hranjenja.

Što ako beba ne podrigne se?

Što ako beba ne podrigne se nakon jela? Pokušajte joj nježno masirati trbuh s kružnim pokretima kako bi se mogli osloboditi plinovi u trbuhu. Masažu možete pokušati kada beba nije jela, ali pokazuje znakove nemira, što može ukazivati na plinove. Ako prethodne dvije metode ne funkcioniraju i pitate se što ako beba ne podrigne se, postavite bebu na svoje rame u uspravnom položaju kako bi se mogao izbaciti zrak iz trbuha. Od svih tri metoda, ovo je najefikasniji način za podrignuti bebu. Podrigivanje traje par minuta, te nakon podrigivanja su bebe puno mirnije. Mijenjate položaje za podrigivanje kako biste pronašli onaj koji najbolje odgovara vašoj bebi. Promatrajte kako se vaša beba osjeća nakon jednog podrigivanja. Ako se čini ugodno, možda je jedno podrigivanje dovoljno. Međutim, ako beba pokazuje znakove nelagode nakon hranjenja i podrigivanja, pokušajte ju podrignuti još nekoliko puta. Većina beba preraste potrebu za čestim podrigivanjem kada počnu jesti krutu hranu.

Što ako beba ne podrigne se uopće?

Što ako beba ne podrigne se? Beba će se osjećati nervozno i može početi plakati. Zbog toga je bitno ju potapšati po leđima kako bi oslobodila zarobljene plinove iz trbuha. Ako je beba nervozna čak i nakon podrigivanja, obratite se liječniku. Znakovi gastroezofagealne refluksne bolesti (GERB) mogu nalikovati nadutosti. Ako beba ima prejaku stolicu, puno plače ili povraća nakon jela, potražite liječničku pomoć. Što ako beba ne podrigne se tijekom ili nakon jela? Roditelji često trebaju eksperimentirati s različitim tehnikama kako bi pronašli onu koja najbolje odgovara njihovoj bebi. Kako bi se beba podrignula, držite ju u sjedećem položaju na svom krilu, podupirući joj glavu i vrat dok lagano tapkate ili trljate leđa. Kod druge tehnike, stavite bebu licem prema dolje na svoje krilo, podupirući joj glavu tako da bude malo viša od ostatka tijela, i nježno masirajte leđa. Pokušajte nježno tapkati leđa bebe kružnim pokretima, jer tako možete joj pomoći osloboditi zarobljeni zrak.


Tagovi: