Najbolje osnovne škole u Zagrebu

Najbolje osnovne škole u Zagrebu

Najbolje osnovne škole u Zagrebu na zapadu grada

Najbolje osnovne škole u Zagrebu na zapadu grada je ona kojoj su učenici najvažniji i odnos prema učenicima. Osmašima su izuzetno bitne ocjene i završiti osmi razred s 5,0 kako bi se mogli upisati u neku od zagrebačkih gimnazija pravo je poduzetništvo. Učitelji u strahu od učenika i njihovih roditelja, te i vlastitom strahu da nekome ne zaključe četvorku i time zapečate upis u krivu gimnaziju. No, koliko je stvarnih petica zaključeno, a koliko ih je poklonjeno pokzat će se na maturi, ali i vrlo brzo na prijemnim ispitima kod upisa u gimnazije.

Najbolje osnovne škole u Zagrebu na zapadu grada nećemo reći da su rijetke no odnos škole i učitelja prema učenicima u tome ima presudnu ulogu. Ovu klasifikaciju ne čine ocjene s kojima učenici završavaju razrede ili postotak onih koji padaju razred ili idu na popravke, već stvarno znanje koje učenici stiču za svoje buduće školovanje.

Jedna od takvih je osnovna škola na Vrbanima koja glasi i poznata je po svojim pedagoškim metodama koje se primjenjuju već u nižim razredima. Učionice i uvjeti u kojima učenici borave također imaju veliku ulogu jer u dobro opremljenim školama učenicima nije niti hladno, niti vruće, imaju topli obrok i učionice i sportske dvorane sa svom potrebnom opremom.

Najbolje osnovne škole u Zagrebu na istoku grada

No postoje i najbolje osnovne škole u Zagrebu i na istoku grada. Jedna od takvih je osnovna škola na Ferenščicim, ali i na Maksimiru. Posebno se ističe osnovna škola Žitnjak koja već par desetljaća slovi kao moderno opremljena osnovna škola koja je na krovu škole imala igalište, moderne dvorane, svlačionice i garderobe. Svaki učenik ima svoj ormarić, a vrata svake učionice su obojena u drugu boju. Odlično opremljeni kemijski i tehnički labaratorij, te knjižnica bogatog sadržaja kojim se rijetko koja škola u Zagrebu može pohvaliti.

Iako se grad Zagreb trudi opremiti sve osnovne škole u Zagrebu jednako kako bi svi učenici koji pohađaju zagrebačke osnovne škole imale jednak komfor i jednake uvjere za učenje, ipak neka škole prednjače posebno one novosagrađene.

Prehrana također može biti odličan kriterij za ocjenjivanje najbolje osnovne škole u Zagrebu, no o tome mogu svjedočiti sami učenici koji konzumiraju pripremljenu hranu. No kako djeca znaju biti vrlo izbirljiva, možda će loše ocjeniti školu jer ne pripremaju njihova omiljena jela.

Najbolje osnovne škole u Zagrebu na jugu grada

Najbolje osnovne škole u Zagrebu na jugu grada, Novom Zagrebu sad također već imaju i po dva, tri i čak četiri desetljeća kada su i započete gradnje zgrada i nebodera u Novom Zagrebu. Škole su neke starije neke novije, no starost zgrade nije presudna o određivanju najbolje osnovne škole u Zagrebu na jugu grada. Održavanje nekretnine, stalna ulaganja i obnavljanja, proširenja, zamjene namještaja i opreme mogu dovesti i najstariju školu u sam vrh popisa najbolje osnovne škole.

Osnovna škola treba učenicima prije svega pružati znanje, pedagoški odgoj i pripremati učenike za daljnje obrazovanje. Davanje neopravdanih petica osmašima samo kako bi se upisali u željenu gimnaziju ostaje na savijesti učiteljima, ali i školama. Znanje koje učenici steknu i radne navike najvažniji su za svakog učenika.

Jedna od takvih osnovnih škola je osnovna škola u Utinama, koja je stara preko tri desetljeća, ali je obrazovala tisuće i tisuće učenika i pripremila ih za daljnje kvalitetno obrazovanje jer im je omogučila solidnu osnovu.


Tagovi: