Što je j.d.o.o

Što je j.d.o.o

Zatraži brzi kredit

Koji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Danas u 15:00
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 500 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Što je j.d.o.o. to je jednostavni oblik trgovačkog društva

Ako se odlučite krenuti u privatne vode i pokrenuti neki vlastiti posao, prvo morate izabrati pravni okvir kroz koji ćete voditi i razvijati posao. Većina privatnika početnika se lomi između obrta, paušalnog obrta, d. o. o. -a i j. d. o. o, -a, dobrim dijelom i zato jer ne razumiju pravne razlike nabrojanih formi poslovanja. Što je j. d. o. o. to je jednostavni oblik trgovačkog društva, sa propisanim minimalnim temeljnim kapitalom od samo 1 €, a samo otvaranje vas košta 105 €. ali tu nije kraj.

Naime, što je j. d. o. o. i ako je toliko povoljniji zašto se dvoumiti koji oblik izabrati, jer za otvoriti d. o. o. vam treba 2 500 € temeljnog kapitala a otvaranje vas košta 380 €. No onaj 1 € temeljnog kapitala za j. d. o. o. se smatra samo početnim kapitalom koji osigurava legalno i zakonito poslovanje, ali se od vas da s vremenom uplatite temeljni kapital do 2 500 € kroz izdvajanje jedne četvrtine dobiti godišnje u rezerve za temeljni kapital.

Što je j.d.o.o. koje su prednosti i nedostaci

Da bi lakše odabrali pravni oblik poslovanja morate znati što je j. d. o. o. koje su prednosti i nedostaci i tek onda krenuti u osnivanje trgovačkog društva. Prednosti su što vlasnik j. d. o. o. -a odgovara svojom imovinom za obveze društva do visine iznosa uplaćenog temeljnog kapitala. Nadalje, vlasnik društva ne mora imati određenu stručnu spremu kao kod pokretanja obrta i po potrebi može zaposliti stručne ljude. Može lakše i brže doći do većih kredita, a porez na dibit je manji od poreza na dohodak obrtnika.

Što je j. d. o. o. i koji su nedostaci svjedoče oni koji su pokrenuli takav oblik poslovanja. Pokretanje je skuplje i sporije, a zatvaranje traje duže. Trgovačka društva traže ulaganje temeljnog kapitala odmah ili kroz vrijeme ako otvarate j. d. o. o. Svako podizanje gotovine sa žiro računa morate pravdati. Lakše je ako u osnivanje idete s partnerima, a ne samo sa svojim kapitalom. Morate imati na umu da temeljni kapital i svaki j. d. o. o. mora uplatiti kroz određeno vrijeme.

Što je j.d.o.o. i zašto svaki j.d.o.o. s vremenom mora postati d.o.o.

Ako planirate veći opseg posla i zapošljavanje većeg broja zaposlenika, trebat će vam veća ulaganja i veći krediti i za vas je bolje odmah izabrati d. o. o. Jer, što je j. d. o. o. i zašto svaki j. d. o. o. s vremenom mora postati d. o. o. objašnjava prethodna rečenica. Ako propisani kapital morate uplatiti prije ili kasnije, onda je jasno da j. d. o. o. forma samo omogućava početak legalnog i zakonitog rada dok ne skupite i ne uplatite temeljni kapital, a tada prelazite u oblik d. o. o.

Kada skupite i uplatite taj temeljni kapital i usput naučite što je j. d. o. o. tada prema zakonu morate obaviti reviziju društva kako bi se društvo moglo preoblikovati u d. o. o. Ako temeljni kapital uplatite naknadno u gotovini, niste obavezni provoditi reviziju. Iz svega proizilazi da je jednostavno trgovačko društvo sa ograničenom odgovornošću samo olakšica za brže registriranje ako nemate temeljnog kapitala, ali uplatit ćete ga kad tad. Četvrtina vaše godišnje dobiti mora biti odvajana sve dok se ne skupi temeljni kapital, a to nije malo.


Tagovi: