Najbolje sredstvo protiv mrava

Najbolje sredstvo protiv mrava

Najbolje sredstvo protiv mrava kao kemijski proizvodi

Mravi u kasno proljeće, početkom ljeta znaju biti prava napast jer svim silama nastoje svoju koloniju nastaniti u vašem domu. Iako nisu opasni, ne grizu i ne prenose bolesti, nije nimalo ugodno vidjeti kolonije mrava kako prolaze vašim prostorijama. Ako se dočepaju hrane prvo što ćete napraviti baciti ćete hranu u smeće jer su je mravi pogadili svojim jajašcima.

U trgovinama možete pronaći najbolje sredstvo protiv mrava u obliku spreja, tekućine ili praha. To su kemijski proizvodi koji u sebi sadrže kemikalije koje su štetne za mrave no nisu štetne za ljude i kućne ljubimce. No, iako na proizvodima piše da i najbolje sredstvo protiv mrava ne šteti ljudima i kućnim ljubimcima, ljudi ipak s nepovjerenjem kupuju i troše ove proizvode.

Proizvodi su stvarno dobri jer je potrebno samo jednom pošpricati područja gdje se mravi kreću i mravi se više neće vraćati, iako će možda pokušati potražiti neki drugi put, neće se vraćati na prostor koji ste jednom pošpricali kemijskim sredstvima protiv mrava.

Prirodno najbolje sredstvo protiv mrava

Najbolje sredstvo protiv mrava je prirodno sredstvo poput octa ili limuna. Mravi ne vole kiselinu pa će ih kiselost octa ili limunova soka otjerati iz vašeg doma. Ako koristite ocat uzmite bijeli alkoholni ocat i pomješajte ga s vodom 1: 1 te pošpricajte područja gdje ste primjetili mrave. Ocat neće biti štetan za vaše kućne ljubimce iako će i oni izbjegavati to područje dok se ocat ne ispari s pošpricanih površina. Ocat će kao i limunov sok uništiti miris mrava koji oni slijede ostavljaljući ga putem pa stoga zato i viđamo mrave kako se kreću kao po jednoj crti, oni zapravo slijede miris, a ocat i limun će taj miris neutralizirati.

Drugo najbolje sredstvo protiv mrava koje je prirodno je mljevena kava. Miris mljevene kave je za mrave preintenzivan, pa ako posipate kavu na mjesta gdje ste primjetili mrave oni će nestati.

Eterična ulja znamo da imaju intenzivne mirise zbog postupka proizvodnje ekstrakta, pa ako pokapate svoje omiljeno eterično ulje na mjesti gdje ste vidjeli mrave ne samo da ćete se riješiti mrava nego ćete i uživati u omiljenom mirisu.

Najbolje sredstvo protiv mrava iz vašeg doma

Ako u svojoj kupaonici imate dječji puder pronašli ste najbolje sredstvo protiv mrava koje će djelovati učinkovito. Puder posipajte oko štokova vrata i prozora gdje mravi vole ulaziti, puder neće štetiti vašim kućnim ljubimcima i djeci, no ipak nemojte im dozvoliti da ližu puder jer je on namjenjen za kožu.

Postoji još jedan trik koji će zasigurno upaliti, a to je kreda s kojom ćete povući crtu preko koje mravi sigurno neće prelaziti. Kreda će svojim sastojcima presjeći mravlji miris po kojem se oni orijentiraju i mravi će se razbježati u različitim smjerovima. Soda bikarbona ima sličan učinak ako je pomješate sa šećerom u prahu i ostavite na mjestima gdje ste primjetili mrave. Za nekoliko dana mravi će netragom nestati i vi ste se riješili mrava.

Iako je prirodan cimet je još jedno najbolje sredstvo protiv mrava koje će spriječiti ulazak mrava u vaš dom, a ako su već ušli tamo gdje ste ih primjetili da se kreću posipajte malo cimeta i oni će nestati kako su i ušli.


Tagovi: