Najbolje sredstvo protiv žohara

Najbolje sredstvo protiv žohara

Najbolje sredstvo protiv žohara prenosioca bolesti

Dolaskom toplijih vremenskih prilika bude se i žohari koji se mogu nastaniti u vašim domovima i vrlo brzo postati veliki problem jer su prijenosnici bolesti. Kada primijetite žohare u svom domu trebate djelovati odmah i to brzo jer se žohari vrlo brzo razmnožavaju i svoja legla smještaju na nedostupnim mjestima gdje ćete ih teško dohvatiti. Žohari su za ljudsko zdravlje vrlo opasni jer prenose razne bolesti koje mogu biti opasne za ljude. Ako vam kažemo da odrasla jedinka žohara može proizvesti preko 30 tisuća malih žohara sigurno vas hvata jeza na pomisao što veći broj žohara može napraviti u vašem domu.

Najbolje sredstvo protiv žohara može biti neko kemijsko sredstvo, no ako ne uklonite ostatke hrane i pića koe ih privači svoj ste problem samo djelomično riješili jer će se žohari vratiti. Održavanje čistoće i higijene vašeg doma ključno je kako se žeohari ne bi ni pojavili, a ako ih i pronađete oni se zadržavaju na mračnim i tamnim mjestima koja su i vlažna.

Dezinsekcija je najbolje sredstvo protiv žohara jer ćete tako biti sigurni da će stručnjaci napraviti sve da ove bolesne napasti riješe iz vašeg doma. Dezinsekcija koju će stručnjaci napraviti u vašem domu garantira trajno rješenje jer se žohari neće vratiti.

Prirodno najbolje sredstvo protiv žohara

Održavanje higijena u vašem domu, spremanje hrane i uklanjanje vlažnih površina, saniranje pukotina na zidovima i prozorskim okvirima i vratnim okvirima već je veći dio posla kojim ćete prvenstveno spriječiti ovu nelagodnu i opasnu najezdu. No, ako ipak žohari prijenosnici bolesti uđu u vaš dom postoje prirodna sredstva protiv žohara.

Soda bikarbona je višestruko korisna u domaćinstvu, za ljudsko zdravlje pa je tako proglašena i kao najbolje sredstvo protiv žohara. Sobu bikarbonu možete pomiješati sa sitno narezanim lukom ili sa šećerom i stavi na mjesto gdje ste primjetili žohare. Ovo će biti mamac za njih jer će navaliti jesti smjesu, no to će biti vrlo kobno za njih jer će se nakon toga raspuknuti zbog plinova koje će soda izazvati u njihovim tijelima.

Limunova kiselina je drugo prirodno najbolje sredstvo protiv žohara i ugodnog je mirisa, te će dezinficirati površine i otjerati žohare. Limunov sok pomiješajte s vodom i pošpricajte površine, a tekućina nije štetna ni za ljude ni za kućne ljubimce. Eterična ulja znaju biti preintenzivna, no i ona su učinkovita u borbi protiv prenosnika bolesti žohara.

Drugi trikovi za najbolje sredstvo protiv žohara

Postoje brojni drugi trikovi koji mogu poslužiti kao najbolje sredstvo protiv žohara. Omekšivač koji se koristi kod pranja rublja za omekšavanje tkanina učinkovito je sredstvo protiv žohara. U bočicu koja ima na vrhu raspršivač stavite tri čepa bilo kojeg omekšivača i dva čepa vode kako bi se omekšivač malo razrijedio jer je on gust za raspršivač, kad pošpricate žohare ovom smjesom oni neće moći disati jer dišu kroz kožu, te će uginuti.

Ljepljive klopke su također najbolje sredstvo protiv žohara koje možete kupiti u bilo kojoj trgovini, a izgledaju kao ljepljive trake pa kad žohari stanu na njih neće se više moći kretati. Trake postavite daleko od dohvata djece i kućnih ljubimaca jer su štetne za njihovo zdravlje.

Boraks, natrijev borat je sredstvo koje ako pomiješate sa šećerom privači žohare kao hrana, a kada ga pojedu boraks će uzrokovati dehidraciju žohara koji će uginuti. Borna kiselina je otrovni prah koji može biti štetan i za ljude pa ga radije nemojte sami upotrebljavati iako je vrlo učinkovit u borbi protiv žohara.


Tagovi: