Najbolje tablete za nadutost

Najbolje tablete za nadutost

Najbolje tablete za nadutost zbog crijevnih viroza

Crijevne viroze uzrokovane virusima, bakterijama ili parazitima mogu uzrokovati nadutost, bolove, proljev i povraćanja. Kada osjećate nadutost najbolje tablete za nadutost su tablete koje će sadržavati probiotike i dobre bakterije koji će utjecati na čišćenje crijeva i jačanje crijevne flore. Ukoliko je uzrok nadutosti virus, bakterija ili crijevni paraziti da biste bili sigurni potrebno je napraviti analizu stolice kako bi mogli uzimati najbolje tablete za nadutost.

Virusne crijevne viroze nećete moći izbjeći ako je netko u vašoj okolini obolio jer se prenosi kapljičnim putem, pa ćete svakako za par dana i vi osjetiti nadutost u trbuhu, a moguće i bolove i imati proljev. Na bakterijske uzroke možete sami utjecati jer oni dolaze iz hrane koju konzumirate pa svakako provjerite rok trajanja i izvor hrane koju konzumirate. Ukoliko osjetite i najmanji znak da bi hrana mogla biti pokvarena poštedite se muka i nemojte jesti pokvarenu hranu jer će vas to koštati nadutosti, bolova, proljeva, pa čak i povraćanja. Isto je i s parazitima koje možete dobiti putujući u egzotične zemlje, pa stoga na putovanjima ne jedite ništa sirovo i ne mojte piti vodu koja nije flaširana.

Najbolje tablete za nadutost zbog zatvora

Zatvor je vrlo čest uzrok nadutosti i bolova u trbuhu kada imate neredovitu stolicu ili čak nemate stolicu i po nekoliko dana, a kada imate stolica je jako tvrda. Najbolje tablete za nadutost u slučaju zatvora su one koje reguliraju stolicu i omekšavaju stolicu. Probiotici i dobre bakterije će vam svakako pomoći u reguliranju stolice da ona postane redovita.

Možda se premalo krećete i pijete premalo tekućine tokom dana pa to dovodi do zatvora, najstojte svakako promijeniti svoje životne navike. Redovita fizička aktivnost i konzumiranje najmanje 2 litre vode dnevno dovest će do redovite stolice, a u međuvremenu si pomozite uz najbolje tablete za nadutost i reguliranje stolice.

Promjena prehrambenih navika u smislu da uvedete više vlakana u svoju prehranu svakako će pomoći u reguliranju zatvora i nadutost će nestati jer će i zatvor nestati koji je uzrokovao nadutost i bolove u trbuhu. Smanjite unos ugljikohidrata i šećera, te svakako konzumirajte više vode, a sve to rezultirati će nestankom zatvora.

Najbolje tablete za nadutost zbog utjecaja hrane

Kada je nadutost uzrokovana hranom to može biti zbog pokvarene hrane, ali i može biti zato što ne podnosite određeni tip hrane poput laktoze ili gluten. Ako ne znate da imate netoleranciju na laktozu ili gluten, a osjećate nadutost nakon što konzumirate hranu s laktozom ili glutenom, vrlo je vjerojatno da se radi o netoleranciji na ove sastojke. U takvom slučaju ni najbolje tablete za nadutost vam neće pomoći već ćete morati iz svojih prehrambenih navika izbaciti laktozu ili gluten koji vam smetaju.

Moguće je da se nadutost javlja zbog gutanja zraka jer prebrzo jedete ili pičate dok jedete pa istovremeno dok gutate hranu u probavni sustav ulazi i zrak. Rezultat gutanja zraka će biti nadutost, bolovi u trbuhu i plinovi koje ćete ispuštati. Ni kod gutanja zraka vam ni najbolje tablete za nadutost neće pomoći.

Na kraju ako za obrok pojedete prevelike količine hrane vaš se trbuh napeti i postati tvrd, a nadutost će biti popratna pojava vašeg prejedanja. Ako se sami ne možete kontrolirati i ne znate koliko vam je dovoljno hrane po obroku posavjetujte se s nutricionistom koji će vam dati nekoliko dobrih savjeta kako da regulirate svoje obroke i količinu hrane u obrocima.


Tagovi: