Najbolje sredstvo protiv buha u kući

Najbolje sredstvo protiv buha u kući

Ako je prirodno onda je to najbolje sredstvo protiv buha u kući

Ako imate kućne ljubimce onda ćete često morati voditi borbu s buhama, a i ako nemate ljubimce buhe vas mogu naći i lako se useliti u vaš dom. U trgovinama možete naći mnogo različitih sprejeva, praškova, šampona, ogrlica za ljubimce protiv buha, no, sve je to kemija. Napravite prirodno sredstvo tako da pomiješate jednake dijelove octa i vode u špric kantici, protresite i pošpricajte kritična mjesta, ako je prirodno onda je to najbolje sredstvo protiv buha u kući.

Ocat je buhama odbojan, a kao prirodni proizvod možete ga špricati po dlaci ili perju svojih ljubimaca i nimalo im neće smetati. Možete posprejati i najdublje pukotine u koje se buhe znaju zavući. Jasno vam će vam postati da je to najbolje sredstvo protiv buha u kući kad shvatite da ovu mješavinu možete razdijeliti u male plastične posudice koje postavite na prozorske daske, razne police u kući i druga mjesta gdje ste primijetili da se buhe skupljaju ili iskaču.

Buhe prelaze sa životinja na čovjeka i trebate najbolje sredstvo protiv buha u kući

Glodavci u potrazi za hranom raznose buhe, kokoši i ostala perad kao i druge domaće životinje raznose buhe i naravno buhe s vaših kućnih ljubimaca lako pređu i na svoje vlasnike. Buhe prelaze sa životinja na čovjeka i trebate najbolje sredstvo protiv buha u kući, a insekticidi nisu najbolji izbor za kućnu upotrebu. Buhe su prave "skočibube", stalno skaču s mjesta na mjesto i svuda za sobom ostavljaju jajašca, u tepisima, u procjepima parketa i svim pukotinama u kući.

Osim octa čiji miris buhe ne podnose i koji ih tjera, isti efekt možete postići jakim čajem od ružmarna, eteričnim uljem eukaliptusa, lavande, citrusa ili praškom od buhača. Dakle, jasno je da ocat nije jedino najbolje sredstvo protiv buha u kući, eterična ulja nakapajte u vodu u špric kantici i koristite na isti način kao ocat, jednako koristite i čaj od ružmarina, čajem od limuna koji kuhate u kriškama sa korom, a ako ljubimcima u hranu dodate pivski kvasac buhe će se razbježati.

Sobne biljke koje služe kao najbolje sredstvo protiv buha u kući

Sve aromatično bilje rastjeruje buhe, biljke jako mirisnih cvjetova kao i biljke mirisnih listova poput pelargonija tjerat će buhe. Začinsko bilje poput već spomenutog ružmarina, mente, lavande, mačje trave, kadifica, pod prozorom ili na prozorskoj dasci će tjerati buhe. Sobne biljke koje služe kao najbolje sredstvo protiv buha u kući možete rasporediti i u svojoj kuhinji kao mini začinski vrt. Uz špricanje svih kutova u kući, po parketu, tepisima i ispod njih, oko ukrasnih letvica, otjerat ćete vi te male napasti.

Bilo koji preparat, pa i najbolje sredstvo protiv buha u kući trebate nanositi barem dva puta tjedno, trebate ostaviti da djeluje najmanje jedan sat, po potrebi i duže vremena, nakon toga usisajte cijeli stan, baciti vrećicu odmah u kontejner, oprati cijeli stan i barem sat vremena još prozračivati stan sa širom otvorenim prozorima. I kada vam se učini da ste se riješili gamadi, ponovite postupak barem još dva puta u razmacima od po tjedan dana.


Tagovi: