Najbolje sredstvo protiv zmija

Najbolje sredstvo protiv zmija

Zbog straha od njih tražimo najbolje sredstvo protiv zmija

Strah od zmija spada u atavističke strahove, prisutan je i kod susreta sa neotrovnim zmijama, smatra se iracionalnim srahom i zato je svrstan u prastrahove. Ne bi ih zbog tih strahova smjeli ubijati, jer ako zmije nestanu zemlju će preplaviti glodavci svih veličina koji su osnovna hrana zmijama. No, svejedno ih ne želimo susretati, ne želimo ih blizu svog doma i zbog straha od njih tražimo najbolje sredstvo protiv zmija, da ih otjera z našeg vrta i od našeg doma.

Najbolje sredstvo protiv zmija je dobro uređen i redovno održavan vrt, jer se zmije gnijezde u zapuštenim prostorima punom otpada i na mjestima koja su zarasla u travu i korove. One plaze okolo u potrazi za hranom, pa ne ostavljajte vani hranu za vaše kućne ljubimce, kao ni hranu za ptice. Zmije privlači i voda u kojoj vrebaju na žabe koje su im također hrana, zato vrtna jezerca i fontane, ali i bazene postavljajte dalje od kuće.

Najbolje sredstvo protiv zmija koje ne vide i ne čuju ali imaju odličan njuh

Ako koristite kupljena sredstva, takozvane repelente protiv zmija imajte na umu da djeluju 15 dana, ali ako padne kiša morate ponovo prskati. Najbolje sredstvo protiv zmija koje ne vide i ne čuju ali imaju odličan sluh je čini se takozvani solarni uznemiravač zmija koji se zabode u zemlju, solarna energija pokreće neprekidne vibracije u tlu koje zmije koje niti vide, niti čuju, ali ih itekako osjete, jer osjećaju vibracije u tlu i to ih natjera u bijeg.

Na mjestima gdje se često pojavljuju možete postaviti repelente na bazi kamfora i to je najbolje sredstvo protiv zmija, jer ih miris kamfora odbija. Jednako na zmije djeluju i repelenti na bazi sumpora, gotove repelente inače kupujete u poljoprivrednim apotekama. Zmije bježe i sa tla posipanog sodom bikarbonom ili ako pospete tlo kuglicama naftalina, od kiše kuglice zaštitite platičnom bocom odrezanog dna. Ježevi i psi će natjerati zmije u bijeg, a i neke biljke svojim snažnim mirisima.

Koristite biljke kao najbolje sredstvo protiv zmija

Najpoznatija biljka kojom možete otjerati zmije se čak i zove zmijski jezik, u narodu je poznata kao "svekrvin jezik", zovu je i "indijansko pero" (sansevieria) iz roda agave i vjeruje se da se zmije plaše oblika njezinih listova, ali vjerojatnije je da se boje bodlji na vrhu listova pa bježe. Sanseviriju je lako uzgajati, ne traži nikakvu posebnu njegu, ali ima i drugih korisnih bljaka protiv zmija, zato koristite biljke ka najbolje sredstvo protiv zmija.

Sve vrste krizantema proizvode kemikaliju buhač koja tjera zmije. Najbolje sredstvo protiv zmija može biti i neven, pelin, bosiljak, češnjak, limunska trava, jer sve ove biljke odbijaju zmije svojim mirisima. Od božikovine i sličnih bodljikavih biljaka zmije bježe zbog bodlji koje ih mogu povrijediti. Zmije tjeraju i krpe namočene u amonijak jer ne podnose ni miris amonijaka. Otjerajte zmije mješavinom eteričnih ulja cimeta i karanfilića, možete pošpricati oko kuće i bazena i običnim octom ili posuti sumporom u prahu i zmije će pobjeći.


Tagovi: