Najbolje kreme za atopijski dermatitis

Najbolje kreme za atopijski dermatitis

Najbolje kreme za atopijski dermatitis iz apoteke

Ne postoji pouzdan test za atopijski dermatitis, pa osobe sa suhom kožom koja je praćena crvenilom, oticanjem i svrbežom dugo obilazi liječnike dok se ne postavi prava dijagnoza. Veliki utjecaj na kroničnu kožnu bolest koja se naziva atopijski dermatitis imaju stres, okolišni alergeni i genetske predispozicije zbog kojih organizam stvara previše antitijela koja pokreću snažan imunološki odgovor na sve što prepoznaju kao ugrozu. Najbolje kreme za atopijski dermatitis iz apoteke su uglavnom na bazi kortikosteroida.

Najbolje kreme za atopijski dermatitis ne liječe samu bolest, ali efikasno ublažavaju simptome, sprječavaju nesnosno češanje i grebanje, smiruju upalu, smanjuju otekline i ublažavaju crvenilo te sprječavaju dodatne, posljedične infekcije i upale oboljelih dijelova kože. Osim kortikoidnih krema i masti daju se i topički inhibitori koji sprječavaju reakciju već na ulazu u stanice, inhibitori koji smanjuju upalu, inhibitori koji smanjuju imunološki odgovor i po potrebi antibiotici, vitamini, antioksidansi, silikoni, glicerol za vlaženje kože, eolijensi za omekšavanje kože, masne kiseline, shea maslac.

Najbolje kreme za atopijski dermatitis na prirodnoj bazi

Kod prirodnih krema i masti za atopijski dermatitis trebate paziti da nemaju u sebi parfeme i bilo kakve dodane mirise na koje možete imati alergijsku reakciju i da nemaju parabene (konzervanse) koji se dodaju da se produži rok trajanja krema i masti. Najbolje kreme za atopijski dermatitis na prirodnoj bazi kupujte kod provjerenih proizvođača, isprobajte hidrolat organski uzgajane kamilice. Hidrolati su nježniji za nanošenje ne zamašćuju odjeću i krevetninu, al moraju biti proizvedeni od organskih biljaka.

Shea maslac također spada u najbolje kreme za atopijski dermatitis i potpuno je prirodan proizvod. Pomažu kupke od zobi ili oblozi od zobi. Mnogaa biljna ulja ublažavaju simptome atopijskog dermatitisa, među najboljima su ulje od noćurka, ulje od boražine, ulje crnog kima koje je korisnije ako se uzima oralno nego kad se primjenjuje lokalno. Lokalno možete primijeniti macerat nevena, hidrolat paprene metvice i hidrolat hamamelisa. Hidrolati djeluju na upaljenu kožu jednako kao kortikoidne kreme iz apoteke, a možete ih češće koristiti.

Najbolje kreme za atopijski dermatitis koje možete napraviti sami

HIdrolate i macerate od organskih biljaka možete i sami napraviti, eterična ulja kupujte od provjerenih proizvođača, kao i baze i ostale aktivne sastojke također trebate kupiti. Za najbolje kreme za atopijski dermatitis koje možete sami napraviti leko bazu možete kupiti i u apoteci ili u biljnim apotekama, gdje možete kupiti i lanolin (vlaženje kože), deksapantenol (vlaženje i regeneracija kože), bisabolol (protiv upale), ekstrakt sladića (protuupalno i regenerativno djelovanje), ekstrakt schsandre (antialergijsko djelovanje) i sve drugo što vam treba.

Ako bilo kojem organskom hidrolatu dodate neki drugi sastojak dobit ćete tonik. Od 200 mililitara hidrolata hamamelisa i žličice glicerola, dobijete tonik za vlaženje kože, ako dodate i hidrolat paprene metvice u omjeru 50: 50, smirivat će svrbež kože. Najbolje kreme za atopijski dermatitis napravite u vidu balzama od 70 grama shea maslaca i 30 mililitara ulja noćurka ili boražine, a možete ga radit i sa eteričnim uljima. Domaću kremu od nevena znaju svi napraviti, ako niste vješti kupite domaće pripravke od proizvođača kojem vjerujete.


Tagovi: