Najbolje sredstvo protiv buha za mačke

Najbolje sredstvo protiv buha za mačke

Najbolje sredstvo protiv buha za mačke na tržištu

Buhe se pojavljuju kod mačaka zbog nekoliko čimbenika koji su često međusobno povezani. Buhe su mali parazitski insekti koji se hrane krvlju svojih domaćina, a najčešće dospijevaju na mačke kroz kontakt s drugim zaraženim životinjama ili okolišem. Buhe se mogu prenijeti s jednog ljubimca na drugog u domaćinstvima gdje se slobodno kreću ili u vanjskim prostorima poput dvorišta ili parka. Osim toga, buhe mogu preživjeti i u okolišu kao što su tepisi, namještaj i jastuci, gdje ostavljaju jaja koja se kasnije razvijaju u ličinke, pa potom u odrasle jedinke. Mačke koje provode puno vremena na otvorenom imaju veći rizik od zaraze, posebno ako su u kontaktu s drugim životinjama ili ako se kreću u područjima u kojima buhe obitavaju. Također, mačke koje su slabog zdravlja, loše se hrane ili su pod stresom mogu biti sklonije zarazi jer imaju smanjenju otpornost na parazite. Srećom, možete pronaći najbolje sredstvo protiv buha za mačke na današnjem tržištu. Kako bi se smanjio rizik od zaraze s buhama, potrebno je koristiti antiparazitska sredstava i održavati čistoću okoliša. Ukoliko se pitate koje je najbolje sredstvo protiv buha za mačke možete, nastavite dalje čitati ovaj članak.

Koje je najbolje sredstvo protiv buha za mačke?

Kada otkrijete da vaša mačka ima buhe, bitno je djelovati odmah kako biste spriječili daljnje širenje i pogoršanje problema. Što dulje odgađate liječenje, to će zaraza postati ozbiljnija, ne samo za vašu mačku već i za cijelo kućanstvo. Postoji nekoliko metoda za učinkovito suzbijanje buha koje možete primijeniti kod kuće. Prvi korak u tretmanu uključuje temeljito češljanje mačjeg krzna specijalnim češljem za buhe, čime ćete ukloniti ne samo odrasle buhe već i njihove ličinke, jaja i kukuljice. Najbolje sredstvo protiv buha za mačke je upotreba ampule. Nakon što ste pročešljali mačku, primijenite ampulu protiv buha. Nanesite ju na stražnji dio vrata vaše mačke, što će pomoći u eliminaciji odraslih buha. U slučaju da imate više mačaka ili drugih kućnih ljubimaca, potrebno je tretirati sve životinje u kućanstvu kako bi se spriječilo ponovnu zarazu ili proširenje zaraze na oszale mačke odnosno ljubimce. Osim komercijalnih sredstava, sljedeće najbolje sredstvo protiv buha za mačke su prirodni lijekovi koji se mogu sami pripremiti kod kuće.

Isprobajte najbolje sredstvo protiv buha za mačke!

Najbolje sredstvo protiv buha za mačke se može lako pripremiti kod kuće, a u pitanju je sprej protiv buha od ružmarina. Kako biste pripremili ovo najbolje sredstvo protiv buha za mačke, pripremite iglice ružmarina. Stavite ih kuhati u vodi na otprilike 15 minuta, te zatim ostavite da se ohladi. Potom ulijete tekućinu u sprej bočicu i spremna je za upotrebu. Pošpricajte krzno mačke, te za 20 minuta bi trebalo početi djelovati. Druga opcija vam je mješavina jabučnog octa i vode u omjeru 2: 1, koja može pomoći u odbijanju buha. Također, kokosovo ulje se može koristiti kao prirodni lijek. Jednostavno umasirajte ulje u krzno mačke. Laurinska kiselina u kokosovom ulju pomaže u ubijanju buha. Ponovite ovaj tretman svaka dva do tri dana kako biste postigli najbolje rezultate. Ujedno, možete izraditi vlastitu ogrlicu protiv buha koristeći svježe narezanu metvicu. Stavite svježu narezanu metvicu u pamučnu krpu i zavežite ju oko vrata vaše mačke.


Tagovi: