Najbolje boje za kosu

Najbolje boje za kosu

Najbolje boje za kosu – kako odabrati idealnu nijansu

Pronaći idealnu boju za kosu može biti veoma težak proces. Kada birate boju, važno je da ona savršeno pristaje vašem licu čak i kada nemate ni trunku šminke. Kako biste odabrali boju koja će vam najbolje pristajati, važno je uzeti u obzir nekoliko faktora poput vašeg prirodnog tena, boje očiju, te prirodne boje kose. Jedno od zlatnih pravila kod odabira boje kose je da vaša kosa ne bi trebala biti više od tri tona svjetlija ili tri tona tamnija od vaše prirodne boje. Ovo pravilo pomaže da boja kose izgleda prirodno i da se skladno uklopi s vašim tenom i izgledom. Iako ne postoji univerzalno pravilo za idealnu nijansu, postoji niz smjernica kako biste otkrili koje su najbolje boje za kosu. Odabir najbolje boje za kosu ovisi o vašem tenu, prirodnoj boji kose i osobnim preferencijama. Idealna boja može naglasiti vašu prirodnu ljepotu i osvježiti vaš izgled, te vam dati dozu samopouzdanja.

Najbolje boje za kosu – koje boje vam pristaju

Plava kosa nikada ne izlazi iz mode te je vrlo popularna, čak i među ženama koje prirodno imaju tamniju kosu. Plava boja pristaje ženama sa svijetlim tenom i svijetlim očima. Ako imate prirodno svijetlu kosu, možete si priuštiti i najsvjetliju plavu nijansu, koja izgleda predivno na potpuno zdravoj kosi. Za one s tamnijom kosom, najbolje boje za kosu plave nijasne toplije međunijanse poput medene plave mogu biti odličan izbor. Pri bojanju plave kose, važno je izbjegavati žuti odsjaj i težiti zlatnim tonovima koji daju toplinu i sjaj. Crna kosa naglašava konture lica i često zahtijeva izražene obrve i trepavice kako bi izgledala prirodno. Crna boja je idealna za žene s tamnim očima, ali može izgledati vrlo atraktivno i u kombinaciji sa svijetlim očima. Kontrast između crne kose i svijetle puti može biti vrlo dojmljiv. Najbolje boje za kosu crnih nijansi su one s toplijim podtonovima jer će tako boja kose izgledati prirodnije. Ako imate tanku kosu, izbjegavajte crnu boju jer može naglasiti rijetkost vlasi.

Najbolje boje za kosu – preporuka boja

Prirodna smeđa kosa je jedna od najčešćih boja. Mat kestenjaste nijanse pristaju gotovo svima, posebno ženama s toplijim tonovima kože. Mahagonij nijanse bolje pristaju osobama s blijedom puti, dok čokoladno smeđa nijansa najbolje odgovara tamnim očima. Za sofisticiran izgled, najbolje boje za kosu su hladno smeđe nijanse. Ako ste brineta, razmislite o osunčanoj smeđoj kosi koja izgleda prirodno posvijetljena na suncu. Sve više žena odlučuje se za prirodnu smeđu kosu, koristeći preljeve za toniranje i sjaj te diskretne pramenove. Crvena kosa najbolje pristaje ženama kojima je to prirodna boja kose ili koje imaju crvenkasti podton. Kvalitetni proizvodi s visokim udjelom pigmenata su ključni za održavanje ove boje jer će inače brzo izblijedjeti. Tamnocrvene nijanse zahtijevaju redovito održavanje kako bi kosa izgledala svježe i uredno. Svijetlocrvene nijanse mogu eksperimentirati plavuše, a one najbolje pristaju uz ten ružičastog tona. Najbolje boje za kosu crvenu je iz srednjeg spektra, jer ova nijansa najbolje odgovara svim tonovima kože i bojama očiju.


Tagovi: