Neopitroid alfa kako se koristi

Neopitroid alfa kako se koristi

Neopitroid alfa je insekticid širokog spektra djelovanja

Ako tražite insekticid bez boje i mirisa, koji ne korodira niti ostavlja tragove na površinama koje prskate, ne korodira, samo blago je škodljiv za čovjeka, ali se brzo razgrađuje iz okoliša, onda kupite insekticid kojem je osnovni sastojak voda. Neopitroid alfa je insekticid širokog spektra djelovanja na leteće i gmižuće insekte i njihove ličinke, jer ima produljeno djelovanje i do 12 tjedana. Kada uobičajene higijenske mjere u kućanstvu ne daju rezultata, ovaj biocid vas rješava nametnika.

Neopitroid alfa dodajete direktno u spremnik prskalice u količini od 25 - 50 mililitara na to ulijete 5 litara vode, dobro protresite i promućkajte i možete krenuti u prskanje. Ova količina suspenzije vam je dovoljna za 100 metara kvadratnih površine. Možete špricati ravne i neravne površine, razne pukotine gdje insekti polažu jaja, tepihe, namještaj, smočnicu u kojoj se zbog prisutnosti hrane pojavljuju moljci, čak i kućne ljubimce. Insekticid djeluje na muhe, mrave, žohare, komarce, buhe, stjenice, moljce i druge nametnike.

Gdje se sve upotrebljava neopitroid alfa

Ova suspenzija se koristi u zatvorenim prostorima, a mjesta gdje se sve upotrebljava neopitroid alfa su mnogobrojna u kućanstvu u kuhinjama, smočnicama, vlažnim prostorima (kupaonice, podrumi), ali i u ostalim prostorijama. Isti ovaj insekticid se koristi i u bolnicama, hotelima, tvornicama i drugim velikim kompleksima i građevinama. U kućanstvu je važno istrebljivati insekte zbog kojih se može lako pokvariti hrana, a neki štetnici se hrane ljudskom krvlju i mogu biti prijenosnici razni zaraza i bolesti.

Neopitroid alfa ima visok učinak na štetnike zbog kristalića aktivne tvari koja se zove alfa cipermetrin, koji brzo razara živčani sustav insekata, a taj početni učinak je najvažniji za njihovo istrebljenje. Obzirom da ima nisku štetnost za ljude i toplokrvne životinje koristi se i za tretiranje nametnika na kućnim ljubimcima. Dekontaminacija prostora nakon tretiranja ovom suspenzijom se radi uobičajenim sredstvima za čišćenje i toplom vodom, ali nemojte s tim žuriti, suspenzija ima produljeno djelovanje i do 12 dana.

Neopitroid alfa treba nanositi na sva rizična mjesta

Znamo da se leteći insekti poput muha, voćnih mušica, moljaca, smrdljivih martina, čak i skakavaca spuštaju na ravne površine na kojima se i zadržavaju kraće ili duže vrijeme, sve te površine treba poprskati suspenzijom insekticida. Neopitroid alfa treba nanositi na sva rizična mjesta, žohari, uholaže, paukovi i slični insekti vole skrivena mjesta, sva ih poprskajte, kao i sve pukotine u koje se mogu zavući, oko štednjaka, hladnjaka, ispod namještaja, ispod tepiha i sanitarnim prostorima kupaonica i kuhinja.

Neopitroid alfa može uništiti mrave samo ako poprskate sve mravlje staze, oni ponekada izlaze iz vodovodnih odvoda, ispod pragova vrata, ispod prozorskih dasaka, kroz pukotine u zidu. Stjenica ćete se riješiti samo ako ovom suspenzijom tretirate krevete i ostali namještaj te zidove u blizini kreveta, no nemojte prskati krevetninu, jastuke i pokrivače morate drugačije obraditi ili kupite nove. Buhe se zbilja mogu svuda zavući u namještaj, pod tepihe na mjesta gdje spavaju kućni ljubimci. Postupak prskanja možete ponoviti za šest tjedana.


Tagovi: