Vanish za mrlje kako se koristi

Vanish za mrlje kako se koristi

Vanish za mrlje u prašku

Vanish za mrlje postoji u nekoliko oblika, a jedan od njih je Vanish prašak koji se dodaje osnovnom prašku u perilicu rublja. Znamo da je Vanish jako sredstvo koje ima moć uklanjanja raznih mrlja. Upravo zato što je sredstvo jako postoji mogućnost da izblijedi boja na obojanoj odjeći. No, ukoliko se držimo pravila pranja koja pišu na etiketi komada odjeće Vanish prašak neće izblijediti obojanu odjeću ako ga dodajemo u pranje.

Upravo suprotno Vanish za mrlje će ne samo ukloniti mrlje već će osvježiti odjeću i ona će dobiti novi sjaj jer će osvježiti boje svojim dubinskim učinkom tokom pranja. Uz osvježavanje odjeće u bojama, Vanish će ukloniti sve neugodne mirise koje običan prašak možda neće ukloniti. Ne morate se bojati Vanisha jer je on prilagođen i obojenoj i bijeloj odjeći sve dok se držite uputa s etikete kako prati određeni komad odjeće. Vanish u prašku ćete dodati u ladicu perilice gdje stavljate i drugi prašak i omekšivač, a perilica će povući s vodom sa usipani prašak.

Vanish za mrlje u gelu

Vanish gel je sredstvo koje se utrlja na mrlju koja se nalazi na odjeći, te će ukloniti mrlje već prilikom pranja odjeće na 30 stupnjeva Celzijusa. Vanish gel ne sadrži klor, te neće izblijediti boje na vašoj odjeći, niti će uzrokovati prelijevanje boja. Vanish za mrlje u gelu možete i testirati ukoliko mislite da bi mogao izblijediti boju na vašoj tkanini, napravite to na dijelu odjeće koje je skriveno i uvjerite se da Vanish gel neće izblijediti boje na vašoj odjeći.

Prije samog pranja Vanish za mrlje u gelu namažite na mjestima gdje se mrlje nalaze, nemojte ostavljati tako namazanu odjeću na suncu ili direktnim izvorima topline jer bi se uslijed topline sastav mogao kemijski promijeniti i dobili biste reakciju kakvu ne želite.

Nakon što je Vanish gel odstajao kratko vrijeme odjeću operite u perilici na uobičajen način prema uputama s etikete na odjeći. Ne preporučuje se korisititi Vanish gel na komadima odjeće od kože, na odjeći koja se treba kemijski čistiti, na dijelovima odjeće gdje ima metala i najvažnije tako namazani gel držite maksimalno 10 minuta te ga onda isperite mlakom vodom.

Vanish za mrlje u spreju

Vanish za mrlje u spreju može ukloniti mrlje koje su najtvrdokornije poput mrlja od trave, čokolade, vina i sličnih mrlja. Vanish sprej djeluje već nakon 30 sekundi i primjetit ćete kako mrlja nestaje vama pred očima. Odjeću koju ste nasprejali Vanish sprejom stavite na redovno pranje kkao tu vrstu odjeće inače perete.

Ne preporučuje se Vanish za mrlje u spreju koristiti na odjeći koja je od prirodnih materijala poput kože, svile i vune, te se ne preporučuje da njime sprejate metalne dijelove kao što su kopče, gumbi jer bi s metalom mogao djelovati. Vanish sprej ne ostavljajte na odjeći već obavezno odjeću isperite ili je operite u perilici rublja na redovan način.

Odjeću koju se posprejali Vanish sprej za mrlje nemojte ostavljati na suncu ili blizu izvora topline, a maksimalno prije ispiranja spreja on može stajati na odjeći 5 minuta. Ukoliko ostavite dulje moglo bi se dogoditi da odjeća doista izblijedi, a ako se mrlje doista nisu uklonile radije ponovite postupak nakon ispiranja.


Tagovi: