Guščja mast za bebe kako se koristi

Guščja mast za bebe kako se koristi

Guščja mast za bebe, narodni lijek kojeg uvažava i moderna medicina

Oduvijek se koristila za bolesti dišnih puteva, bronhitis, astmu, upalu pluća, kašalj, upalu sluznice nosa, čak i ranice i ekceme, guščja mast kao čisti 100% prorodni lijek danas doživljava renesansu. Dobiva se topljenjem guščjeg sala na laganoj temperaturi i nema patvorina, prepoznajete je po vrlo karakterističnom mirisu i okusu i žutoj boji, otapanjem postaje "iskrasta" (iskričava, svjetluca). Guščja mast za bebe, narodni lijek kojeg uvažava i moderna medicini, a u kombinaciji s medom može se koristiti i oralno.

Guščja mast za bebe se može koristiti i za pelenski osip i vlažnih ekcema, a odrasli je koriste i za liječenje hemoroida, dekubitusa, ozeblina i opekotina, no, može se koristiti i za probavne tegobe. Guščja mast je bogata omega 3 masnimkiselinamaismatra se jednom od najzdravijih masti za ljudski organizam. Bebe s oblogom od guščje masti trebaju prespavati, iako se takvi oblozi kod težih slučajeva mogu stavljati i preko dana. Ovu mast možete čuvati i do šest mjeseci od prve upotrebe

Kako se sve može koristiti guščja mast za bebe

Obloge od guščje masti možete stavljati i sasvim malim bebama, a možete njome tretirati i pelenski osip i druge nadraženosti nježne bebine kože. Kako se sve može koristiti guščja mast za bebe, većim bebama i starijoj djeci dajte topli mliječni napitak u kojem ste otopili žličicu guščije masti na jednu šalicu toplog mlijeka. Pomiješajte 200 grama otopljene, malo ohlađene guščije masti sa 200 grama livadskog meda, ulijte u staklenke i kad se smjesa stisne, stavite u frižider.

Guščja mast za bebe u napitku s mlijekom može biti i ova pomiješana s medom. Odrasli uzimaju 2 - 3 velike žlice dnevno, djeca 2 - 3 male žličice dnevno i to je odlična prevencija za gripu, prehlade i upale respiratornih puteva. Sirup od guščje masti se radi tako da u litru vode dodate veliku žlicu meda, veliku žlicu guščje masti, 30 listova lovora i 100 grama sitno nasjeckanog limuna, izmiješajte i kuhajte na vatri sve dok smjesa ne ispari na polovicu količine, procijedite i pijte uvečer i ujutro.

Guščja mast za bebe ima dokazana ljekovita svojstva

Oblog od guščje masti za odrasle napravite od na pari omekšalog lista kupusa na koji namažite mješavinu meda i guščje masti, povežite oblog čistom pamučnom maramom da se ne pomiče po noći, jer trebate prespaviti noć s njim. Odrasli protiv astme uzimaju zgnječeni češanj češnjaka pomiješan sa žličicom meda i žličicom guščje masti, a trebali bi uzimati tri žličice takve smjese na dan, sve dok simptomi astme ne popuste. Guščja mast za bebe ima dokazana ljekovita svojstva, jača imunitet, poboljšava probavu, disanje i oporavak kod prehlade.

Guščja mast za bebe se koristi u cijeloj obitelji, za odrasle stavite u posudu pola kilograma gučje masti, pola kilograma svinjske mastizblendanu kiselu jabuku i glavicu crvenog luka, sol, papar, druge začine po želi i otapajte smjesu 2 - 3 sata na laganoj vatri uz povremeno miješanje. Mješavinu procijedite i ohladite na sobnoj temperaturi prije spremanja u frižider. Čuvajte poklopljeno, uzimajte po jednu žličicu tri puta dnevno. Mjera opreza, obloge od guščje masti ne koristiti kod visokih temperatura.


Tagovi: