Jeger kobasica kako se jede

Jeger kobasica kako se jede

Jeger kobasica s majonezom za studentski doručak

Ovu kobasicu nazivali i radnička salama, gablec bauštelaca, odlična za izlete i piknike, zbog pravog omjera junećeg i svinjskog mesa i odabranih začina, jedinstvenog okusa i tradicionalno dobre i stabilne kvalitete i u modernom svijetu je omiljen zalogaj kao što je bila i u vremenima kada se teško živjelo. Jeger kobasica s majonezom za studentski doručak uz čašu jogurta, nekim studentima je to bio carski doručak, bauštelci su je uz kruh grizli iz komada zbog prašine oko njih.

Jeger kobasica se može dugo čuvati već na temperaturi od 1°C - 4°C, ako radite zapečeni krumpir u koji nemate ništa drugo staviti, isprobajte zapečeni krumpir s jegerom, trebate par krumpira, glavicu luka i komad jegera izrezane na ploške, sve pomiješajte i začinite vegetom na svinjskoj masti oko 30 minuta na 180°C, dodajte po vrhu mješavinu sira i vrhnja, ili jaje razmućeno u vrhnju i pospite nekim ribanim sirom i još kratko zapecite, poslužite sa sezonskom salatom.

Jeger kobasica se može dinstati, pohati i peći

Naravno, najbrže je složiti sendvič od ove kobasice bez ikakvih predradnji i naknadnih radnji, ali zbog svoje kvalitete jeger kobasica se može dinstati, pohati i peći na roštilju, štapu ili gril tavi. Naime, meso u jegeru nije mljeveno nego sjeckano na komadiće i stlačeno u crijevo zajedno sa masnoćom, zato ovu kobasicu možete termički obrađivati kako želite. Popržene trakice ili kockice jegera možete dodati u juhe, na prodinstanim kockicama jegera napravite ukusno varivo od raznog povrća.

Jeger kobasica narezsana na tanke kolutiće ili na kockice se može dodati i svim miješanim salatama. Na prepržene ploške jegera izlijte razmućena jaja i napravite obogaćenu kajganu, napravite ražnjiće od jegera, brzu prhku pitu s jegerom, a može i pita s jegerom i povrćem, zašto ne i pizzu s jegerom, a grah s jegerom može biti posebno ukusan i slastan, kao i druga variva s jegerom. Pohani medaljončići od jegera mogu vašoj djeci biti zabavni pohanci koje će posebno voljeti.

Jeger kobasica na 100 načina

Ova legendarna kobasica spada u polutrajne kobasice, zato se i može jesti kao brzi obrok bez posebne pripreme, ali i termički obrađivati. Jeger kobasica na 100 načina, a na forumima ljudi razmjenjuju stalno neke nove dosjetljive recepte s jegerom. Jeger je ustvari lovačka kobasica koju volite ili je ne želite vidjeti, a kamo li jesti. Dimljeni jeger daje poseban okus jelima kojima ga dodajete. Napravite jeger gulaš tek da razbijete svoje predrasude o upotrebi jegera u kuhanju.

Jeger kobasica kombinirana sa piletinom i đuvečom je poslastica. U lovu, u vinogradu, u kleti, u voćnjaku i na izletima jeger se najčešće roštilja ili prži na otvorenoj vatri na štapovima, ali jeger se može naći i u lovačkom gulašu. Doma dok pripremate musaku jer čistite frižider, slobodno u nju dodajte i jeger. Možete obogatiti i krumpir salatu jegerom. Miješano varivo sa jegerom ili jeger u umaku od vina, razni složenci s jegerom, improvizirajte i stvorite svoje recepte.


Tagovi: