Kako se gasi iphone

Kako se gasi iphone

Kako se gasi iphone kada iz bilo kojeg razloga zablokira

Pametni telefoni su osjetljivi koliko su i pametni, a zablokirati mogu iz raznoraznih razloga. Kako se gasi iphone kada iz bilo kojeg razloga zablokira, ponekad je dovoljno uključiti punjenje i nakon nekog vremena se sam upali na punjaču. Resetiranje telefona je uvijek primjenjivo, ali svaka nova generacija iphonea ima drugačije načine resetiranja, potražite svoj model na internetu i proučite i istražite ono što vas zanima. Za novije verzije iphone treba resetirati, to jest ugasiti i ponovo pokrenuti.

Kako se gasi iphone, jednostavno istovremeno stisnete bočnu tipku i tiku za glasnoću, zatim kliznete desno na isključivanje i povučete tipku prema dole i tako se vaš iphone popuno isključuje ili gasi. Ako ga ponovo želite uključiti, samo stisnite tipku desno za uključivanje (dugi stisak) i pričekajte da se na zaslonu pojavi logo što je znak da je vaš iphone ponovo uključen. Ako ga ne uspijete pokrenuti ni preko punjača ni predloženim postupcima, možda ćete morati otići s njim na servis.

Kako se gasi iphone da ne morate na servis

Za iphone generacije X, XS, 11,12 i 13 za gašenje morate stiskati tipku za gašenje i tipku za zvuk istovremeno dovoljno dugo da se iphone isključi, a za paljenje stiskate tipku za uključenje dok ne ugledate logo na zaslonu. Ne ide to uvijek glatko pa se čini da se morate izvještiti kako se gasi iphone da ne morate na servis jer mu se često dogodi da se smrzne i da vam trebaju pravi magijski trikovi za isključivanje i uključivanje.

Kako se gasi iphone genereacije S, SE, 8,7 i 6 ili još stariji modeli, kod njih je dovoljno držati stisnutu tipku za uključivanje dok se ne pojavi slajder za gašenje koji samo povučete i ugasite iphone, to traje oko pola minute. Za ponovno uključivanje iphonea samo držite stisnutu tipku za paljenje dok se ne pojavi logo Applea na zaslonu. Stariji modeli iphonea su nešto jednostavnije procedure i kod gašenja i kod paljenja.

Kako se gasi iphone i kako redovna ažuriranja pomažu

I ako odete na servis sa svojim iphoneom jer se sam gasi, pali ili zamrzava, prvo će vas pitati jeste li ažurirali softver. Kako se gasi iphone i kako redovna ažuriranja pomažu otkrit ćete ako u postavkama dopustite da se vaš smarfon softverski sam nadograđuje. Uđete u postavke, birat opciju General, u njoj birate Software Update i tu aktivirate Automatic Updates za automatske nadogradnje, ali aktivirate i preuzimanje i instalaciju obavljenih softverskih nadogradnji.

Kako se gasi iphone, preuzimanje i instalacija automatskih nadogradnji se dopušta kroz Download iOS Updates i Install iOS Updates. Provjeru nadogradnji radite u App Store, pregledate popis svih obavljenih nadogradnji i kroz opciju Update All ih sve preuzmete. Tako ćete rjeđe trebati nositi svoj telefon na servis. Ponekada vam je samo memorija pretrpana, oslobađate prosotor tako da deinstalirate problematične aplikacije koje gutaju energiju, aplikacije koje ne koristite, slike prenesete u oblak, pregledate fizička oštećenja, a ponekad je dovoljno samo izvaditi sim karticu i vratiti je natrag.


Tagovi: