Kako se moli međugorska krunica

Kako se moli međugorska krunica

Međugorska krunica Marijin poziv na molitvu

Međugorska krunica je Marijin poziv da se svakodnevna molitva unese kao životna navika, čak i kod onih koji ne znaju moliti ili koji nemaju naviku često moliti. Gospa poziva na molitvu jednostavnom međugorskom krunicom, te na post srijedom i petkom kada se jede samo kruh i pije samo voda. Vidioci kojima se Gospa ukazala tada nisu znali moliti pa ih je Gospa naučila osnovne molitve koje danas čine molitve koje Međugorska krunica sadrži.

Molitve koje su uključene u međugorsku krunicu su jedno Apostolsko vjerovanje, sedam Oče naša, sedam Zdrao Marijo i sedam Slava Ocu. Upravo te molitve su vidioci naučili od Gospe i jedino su njih znali i tako su se molili, pa je ova krunica dobila svoj sadržaj upravo po tim molitvama koje su vidioci naučili.

Blažena Djevica Marija poziva na molitvu sve ljude ne samo da bi molili, već da molitva postane način života i da ljudi žive i osjećaju Isuovu ljubav u svakom trenutku svojih života, a ne samo tokom nedjeljne mise.

Kako se moli Međugorska krunica

No kako se moli Međugorska krunica? Za molitve Međugorske krunice se koristi krunica Blažene Djevice Marije koja se drži u rukama, te se prije molitve uzme križ i poljubi ga se, te se vjernik prekriži izgovarajući prve riječi molitve; U ime Oca i Sina i Duha Svetoga.

Prvo se moli jedno Apostolsko vjerovanje kojim se vjernik približava Svemogućem, izražava se ljubav Isusu Kristu i Blaženoj Djevici Mariji, te se ovim Apostolskim vjerovanjem slavi rođenje, smrt i uskrsnuće u vječni život Isusa Krista. Vjera u Duha Svetoga, oproštenje grijeha i život vječni.

Zatim se na prvom zrnu moli Oče naš, na sljedeća tri zrna se mole Zdravo Marijo, te na sljedećim zrnima se izgovara potreba za učvršćivanjem vjerovanja, usavršavanjem ljubavi. Međugorska krunica se nastavlja molitvom Svetom Ocu, te na novom zrnu Oče naš i deset Zdraov Marija. U Međugorsku runicu se uključuju danas i Radosna otajstva, Žalosna otajstva, Otajstva svjetla i Slavna Otajstva. Molitvu treba izgovarati čistog srca i ne treba uključivati sve ove molitve sve dok je molitva iz srca kako je Gospa pokazala da vidioci mole.

Kako nam pomaže Međugorska krunica

Međugorska krunica pomogla je brojnim vjernicima koji su doputovali u Međugorje iz daljine na mejsto gdje su vidioci ugledali Gospu koja im se ukazala. Vjernici pohode Međugorje i Međugorska krunica im je u rukama dok izgovaraju molitve koje velika većina osoba zna, čak i oni koji povremeno mole ili mole jako rijetko.

Dakle, svatko tko želi pokloniti se Gospi iz Međugorja i potražiti njezinu pomoć za nevolju, Gospa će uslišati molitve vjernika koji mogu naučiti moliti ovu jednostavnu krunicu koja sadrži molitve koje svi znaju.

Vjernici se mole za zdravlje, za svoju djecu, za svoje roditelje, za svoje obitelji, za svoje prijatelje, za svoje neprijatelje i čine to iz srca kako je Blažena Djevica Marija i željela da se ova molitva krunice međugorske moli. Jednostavne riječi i jednostavne molitve koje se izgovaraju čistog srca doprijet će do Svemogućega i Blažene Djevice Marije koji će uslišati molitve vjernika. Kada nam je teško u životu molitva se može izgovarati na bilo kojem mjestu i bilo kada sve dok je iz srca.


Tagovi: