Novi incidenti u zagrebačkoj školi: Učenik radi kojeg se ispisao cijeli razred ponovno problematičan

Novi incidenti u zagrebačkoj školi: Učenik radi kojeg se ispisao cijeli razred ponovno problematičan

Zagrebačka škola u Novom Zagrebu ponovno se našla u središtu pozornosti nakon što je učenik, zbog kojeg se početkom školske godine ispisao cijeli razred, izazvao nove probleme. Samo dan nakon što je premješten u novu školu, učenik je izazvao incident svojim neprimjerenim ponašanjem, što je dodatno uznemirilo roditelje djece koja pohađaju isti razred.

Roditelji su izrazili nezadovoljstvo sustavom koji, prema njihovim riječima, nije adekvatno reagirao na problematično ponašanje učenika. Odlučili su poduzeti akciju te su najavili da ovog petka neće slati svoju djecu na nastavu, već će organizirati mirni prosvjed ispred školske zgrade u 8:30 sati.

Roditelji su uputili pismo medijima kako bi ukazali na ozbiljnost situacije. U pismu navode kako je sustav, unatoč brojnim apelima, zakazao u rješavanju problema s djetetom koje je dospjelo u javnost zbog svojih ranijih postupaka. Posebno su istaknuli da se već prvog dana nakon dolaska učenika u novu školu dogodio incident, u kojem je učenik počeo vikati i vrijeđati ostale.

"Nažalost, sustav nas ne čuje niti nas štiti. Stoga smo odlučili prosvjedovati ispred škole i do daljnjeg nećemo slati svoju djecu na nastavu dok se ne pronađe rješenje koje će zadovoljiti sve strane," stoji u pismu roditelja. Također, pozvali su i druge roditelje iz škole da im se pridruže i podrže njihov prosvjed.

Naglašavaju kako njihov prosvjed nije usmjeren protiv učenika, već protiv sustava koji ne poduzima potrebne korake kako bi zaštitio svu djecu. Roditelji traže hitnu intervenciju nadležnih institucija kako bi se stvorilo sigurno okruženje za učenje i normalizirali odnosi u razredu.

Na prosvjedu se okupilo dvadesetak roditelja, koji su potom zatražili sastanak s ravnateljem škole kako bi razgovarali o daljnjim koracima. Razgovor s ravnateljem zasad nije donio konkretna rješenja, ali roditelji najavljuju da neće odustati dok se situacija ne stabilizira.


Tagovi: