Kako se odblokirati kad te netko blokira

Kako se odblokirati kad te netko blokira

Kako se odblokirati na Facebooku

Sumnjate da vas je neka osoba maknula iz kruga svojih prijatelja na popularnoj društvenoj mreži Facebook jer već dulje vremena niste vidjeli objave te osobe. Prvo u popisu svojih prijatelja pronađite tu osobu, ako je tamo ne pronalazite osoba vas je maknula s liste svojih prijatelja. Na Facebooku se prijateljstvo kao poveznica može jednostrano prekinuti a da vi to ni ne saznate.

Sljedeći korak za provjeru i način kako se odblokirati na Facebooku je da provjerite u tražilici osobu po kojim imenom znate da ima profil otvoren. Ukoliko ne možete u tražilici pronaći tu osobu sigurno vas je blokirala. Također taggiranjem je moguće saznati da li ste blokirani, no to i ne mora biti točno je taggiranje ovisi o postavkama privatnosti pa ako netko ne želi biti tagiran a vi ga taggirate osoba će dobiti obavijest da je taggirana i sama odlučiti hoće li objavu pustiti na svoj zid.

Način kako se odblokirati na Facebooku je i da provjerite kod svojih prijatelja i na njihovim stranicama potražite osobu za koju sumnjate da vas je blokirala, pa ako je ni tamo ne možete pronaći, osoba koja vas je blokirala ne želi imati kontakta s vama, a na silu se priajteljstva ne mogu održavati pa čak ni online.

Kako se odblokirati na Whatsapp

Način kako se odblokirati na aplikaciji Whatsapp je drugačiji nego kod Facebooka jer je stvarno i moguć. Postoji način kako se odblokirati kada vas netko blokira u aplikaciji Whatsapp. Šaljete poruke osobi no nikako ne dobivate odgovore, a niti možete uspostaviti poziv ili video poziv preko Whatsappa, znak je da vas je osoba blokirala.

Međutim, postoji način za odblokiravanje, a to je da u postavkama u gornjem desnom kutu odaberete upravljanje računom, kliknite na deaktivacija računa. Ovom opcijom možete izgubiti povijest iz razgovora, medije koje ste razmjenjivali s drugim osobama. Deaktivacijom zapravo brišete svoj profil na aplikaciji. S mobilnog uređaja deinstalirajte aplikaciju i ponovo je instalirajate.

Aktivirajte aplikaciju Whatsapp s istim brojem telefona kako ste i prethodno imali uspostavljeno, te ponovo pokušajte uspostaviti kontakt s osobom za koju sumnjate da vas je blokirala. Vaša bi poruka, poziv ili video poziv trebao proći jer ste sada zapravo otvorili novi Whatsapp račun koji nije blokiran kod osobe iako je poveznica broj telefona.

Kako se odblokirati kad vas netko blokira u svom imeniku

Ako vas je netko blokirao u svom telefonskom imeniku ne postoji način kako se odblokirati da biste stupili u kontakt telefonskim pozivom ili običnom porukom s tom osobom. Osoba je iz nekog razloga odlučila blokirati vas i na to ne možete utjecati. Međutim, ukoliko vas osoba nije blokirala u svakoj pojedčnoj aplikaciji ili društvenoj meži još postoji nada da stupite u kontakt s tom osobom i pokušate izgladiti stvari i ustanoviti zašto vas je osoba blokirala.

To što vas je netko blokirao u svom telefonskom imeniku ne znači da ste automatski blokirani u aplikacijama i društvenim mrežama. Mnogi to ne znaju pa blokirajući vas u imeniku misle da su vas blokirali svugdje. No to kako smo ustanovili nije točno, pa još uvijek možete putem aplikacija gdje niste blokirani stupiti u kontakt s tom osobom.

Na kraju možete i poslati e-mail i tražiti objašnjenje jer će taj mail osoba sigurno primiti u poseban odjeljak blokiranih mailova pa će ga možda i pročitati, te pristati odblokirati vas. Međutim ako to osoba ne želi ne postoji način kako se odblokirati kada onaj tko vas je blokirao ne želi imati nikakav kontakt s vama.


Tagovi: