Kada je vidljiva uplata iz inozemstva

Kada je vidljiva uplata iz inozemstva

Zatraži brzi kredit

Koji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Danas u 15:03
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 500 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Mikro kredit: Uz zatraženi iznos 300,00 EUR na period od 30 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 301,68 EUR, uz kamatnu stopu 0,00% te EKS 7,03%, iznos Premije 1,68 EUR te iznos mjesečne rate 301,68 EUR (1 rata). Plus kredit: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz kamatnu stopu 0,00% te EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata). Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,25%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Uplata iz inozemstva ovisi o više faktora

Danas se svakodnevno obavljaju razne uplate na račune, neovisno o tome da li je isplata plaće, plaćanje određenih računa ili samo prebacivanje novaca. Uplate možemo vršiti preko bankovnih poslovnica, putem mobilnog ili putem internet bankarstva, kao i preko institucija poput Hrvatske pošte ili Fine. Uzevši u obzir da uplatu možemo napraviti na razne načine, to će se svakako odraziti na to kada je vidljiva uplata iz inozemstva ili u Hrvatskoj. Uplata iz inozemstva najčešće ovisi o više faktora, a neki od njih su;

Uplata u banci - svaka banka ima svoji određeni terminski ili vremenski plan kada se vrše plate transakcije. Online uplata - kada se uplata vrši preko interneta ili aplikacije, tada uplata može biti vidljiva nakon par minuta ili sati, ovisno o tome kada je vrijeme uplate bilo i da li se radi o uplati na drugi račun u istoj banci ili je riječ o drugom računu. Uzevši u obzir ove situacije, potrebno je znati kako rok uplate ovisi o uvjetima te planovima banke ili institucije koja vrši uplatu/isplatu.

Kada je uplata iz inozemstva vidljiva u Hrvatskoj?

Kada se vrši uplata iz inozemnog na Hrvatski račun, tada također postoje određeni faktori koji utječu na vidljivost. Rokovi isplate u Hrvatskoj iz inozemstva ovisit će prvenstveno o instituciji u kojoj je novac uplaćen, kao i o samome računu gdje je novac položen. Kada se uplata iz inozemstva radi osobno u banci, tada je ona vidljiva na drugom računu već u roku od svega par minuta. Isto vrijedi i za internet bankarstvo (ukoliko se uplata napravi za radno vrijeme određene banke).

Kada je uplata iz inozemstva vidljiva u Hrvatskoj? To prvenstveno ovisi o samom danu i vremenu uplate. Ako osoba iz inozemstva uplati novce radnim danom do maksimalno 15.00 h, tada je novac vidljiv na računu istog dana. U slučaju da se uplata napravi u petak nakon 15.00 h, tada će se novac na računu vidjeti tek u ponedjeljak ujutro. Što ako trebate hitno prebaciti novac? Tada je najbolje savjetovati se s vašom stranom ili domaćom bankom.

Kada je uplata iz inozemstva općenito vidljiva?

Kao što je gore navedeno, uplate će u inozemstvu pretežito ovisiti o terminskom ili vremenskom planu za izvršenje transakcija, a oni se mogu razlikovati od banke do banke. Što ako netko iz Hrvatske uplaćuje na inozemni račun, kada je vidljiva uplata iz inozemstva? Uplata ovisi o banci, računu, vremenu uplate. Ukoliko se uplata vrši radnim danom do 15.00h, tada novac sjeda isti dan, u roku od par minuta. Potrebno je naglasiti kako navedeno ne vrijedi za uplate vikendom, blagdanima ili neradnim danima.

Što ako vam je uplata iz inozemstva veoma bitna? Tada se savjetuje da uplate vršite od pon-sri u terminima do 15.00 h. Iako živimo u tehnološki veoma naprednom dobu, moramo uzeti u obzir da se problemi mogu pojaviti. Uplate možemo napraviti bilo kada i bilo gdje, na bilo koji račun, no prije same uplate/isplate ipak je važno biti upućen u proces funkcioniranja. Za više informacija o uplatama, bilo inozemnim ili domaćim možete zatražiti i pomoć od vlastite banke


Tagovi: