Zašto se krema odvaja od biskvita
Zašto se krema odvaja od biskvita i kako to spriječiti?
I dok su krema i biskvit savršena kombinacija kada su u pitanju razne torte i kolači, ponekad možemo završiti s pravom noćnom morom. Često se dogodi da se biskvit i krema ne žele sljubiti, što nas dovodi do pitanja zašto se krema odvaja od biskvita? Naime, u procesu same pripreme vjerojatno radite par pogrešaka koje rezultiraju time da se krema drži za sebe i da biskvit ne želi zadržati ili upiti kremu. Zašto je važno dobiti spajanje biskvita i kreme?
Važno je da se krema dobro drži na biskvitu kako ne bi došlo do pucanja prilikom rezanja. Ovo pucanje može rezultirati lošim serviranjem i drugačijim okusom kolača ili torte. Zašto se krema odvaja od biskvita i možemo li to spriječiti? Da bi znali spriječiti navedeni problem važno je znati gdje tijekom pripreme griješimo. Najčešći problem je topli biskvit i topla krema. Najbolje je uvijek ostaviti biskvit da se ohladi na sobnoj temperaturi i onda preko njega preliti jednako ohlađenu kremu.
Zašto se krema odvaja od biskvita i kako dobiti savršeno premazan biskvit?
Potrebno je navesti da krema i biskvit moraju biti ili ohlađeni ili sobne temperature prije daljnjeg procesa spremanja. Krema bi se uvijek trebala mazati ili preliti preko biskvita koji je sobne temperature kako bi došlo do međusobnog povezivanja. Može li se na ohlađeni biskvit staviti vruća krema? Može, no to neće biti dobro. Kada bi to napravili doveli bi do trenutnog sjedinjenja koje će pucati kada će se kolač ili torta rezati. Zašto se krema odvaja od biskvita i može li se dobiti savršeno premazan biskvit?
Radi propusta u procesu pripreme. Ponekad se krema odvaja od biskvita radi nedovoljno ili previše termičke obrade. Ukoliko je sama krema po izgledu malo gumena ili laganija, dogodit će se odvajanje od biskvita. Kako si pomoći? Poželjno je da uvijek pratite mjere koje su navedene u nekom receptu i da nikada ne dodajete nešto prema osjećaju. Krema se ne bi smjela previše miksati, već samo dok ona ne dobi lijepi oblik koji je pogodan za mazanje biskvita. Potrebno je pripaziti da na kraju i biskvit i krema imaju slične temperature kako bi se bolje sjedinili. Zašto se krema odvaja od biskvita je često pitanje, no odgovor leži u samoj pripremi.
Zašto se krema odvaja od biskvita i koje su najčešće pogreške u pripremi?
Izrada svake slastice svakako zahtijeva preciznost, pažnju i dobru pripremu. Kada radimo torte ili kolače veoma je važno držati se navedenih omjera i ne odskakati od recepta kako ne bi dobili raspadnutu slasticu. No, kolači i torte samo traže preciznu ruku i dobru vještinu. Znamo zašto se krema odvaja od biskvita, no koje su najčešće pogreške prilikom pripreme? Kod biskvita često se ne pripremi dobar kalup. Unaprijed pripremljen kalup pružat će biskvitu pravilno namještanje i ravnomjerno pečenje, što će rezultirati biskvitom koji će se dati rezati ili mazati. Najčešće se griješi i kod biranja te mjerenja sastojaka jer često ignoriramo potrebnu preciznost.
Zašto se krema odvaja od biskvita i koje pogreške najčešće radimo u našim kuhinjama? Rezultat navedenome može biti i previše ili minimalno miješanja prilikom pripreme, korištenje hladnih sastojaka koji nisu postigli sobnu temperaturu, otvaranje pećnice prilikom pečenja i krivo namještena temperatura u pećnici. Baza svakog dobrog kolača ili torte je biskvit, i upravo on mora biti pahuljast, sočan, mekan i dovoljno sladak. Krema koja dolazi gore trebala bi biti savršene gustoće za razmazivanje.
Tagovi: