Barilla pesto kako se koristi
Što je Barilla pesto?
Pesto danas slovi kao jedan od najpoznatijih i najboljih umaka na svijetu. Većina nas ovaj umak poznaje kao spoj raznog začinskog bilja, bosiljka, orašastih plodova, kao i parmezana ta maslinovog ulja. Savršeno se nadopunjuje s tjesteninom, no mnogi će ga rado staviti u sendviče ili na pizzu. Što je Barilla pesto? Riječ je o aromatičnom umaku kojeg je poželjno uvijek imati u svome hladnjaku. Ovaj umak u svega par sekundi može oplemeniti bilo koje jelo, što će svakako biti veliki plus.
Barilla pesto najčešće se koristi kao poseban umak za odabrane tjestenine, no savršeno pristaje i u guste juhe, na pizze, na kuhano ili pečeno meso, na ribu ili uz povrće. Često će se koristiti i kao dodatak, što znači da može poslužiti i kao i preljev za salatu ili kao jednostavan slani namaz. Pesto je svoje ime dobio prema talijanskoj riječi "pestare", što u slobodnom prijevodu znači gnječiti. Ukoliko se želite i sami okušati u pripremi ovoga umaka, tada je potrebno imati na pameti da se svi sastojci moraju dobro usitniti i sljubiti.
Barilla pesto kako se priprema?
Barilla pesto daje autentičan okus pesta i često se koristi u mnogim domaćinstvima. Pri otvaranju same staklenke može se osjetiti svježina talijanskog bosiljka, kao i miris parmezana. Navedeni pesto radi se isključivo od svježe branog bosiljka te Parmigiano Reggiano parmezana, što oplemenjuje okus. Za što je savršen ovaj umak? Barilla pesto najbolje se slaže s al dente tjesteninom, no može poslužiti i kao dodatak mesu, poveću, sendvičima, salatama ili pizzama. Je li navedeni umak potrebno naknadno kuhati?
Ne. Navedeni umak se može upotrijebiti i bez prethodnog kuhanja, što znači da se slobodno može samo dodati u kuhanu tjesteninu kako bi se malo zagrijao. Ako se odlučite na serviranje pesta uz tjesteninu, tada je savjet plus da ne bacate vodu u kojoj se pripremala tjestenina, već je dodajte u pesto kako bi se on ljepše rasporedio. Poželjno je upotrijebit jednu žlicu vode od tjestenine na jednu porciju tjestenine i pesta. Ako tjestenina nije vaš izbor, tada pesto možete nakon pečenja ili kuhanja mesa razmazati po njemu, ili ga možete umiješati u kuhano/pečeno povrće.
Barilla pesto kako se poslužuje?
Mnogi umaci imaju svoji poseban način posluživanja. Sami način posluživanja ovisit će o odabranom jelu, što znači da postoji razlika da li jedemo Barilla pesto uz tjesteninu ili meso. Kako poslužiti pesto? Radite li tjesteninu, pesto će se poslužiti kao umak glavnom jelu. Mnogi vole na tjesteninu s pestom dodati još svježeg bosiljka i pinjole. Poslužuje li se uz pečeno ili kuhano meso, tada je najbolje da se umak jednako rasporedi po mesu, ili da se posluži sa strane kao opcija za umakanje.
Barilla pesto se može poslužiti isto tako i kao dodatan začin u kuhanom ili pečenom povrću, kao i u salatama ili krem juhama. Neovisno o kojem jelu je riječ, pesto daje poseban okus koji ostavlja okus bosiljka i parmezana uz posebnu notu slanoće. Posluživanje ovoga umaka ponajviše ovisi o tome koje jelo se priprema, kao i o tome kakve okuse volite. Ako želite potražiti konkretne recepte s navedenim umakom, tada je dovoljno da posjetite službenu stranicu navedenog proizvođača.
Tagovi: