Čaj za inhaliranje

deep inhale

Deep Inhale - dišite slobodno

Za zdravlje dišnih organa
  • Za pušaće - i bivše i pasivne. Čisti respiratorni trakt od duhanskog dima, smolastih nakupina i smoga
  • Suzbija vitalnu aktivnost štetnih mikroorganizama (virusa, bakterija i gljivica)
  • Olakšava posljedice hroničnih bolesti disajnih organa. Eliminira kašalj, uklanja šlajm i smanjuje edem sluznice
  • Smanjuje rizik od nastanka infekcije tokom sezonskih epidemija. Smanjuje osjetljivost na razne alergene
Čaj za inhaliranje

Čaj za inhaliranje, prirodna metoda liječenja

Kada se dogodi upala sinusa, mnogi posežu za antibioticima koji će uništiti sve ono "loše" i tako omogućiti normalan rad organizma. Iako su antibiotici djelotvorni, rijetko se spominje kako oni mogu uništiti i korisne bakterije koje su potrebne za zdrav rad i zaštitu sluznice. Začepljeni sinusi često donose glavobolju iznad obrva, skupljanje sekreta u nosu, nemogućnost disanja Kod upale sinusa (kao i kod ostalih oboljenja dišnih organa), poželjno je konzumirati što više tekućine kako bi došlo do razrjeđivanja sluzi.

Čaj za inhaliranje uz pomni odabir biljaka čest je izbor mnogih. Osim za inhaliranje, on se može i piti i tako se ostvaruje protuupalno djelovanje, jačanje imuniteta i smanjenje endema sluznice. Što je čaj za inhaliranje? Danas kod upale sinusa najčešće koristimo čajeve od timijana, mente, bazge, kadulje, kamilice - no moguće je pronaći i miks navedenih biljaka. Čaj za inhalaciju se odnosi na svaki čaj koji nam može pomoći u oslobođenju dišnih putova.

Čaj za inhaliranje, kako se koristi

Kada odaberemo čaj za inhaliranje, slijedi njegova priprema i proces inhalacije. Večer prije poželjno je potopiti 3 žlice čaja u 1 litru vode i ostaviti čaj da odstoji do sljedećeg jutra. Ujutro je čaj potrebno zakuhati na jakoj vatri 7 do 10 minuta i krenuti s inhalacijom čim čaj krene isparavati. Nakon što ste čaj skinuli s vatre nastavite s inhalacijom barem još 15-ak minuta. Kako se inhalirati? Kako bi bili sigurni da pare direktno udišete, iznad glave stavite ručnik i udišite paru.

Što ako vam je čaj za inhaliranje potreban odmah i nemate vremena čekati? Tada ćete u litru vode dodati 3 do 4 žlice čaja i pustiti da zakuha. Kada čaj zakuha, maknite ga s vatre, nad glavu stavite ručnik i udišite paru do 10 minuta. Nakon inhalacije poželjno je dobro ispuhati nos. Opće je poznato da biljni čajevi imaju ljekovit učinak na naš organizam, pomažu kod nervoze i stresa, opuštaju nas i uspavljuju. Inhaliranje čaja je poželjno, jer osim što će otvoriti sinuse, otklonit će i glavobolju i omogućiti će bolji san.

Čaj za inhaliranje, koji čaj je najbolji za inhalaciju

Mnogi često kažu kako je kamilica najbolji čaj za inhaliranje, no često se spominje i kadulja. Danas u biljnim ljekarnama možemo kupiti razne mikseve čajeva za razne primjene, pa tako i za inhaliranje. Osim kamilice i kadulje, često se preporučuju čajevi od mente, bosiljka, origana, đumbira, eukaliptusa, šumskog voća. Neovisno koji čaj za inhaliranje odabrali, potrebno je pravilno odraditi inhalaciju. Preko vrućeg čaja treba staviti nos i prekriti glavu ručnikom i započeti udisanje para.

Ovo udisanje para djeluje smirujuće i ugodno na sluznicu, što se može primijetiti po sluzi koja će krenuti curiti i po otvaranju dišnih putova. Kada čaj postane mlaki i kada on prestane isparavati, tada se može popiti. Inhalacija i ispijanje čaja pospješit će samu izmjenu tvari u tijelu, što će potaknuti brže liječenje. Osim navedenog, ova prirodna metoda liječenja pridonijet će osjećaju opuštenosti, što je također bitan faktor kada se borite protiv upale ili oboljenja. Inhalacije je poželjno raditi dok ne osjetite poboljšanje.


Tagovi:

deep inhale

Deep Inhale - dišite slobodno

Za zdravlje dišnih organa
  • Za pušaće - i bivše i pasivne. Čisti respiratorni trakt od duhanskog dima, smolastih nakupina i smoga
  • Suzbija vitalnu aktivnost štetnih mikroorganizama (virusa, bakterija i gljivica)
  • Olakšava posljedice hroničnih bolesti disajnih organa. Eliminira kašalj, uklanja šlajm i smanjuje edem sluznice
  • Smanjuje rizik od nastanka infekcije tokom sezonskih epidemija. Smanjuje osjetljivost na razne alergene