Feijoa kako se jede

Feijoa kako se jede

Feijoa kako se jede?

Znate li što je feijoa? Ovo voće pripada obitelji Myrtaceae, a porijeklom je iz tropskih i suptropskih područja Južne Amerike. Najčešće se uzgaja u Argentini, Meksiku, Kolumbiji i Sjedinjenim Državama. Najsličnija je guavi, loptastog je, ovalnog oblika i zelene kožice, a dozrijeva tijekom jeseni. Pogledajmo feijoa kako se jede i koje su zdravstvene prednosti ovog voća. Feijoa, sa svojim slatkastim i blago kiselkastim okusom, vrlo je cijenjena zbog svojih jedinstvenih nutritivnih svojstava. Najsličnija je guavi, jedina je razlika što je zelene boje čak i kad je zrela. Izvor je vitamina, minerala i antioksidansa koji doprinose uravnoteženoj prehrani i promiču zdravlje. Bogata je vitaminom C, snažnim antioksidansom koji jača imunološki sustav i štiti stanice od djelovanja slobodnih radikala. Sadrži dijetalna vlakna koja su važna za probavni sustav. Konzumiranje i način feijoa kako se jede pomaže u održavanju optimalne tjelesne težine, smanjuje rizik od dijabetesa tipa 2, sprječava zatvor. Osim vitamina C, sadrži vitamine A, B2, B3, B6 i pantotensku kiselinu koji su neophodni za metabolizam. Od minerala prisutnih u ovom voću su kalcij, željezo, cink, natrij, magnezij, fosfor i kalij.

Svježa feijoa kako se jede

Ako se pitate svježa feijoa kako se jede i koliko je učinkovita, uključivanje ove vrste voća u vašu prehranu odličan je način da svom tijelu osigurate esencijalne hranjive tvari. Zbog svojih neobičnih i nutritivnih svojstava feijoa je posljednjih godina postala vrlo popularna. Feijoa sok može pomoći osobama koje imaju problema sa spavanjem. Osim toga, ovo egzotično voće smanjuje razdražljivost, pomaže u prevenciji depresije i poboljšava raspoloženje. Blagotvorno djeluje na rad bubrega i štitnjače, pridonosi liječenju hipertenzije. Postoji mnogo načina feijoa kako se jede. Može se jesti svježe ili koristiti u džemovima, kolačima i slasticama. Budući da je sok vrlo cijenjen, koristi se u pripremi osvježavajućih pića i koktela. Kombinacija jedinstvenog okusa, koji podsjeća na ananas, metvicu i guavu, omogućuje pripremu izvrsnih jela. Žlicom se vadi njegova sočna i mesnata pulpa. Još jedna prednost feijoe je ta što pomaže kod mršavljenja jer sadrži malo kalorija. Smatra se izvrsnim prirodnim lijekom za mnoge bolesti.

Feijoa kako se jede i priprema

Pogledajmo feijoa kako se jede, priprema i koliko je koristan sok od ovog voća. Smatra se idealnom namirnicom, jer ima vlakna koja daju osjećaj sitosti. Ako ste zainteresirani uvrstiti ovo voće u svoju prehranu, uz nekoliko savjeta moći ćete pripremiti zdrave obroke i recepte. Feijoa se najčešće koristi za pripremu tradicionalnih jela i sokova. Napravite jednostavan recept gdje ćete umjesto soka od limuna koristiti feijou, vodu, led i uživati u jedinstvenom okusu ovog voća. Njegova želatinozna pulpa čini ga idealnim voćem za pripremu džemova i kompota. Ako ga želite konzumirati kuhanog, možete to učiniti s korom ili izvaditi pulpu. Dakle, način konzumacije nije samo u svježem stanju, već iu pripremi piletine, raznih vrsta sladoleda, želea. Način feijoa kako se jede i priprema sirova je da se oguli i prereže na pola. Želite li iskoristiti dobrobiti feijoe, učinite to za detoksikaciju organizma jer pomaže u uklanjanju masnoća, jačanju probavnog sustava i postizanju pravilne tjelesne težine.


Tagovi: