ZAPOČELA ZIMSKA SLUŽBA ODRŽAVANJA

Zimska služba održavanja autocesta započela je 15.10. na brdskim dionicama od čvora Karlovac do čvora Vrata na A6 (Gorski kotar), a na ostalim dionicama autocesta 01.11. tekuće godine.

 

Ovisno o vremenskim prilikama (stanje kolnika, temperatura, padaline,...) nastupaju zimski uvjeti na autocesti, odnosno na određenoj dionici, a isto podrazumijeva ograničenje ili zabranu prometovanja motornim vozilima koja nemaju zimsku opremu i teretnim automobilima s priključnim vozilom.

opširnije...

HITNI KORIDOR SPAŠAVA ŽIVOTE!

|

Na prometnici s dva prometna traka hitni koridor formira se tako što se vozila u desnom traku pomaknu što više udesno, a vozila u lijevom traku što više ulijevo. Na prometnicama s tri traka oslobađa se srednji trak tako što se vozila u srednjem traku pomaknu u desni trak i propuste interventna vozila.

opširnije...

Obavijest korisnicima

|

Poštovani korisnici,

obavještavamo vas da je stupio na snagu Pravilnik o ograničavanju uporabe pojedinih javnih cesta za promet teretnih vozila čija najveća dopuštena masa premašuje 7,5 tona (NN 20/2019), kojim je definirano na kojim prometnicama u Hrvatskoj se ograničava promet vozilima čija masa premašuje 7,5 tona.

ENC pakete moguće je kupiti na svim naplatnim postajama 0-24.
besplatni info telefon
0800 0111Poziv iz inozemstva
+385 1 6504 899

Krčki most

  7.19 km,  Državna cesta D102

 
Krčki most Most Krk povezuje najsjeverniji i najveći hrvatski otok s kopnom, a njegova duljina iznosi 1,7 km. Sastoji se od dva luka, Velikog i Malog. Velikim lukom premošten je morski tjesnac Tihi kanal, a malim lukom Burni kanal. Raspon velikog luka iznosi 390 m i najduži je luk izgrađen od armirano - betonske konstrukcije na svijetu. Dionica se nalazi na državnoj cesti D102. Ukupno most Krk s pristupnim cestama: 7,19 km

Predio na kojem je most izgrađen je otvoren sa sjeverne strane i podložan snažnim udarima bure zbog čega se most ponekad zatvara.

Dolaskom na otok Krk korisnici se mogu upoznati s prirodnim ljepotama tog otoka među kojima se ističu posebni rezervat Glavotok i park šuma Košljun.

Na mostu Krk se nalazi PUO Kraljevica.

Mostarina se plaća samo na prilazu s kopnene strane prema Krku.

Stanje na autocesti

 NA DAN 25.01.2020 u 09:37 sati

A1
Zagreb/Lučko - čvor Karlovac
  • Redovno, kolnik vlažan
  • Prometna nesreća na autocesti A1 na 24+500 km između čvora KARLOVAC i čvora JASTREBARSKO u smjeru Zagreba promet se vodi po dvije prometne trake. Molimo korisnike za strpljenje.
A1
čvor Karlovac - čvor Bosiljevo 2
  • Kolnik mokar
A6
čvor Bosiljevo 2 - čvor Kikovica
  • Kolnik mokar
  • Vidljivost povremeno i mjestimično smanjena zbog magle na dionici Kikovica - tunel Tuhobić.
  • Radovi na autocesti A6 između 64+400 km i 69+900 km u smjeru Rijeke promet se vodi po dvije prometne trake. Vozi se uz ograničenje brzine 80 km/h. Predviđeno trajanje radova je od 08.11.2019. godine do 09.04.2020. godine.
A6
čvor Kikovica - Rijeka/čvor Orehovica
  • Kolnik mokar
A7
čvor Orehovica - čvor Diračje
  • Kolnik mokar
A7
GP Rupa - čvor Diračje
  • Kolnik mokar
D102
Krčki most
  • Kolnik mokar
opširnije...
 

stanje na cestama

NA DAN 25.01.2020 u 09:27

Mokri su i skliski konici od kiše mjestimice na Jadranu, u Lici i Gorskom kotaru. Zbog niskih je temperatura moguća poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima u unutrašnjosti. Magla smanjuje vidljivost mjestimice na istoku i sjeverozapadu Hrvatske. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.
opširnije...