OBAVIJEST O UVOĐENJU USLUGE ENC IN

Društvo Autocesta Rijeka - Zagreb d.d. za građenje i gospodarenje autocestom, Zagreb, Širolina 4, OIB: 96330310281 (u daljnjem tekstu: ARZ) obavještava korisnike usluge beskontaktne elektroničke naplate cestarine u sustavu naknadnog terećenja kreditnom /INA karticom (Master, Visa, Visa Premium, Diners i INA), da svoj ARZ ENC uređaj koji koriste na temelju ugovornog odnosa s ARZ-om mogu od dana 17. kolovoza 2020. godine, osim na autocestama i/ili cestovnim objektima kojima upravlja ARZ (A1 - od čvorišta Lučko do Bosiljeva, A6 - od čvorišta Bosiljevo do Grobnika, A7 Rupa i most Krk) i na autocestama i/ili cestovnim objektima s naplatom kojima upravlja društvo HRVATSKE AUTOCESTE d.o.o. (u daljnjem tekstu: HAC) koristiti i na Istarskom ipsilonu (koji uključuje dionice Umag – Pula i Kanfanar – Matulji duljine 141 km) bez ikakve dodatne registracije, a kojim upravlja društvo BINA-ISTRA d.d. (u daljnjem tekstu: BINA) .

opširnije...

Ostanimo Odgovorni

|

Dragi korisnici,

 

za ugodnije putovanje našim autocestama izradili smo za vas višejezični informativni digitalni letak sa savjetima za sigurno putovanje u uvjetima COVID 19 pandemije. U letku možete naći informacije o planiranju putovanja, modelima beskontaktnog plaćanja i cijenama cestarine, te podsjetnik na provođenje preventivnih mjera za sprječavanje širenja koronavirusa.

opširnije...

INA Vukova Gorica

|

Na cestovnom pravcu prema jadranskoj obali, ali i u povratku, ako do sada nije postojala nezaobilazna oaza za osvježenje na cestovnom pravcu prema jadranskoj obali, od sada će to biti INA Vukova Gorica.

 

Na ovom dobro poznatom maloprodajnom mjestu INA je otvorila jedinstveni gastro kutak - FreshCorner restoran u Ininoj maloprodajnoj mreži. Uz novouređeni FreshCorner, Inin gastro brend, tu je u partnerstvu s Globalnom Hranom d.o.o, otvoren i McDonald’s.

opširnije...
ENC pakete moguće je kupiti na svim naplatnim postajama 0-24.
besplatni info telefon
0800 0111Poziv iz inozemstva
+385 1 6504 899

Očuvanje populacije smeđeg medvjeda

eu p3 1
Naziv projekta: "Upravljanje i zaštita populacije smeđih medvjeda u sjevernim Dinaridima i Alpama"
Oznaka projekta: LIFE DINALP BEAR LIFE13 NAT/SI/000550
Vodeći partner na projektu: Zavod za gozdove Slovenije, Slovenija
Partneri na projektu:
 1. Autocesta Rijeka-Zagreb d.d., Hrvatska
 2. ERICo Velenje, Ecological Research & Industrial Co-operation Ltd., Slovenija
 3. Research Institute of Wildlife Ecology University of Veteriary Medicine Vienna, Austrija
 4. Veterinarski fakultet, Sveučilište u Zagrebu, Hrvatska
 5. Provincia Autonoma di Trento - Servizio Foreste e Fauna, Italija
 6. Progetto Lince Italia, Italija
 7. Regione del Veneto - Unita di Progetto Caccia a Pesca, Italija
 8. University of Ljubljana, Slovenija
Cilj projekta: Praćenje, upravljanje i očuvanje populacije smeđeg medvjeda u sjeverno Dinarskom gorju i jugoistočnim Alpama. Ciljevi projekta za koje je odgovorna Autocesta Rijeka-Zagreb d.d. prvenstveno su povećanje sigurnosti prometa i poboljšanje utjecaja autoceste na prirodu, stoga se kroz konkretne aktivnosti projekta dodatno zatvara ograđeni koridor autoceste za pristup životinjama i uvodi sustavno rješavanje kriznih situacija sa životinjama na cesti. Djelatnosti unutar projekta su podijeljene na 7 pripremnih aktivnosti i 10 konkretnih zaštitnih aktivnosti, te 3 aktivnosti praćenja kojima će se promatrati utjecaj izvedenih konkretnih akcija kao i 6 aktivnosti za podizanje svijesti javnosti i promicanje projekta. Od konkretnih aktivnosti usmjerenih na očuvanje smeđeg medvjeda u sjevernom dijelu Dinarskog gorja i u Alpama najznačajnija je utvrđivanje veličine populacije u Hrvatskoj i Sloveniji na osnovu genetske analize. Također će se primijeniti mjere za ublažavanje situacija u kojima bi moglo doći do sukoba između medvjeda i lokalnog stanovništva kao i mjere za sprečavanje stradavanja na autocesti (60 km el. ograde, iskočne rampe, jednostrana vrata za izlaz životinja i dr.), a u okviru projekta osnovat će se i interventni tim za autoceste.
Opravdanost: Osim velikog udjela u sveukupnoj smrtnosti, stradavanje medvjeda u prometu predstavlja važne neizravne opasnosti za medvjede: (1) sudari vozila i medvjeda značajan su čimbenik rizika sigurnosti prometa, i tako pridonose sukobu između medvjeda i ljudi te mogu pogoršati općenito pozitivan stav javnosti o ovoj životinji; (2) stradavanje medvjeda u prometu pogađa određenu dobnu skupinu (uglavnom mlade jedinke, oba spola) i utječe na demografsku strukturu populacije kao i njen potencijal za širenje.
Ugovoreni dio projekta u provedbi Autoceste Rijeka-Zagreb d.d. iznosi 3.821.424kn, od toga 2.751.428kn (72%) Europska unija donira bespovratno.
Razdoblje provedbe
Projekta:
1. 7. 2014. do 30. 6. 2019.
Procijenjena vrijednost
Projekta:
5.987.478,00 EUR
Vrijednost
sufinanciranja iz EU:
4.149.202,00 EUR
Sufinanciranje: Projekt je sufinancirala Europska unija iz LIFE+ programa
Kontakt osoba za
dodatne informacije:
Bojan Vivoda, glavni inženjer za geotehniku i zaštitu okoliša
Broj telefona: +385 1 6515 365
E-pošta: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Korisni linkovi: www.dinalpbear.eu
ec.europa.eu
www.europski-fondovi.eu
www.natura2000.hr

Stanje na autocesti

 NA DAN 08.08.2020 u 23:09 sati

A1
Zagreb/Lučko - čvor Karlovac
 • Redovno, kolnik suh
A1
čvor Karlovac - čvor Bosiljevo 2
 • Redovno, kolnik suh
A6
čvor Bosiljevo 2 - čvor Kikovica
 • Redovno, kolnik suh
 • Radovi na autocesti A6 između 63+400 km i 65+400 km . Za sav promet zatvoren je kolnik u smjeru Rijeke promet se vodi dvosmjerno na kolniku u smjeru Zagreba Molimo korisnike za poštivanje prometnih znakova. Vozi se uz ograničenje brzine 60 km/h. Predviđeno trajanje radova je od 27.05.2020. godine do 01.10.2020. godine.
A6
čvor Kikovica - Rijeka/čvor Orehovica
 • Redovno, kolnik suh
A7
čvor Orehovica - čvor Diračje
 • Redovno, kolnik suh
 • Zbog oštećene dilatacije na dionici AC A7 na 21+300 km u smjeru Zagreba, promet se vodi uz ograničenje brzine 60 km/h.
A7
GP Rupa - čvor Diračje
 • Redovno, kolnik suh
D102
Krčki most
 • Redovno, kolnik suh
opširnije...
 

stanje na cestama

NA DAN 09.08.2020 u 01:24

Zbog vjetra, na Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I.skupina vozila). A1 Zagreb-Split-Ploče: -na naplatama Lučko i Demerje u smjeru Zagreba nema dužih čekanja.
opširnije...