OBAVIJEST O UVOĐENJU USLUGE ENC IN

Društvo Autocesta Rijeka - Zagreb d.d. za građenje i gospodarenje autocestom, Zagreb, Širolina 4, OIB: 96330310281 (u daljnjem tekstu: ARZ) obavještava korisnike usluge beskontaktne elektroničke naplate cestarine u sustavu naknadnog terećenja kreditnom /INA karticom (Master, Visa, Visa Premium, Diners i INA), da svoj ARZ ENC uređaj koji koriste na temelju ugovornog odnosa s ARZ-om mogu od dana 17. kolovoza 2020. godine, osim na autocestama i/ili cestovnim objektima kojima upravlja ARZ (A1 - od čvorišta Lučko do Bosiljeva, A6 - od čvorišta Bosiljevo do Grobnika, A7 Rupa i most Krk) i na autocestama i/ili cestovnim objektima s naplatom kojima upravlja društvo HRVATSKE AUTOCESTE d.o.o. (u daljnjem tekstu: HAC) koristiti i na Istarskom ipsilonu (koji uključuje dionice Umag – Pula i Kanfanar – Matulji duljine 141 km) bez ikakve dodatne registracije, a kojim upravlja društvo BINA-ISTRA d.d. (u daljnjem tekstu: BINA) .

opširnije...

Ostanimo Odgovorni

|

Dragi korisnici,

 

za ugodnije putovanje našim autocestama izradili smo za vas višejezični informativni digitalni letak sa savjetima za sigurno putovanje u uvjetima COVID 19 pandemije. U letku možete naći informacije o planiranju putovanja, modelima beskontaktnog plaćanja i cijenama cestarine, te podsjetnik na provođenje preventivnih mjera za sprječavanje širenja koronavirusa.

opširnije...

INA Vukova Gorica

|

Na cestovnom pravcu prema jadranskoj obali, ali i u povratku, ako do sada nije postojala nezaobilazna oaza za osvježenje na cestovnom pravcu prema jadranskoj obali, od sada će to biti INA Vukova Gorica.

 

Na ovom dobro poznatom maloprodajnom mjestu INA je otvorila jedinstveni gastro kutak - FreshCorner restoran u Ininoj maloprodajnoj mreži. Uz novouređeni FreshCorner, Inin gastro brend, tu je u partnerstvu s Globalnom Hranom d.o.o, otvoren i McDonald’s.

opširnije...
ENC pakete moguće je kupiti na svim naplatnim postajama 0-24.
besplatni info telefon
0800 0111Poziv iz inozemstva
+385 1 6504 899

Ljetna turistička sezona na autocestama

U petak, 9. lipnja 2017. godine,  započela je turistička sezona 2017, koja traje do 17. rujna 2017. godine. Od 9. lipnja pa do kraja turističke sezone na autocestama bit će pojačana ophodarska služba kao i angažman svih radnika u službi održavanja, naplate cestarine i sigurnosti prometa.

 

Želimo istaknuti kako se još uvijek na pojedinim dionicama autocesta izvode radovi, međutim autocesta je "živi organizam" te je zbog prometnog opterećenja nužno održavanje kolnika i opreme kako bi se povećala razina sigurnosti korisnika. Svjesni smo činjenice da u situacijama pojačanog prometa radovi znatno utječu na protočnost, te samim time ponekad i na duljinu putovanja, međutim pojedine radove nije bilo moguće završiti do početka turističke sezone zbog vremenskih uvjeta ili kompleksnosti tehnologije izvođenja. Upravo iz navedenog razloga Uprava prometne inspekcije Ministarstva mora, prometa i infrastrukture izdala je Rješenje kojim se odobrava izvođenje nužno potrebnih radova sanacije.

 

Kao i svake godine uspostavljena je koordinacija svih nadležnih subjekata u provedbi organizacije prometa (MUP, MMPI, HAK, HRT, DUZS, ARZ, HAC, HC, AZM, HAC ONC i Hitna medicinska pomoć HMP) te je definiran način organizacije dežurstava žurnih službi MUP-a i HMP-a.

 

Ovom zajedničkom koordinacijom praćenja sigurnosti prometa, naši korisnici mogu biti sigurni da će u slučaju bilo kakve incidentne situacije na autocesti biti pravovremena intervencija. Timovi hitne medicinske pomoći za autocestu A1 bit će smješteni u Županijskom zavodu za hitnu medicinu u Karlovcu, te u tehničkim jedinicama održavanja Brinje i Dugopolje, za autocestu A6 u Županijskom zavodu za hitnu medicinu Primorsko-goranske županije, Ispostava Vrbovsko, te za autocestu A3 u tehničkoj jedinici održavanja Kutina i Županja. Osim timova hitne medicinske službe, naši djelatnici osposobljeni su za rad s 35 defibrilatora (eng. AED - Automatic external defibrillator), koji su raspoređeni po tehničkim jedinicama i u ophodarskim vozilima. Potrebno je samo nazvati besplatni broj 112 i javiti na kojem djelu autoceste se nalazite.

 

Naposljetku, želimo apelirati na naše korisnike da smo uočili veći broj nepotrebnih zaustavljanja vozila na zaustavnoj traci, a time i veći broj naleta drugog vozila, što za posljedicu često ima smrtni ishod. Ovim putem molimo korisnike da ponajprije zbog svoje sigurnosti, zaustavnu traku koriste isključivo u izvanrednim situacijama ili zbog kvara vozila. U slučaju kvara na vozilu ili drugog događaja na autocesti potrebno je obilježiti zaustavljeno vozilo te nas odmah kontaktirati putem SOS telefona ili pozivom na jedan od besplatnog info telefona 0800 0422 / 0800 0111. U ovakvom slučaju zaustavljanja na autocesti korisnici se mole da napuste vozilo i pričekaju pomoć iza zaštitne odbojne ograde ili na drugom sigurnom mjestu, te obavezno obuku zaštitni prsluk.

 

Kako bi se informirali i na vrijeme isplanirali svoje putovanje ili u slučaju izvanredne situacije na autocesti odabrali alternativni pravac putovanja, molimo korisnike da prije putovanja provjere stanje na cestama na web stranicama  www.arz.hrwww.hac-onc.hr, www.hac.hr,  ili www.hak.hr.

 

U slučaju izvanrednih situacija u prometu korisnike ćemo o stanju na autocestama obavještavati putem prometnog servisa HAK-a i radio postaja, stoga je važno uključiti radioprijamnik u sustav informiranja o stanju u prometu (RDS). Sve dodatne informacije mogu se dobiti na besplatnim info telefonima 0800 0422 ili 0800 0111.

Privitci:
Preuzmite ovu datoteku (Rješenje TS 2017.pdf)Rješenje TS 2017.pdfRješenje TS 2017.4.96 MB14.06.2017
Preuzmite ovu datoteku (Izmjena i dopuna RJEŠENJA TS 2017.pdf)Izmjena i dopuna RJEŠENJA TS 2017.pdfIzmjena i dopuna Rješenja TS 2017.1.21 MB14.06.2017

Stanje na autocesti

 NA DAN 08.08.2020 u 23:09 sati

A1
Zagreb/Lučko - čvor Karlovac
  • Redovno, kolnik suh
A1
čvor Karlovac - čvor Bosiljevo 2
  • Redovno, kolnik suh
A6
čvor Bosiljevo 2 - čvor Kikovica
  • Redovno, kolnik suh
  • Radovi na autocesti A6 između 63+400 km i 65+400 km . Za sav promet zatvoren je kolnik u smjeru Rijeke promet se vodi dvosmjerno na kolniku u smjeru Zagreba Molimo korisnike za poštivanje prometnih znakova. Vozi se uz ograničenje brzine 60 km/h. Predviđeno trajanje radova je od 27.05.2020. godine do 01.10.2020. godine.
A6
čvor Kikovica - Rijeka/čvor Orehovica
  • Redovno, kolnik suh
A7
čvor Orehovica - čvor Diračje
  • Redovno, kolnik suh
  • Zbog oštećene dilatacije na dionici AC A7 na 21+300 km u smjeru Zagreba, promet se vodi uz ograničenje brzine 60 km/h.
A7
GP Rupa - čvor Diračje
  • Redovno, kolnik suh
D102
Krčki most
  • Redovno, kolnik suh
opširnije...
 

stanje na cestama

NA DAN 09.08.2020 u 00:49

Zbog vjetra, na Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I.skupina vozila). A1 Zagreb-Split-Ploče: -na naplatama Lučko i Demerje u smjeru Zagreba nema dužih čekanja.
opširnije...