NOVE sezonske cijene cestarine za IA, I i II skupinu vozila od 15. lipnja do 14. rujna 2018. godine

Poštovani korisnici,

tijekom ljetnih mjeseci, u razdoblju od 15. lipnja u 00:00:00 sati do 14. rujna u 23:59:59 sati 2018. godine uvode se sezonske cijene cestarina za vozila IA, I i II skupine na koncesijskom području kojim upravlja društvo Autocesta Rijeka-Zagreb d.d. (ARZ d.d.). Za sve ostale skupine vozila cijene cestarine ostaju nepromijenjene.

Metodologija izračuna cijena cestarina temelji se na Pravilniku o cestarini i ista se primjenjuje i za izračun sezonskih cijena cestarine za IA, I i II skupinu vozila.

Prosječno povećanje cijena cestarine iznosi 10%.

opširnije...

Priopćenje za javnost

|

Hrvatska cestovna infrastruktura među najboljima u svijetu

 

U konkurenciji 137 zemalja, Hrvatska s prosječnom ocjenom 5,5 s Danskom, Omanom, Njemačkom, Španjolskom, Katarom, Švedskom i Luxembourgom dijeli 13. mjesto na svjetskoj ljestvici najboljih cestovnih infrastruktura. Uz izvješće svjetskog ekonomskog foruma o konkurentnosti za 2017. i 2018., objavljena je i rang-lista kvalitete cestovne infrastrukture u 137 zemalja. Tako najvišu prosječnu ocjenu 6,4 imaju Ujedinjeni arapski emirati, dok se iza skupine zemalja s prosječnom ocjenom u kojoj je Hrvatska, nalaze neke bitno razvijenije zemlje poput Ujedinjenog kraljevstva, Irske, Belgije, Italije ili Finske. Od zemalja u okruženju, Slovenija se nalazi na 51. Madžarska 62, Srbija 100. a BIH na 109. mjestu. Najniže rangirana europska zemlja je Ukrajina (130. mjesto) s prosječnom ocjenom 2,4.

 

Da Hrvatska ima jednu od najkvalitetnijih mreža autocesta pokazala je i nedavno provedena studija Prometnog fakulteta u Zagrebu o sigurnosti na autocestama. Studija je pokazala da 96 % autocesta u Hrvatskoj ima nisku i srednje nisku stopu prometnih nesreća, dok samo 4 % dionica ima srednje nisku stopu, dok srednje i visoku stopu rizika nema niti jedna dionica. Kako bi dodatno podigli razinu sigurnosti sudionika u prometu, HAC ove godine ulaže 90 milijuna kuna u redovno održavanje dok će u izvanredno uložiti dodatnih 300 milijuna kuna.

                                                                                                            

 

Hrvatske autoceste d.o.o.

Politika zaštite osobnih podataka

|

Poštovani,

 

dana 25. svibnja 2018. godine u Republici Hrvatskoj stupila je na snagu Uredba (EU) 2016/679 o zaštiti pojedinca u vezi s obradom osobnih podataka i o slobodnom kretanju takvih podataka (Opća uredba o zaštiti podataka) te Zakon o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka (Narodne novine br. 42/2018).

 

Svrha ove obavijesti je da Vas informiramo o svrsi i ciljevima prikupljanja, obrade i upravljanja osobnim podacima od strane Autoceste Rijeka-Zagreb d.d.

 

U skladu s odredbama Opće uredbe o zaštiti podataka te Zakona o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka Autocesta Rijeka-Zagreb d.d. donijela je Politiku zaštite osobnih podataka.

 

Uvid u Politiku zaštite osobnih podataka Autoceste Rijeka-Zagreb d.d. možete ostvariti ovdje.

ENC pakete moguće je kupiti na svim naplatnim postajama 0-24.
besplatni info telefon
0800 0111

POLITIKA ZAŠTITE OSOBNIH PODATAKA

Autocesti Rijeka-Zagreb d.d. (u daljnjem tekstu: ARZ) je važno zaštititi sigurnost i privatnost Vaših osobnih podataka, stoga poslujemo u skladu s Uredbom (EU) 2016/679 EUROPSKOG PARLAMENTA I VIJEĆA od 27. travnja 2016. o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka i o slobodnom kretanju takvih podataka i mjerodavnim zakonima o zaštiti podataka. Nadamo se da će Vam dolje opisana politika pomoći da razumijete koje podatke ARZ može prikupljati, na koji način ARZ koristi i čuva te podatke te s kime ih smijemo dijeliti.

 

Osobni podaci

 

ARZ neće prikupljati nikakve osobne podatke o Vama (npr. Vaše ime, adresu, telefonski broj ili e-mail adresu), osim u slučajevima kada nam ih Vi dobrovoljno odlučite dati (npr. u slučaju kupnje ENC uređaja, prilikom postavljanja upita, zahtjeva, ulaska u perimetar snimanja kod prostora pod videonadzorom i sl.), odnosno, date svoj pristanak ili ukoliko nije drugačije propisano mjerodavnim zakonima i propisima za zaštitu Vaših osobnih podataka.

 

Osobni podaci djece

 

Kada se nude usluge informacijskog društva izravno djetetu, obrada osobnih podataka djeteta zakonita je ako dijete ima najmanje 16 godina. Ako je dijete ispod dobne granice od 16 godina takva je obrada zakonita samo ako i u mjeri u kojoj je privolu dao ili odobrio nositelj roditeljske odgovornosti nad djetetom.

 

ARZ ulaže razumne napore u provjeru je li privolu u takvim slučajevima dao ili odobrio nositelj roditeljske odgovornosti nad djetetom, uzimajući u obzir dostupnu tehnologiju. U pravilu ARZ ne prikuplja osobne podatke djece, osim u slučajevima kada je riječ o djeci radnika, a sve u svrhu ostvarenja prava iz radnog odnosa.

 

Zakonitost, poštenost i transparentnost

 

Vaše osobne podatke obrađivat ćemo samo na temelju zakonske obveze, Vaše privole ili druge legitimne osnove. Podaci koji se odnose na Vas na transparentan će se način prikupljati, upotrebljavati, dati na uvid ili na neki drugi način obrađivati, te su javno objavljeni rokovi i svrhe obrade podataka, podaci o identitetu voditelja obrade, informacija o načinu na koji možete pristupiti svojim podacima, procesu za podnošenje pritužbi i zahtjeva za ažuriranje podataka.

 

Ograničavanje svrhe

 

Vaši osobni podaci prikupljat će se u posebne, izričite i zakonite svrhe i neće se dalje obrađivati na način koji nije u skladu s tim svrhama. Podaci koji su prikupljeni za jednu svrhu neće se koristiti ni za jednu drugu svrhu ili na način koji nije u skladu s odobrenom svrhom. Za svrhu obrade koja se ne provodi temeljem zakonske osnove ili ugovora tražit ćemo od Vas posebnu privolu.

 

Smanjenje količine podataka

 

Osobni podaci koje prikupljamo su primjereni, bitni i ograničeni na svrhu obrade. Voditelj obrade i izvršitelj obrade neće prikupljati osobne podatke koji mu nisu potrebni za svrhu obrade.

 

Točnost i integritet podataka

 

Nužno je da osobni podaci koje prikupljamo i spremamo budu točni i ažurni i zato ćemo poduzeti svaku razumnu mjeru kako bismo osigurali da se osobni podaci koji nisu točni, uzimajući u obzir svrhe u koje se obrađuju, bez odlaganja izbrišu ili isprave.

 

Ograničenje pohrane

 

Rokovi čuvanja Vaših osobnih podataka određeni su pozitivnim zakonskim propisima ili Vašom privolom za prikupljanje i obradu osobnih podataka.

 

Cjelovitost i povjerljivost

 

Da bismo zaštitili Vaše osobne podatke od slučajnog ili nezakonitog uništavanja, gubitka ili mijenjanja te od neovlaštenog odavanja ili pristupa, ARZ koristi tehničke i organizacijske mjere sigurnosti.

 

Pitanja i komentari

 

ARZ će odgovoriti na razumne zahtjeve za ispravak Vaših osobnih podataka i za ispravljanje, dopunu ili brisanje netočnosti. Ako imate bilo kakvih pitanja ili komentara o politici zaštite podataka, molimo Vas da nas kontaktirate. Na ovu ćemo stranicu postaviti i promjene naše politike zaštite podataka.

 

Ova Politika zaštite osobnih podataka stupa na snagu i primjenjuje se od 25. svibnja 2018. godine.

Stanje na autocesti

 NA DAN 24.06.2018 u 03:10 sati

A1
Zagreb/Lučko - čvor Karlovac
  • Promet slab
A1
čvor Karlovac - čvor Bosiljevo 2
  • Promet slab
A6
čvor Bosiljevo 2 - čvor Kikovica
  • Promet slab
A6
čvor Kikovica - Rijeka/čvor Orehovica
  • Promet slab
  • Ograničenja u prometu: Zbog oštećene odbojne ograde zatvorena je zaustavna prometna traka od 79+500 km do 79+700 km u smjeru Rijeke.
A7
čvor Orehovica - čvor Diračje
  • Promet slab
  • Ograničenja u prometu: Zbog oštećenog kolnika na mostu Rječina, kroz tunel Trsat u smjeru G.P. Rupa promet se odvija uz oganičenje brzine od 50 km/h.
A7
GP Rupa - čvor Diračje
  • Promet slab
  • Ograničenja u prometu: otvorena je vozna prometna traka od 17+950 do 18+150 km u smjeru Zagreba. Sanirano je mjesto prometne nezgode.
D102
Krčki most
  • Promet slab
opširnije...
 

stanje na cestama

NA DAN 24.06.2018 u 03:13

Kod naplatnih postaja Lučko (A1) u oba smjera nema dužih čekanja.
opširnije...
 

Prognoza vremena

za Hrvatsku za 23.06.2018

Pretežno sunčano, na kopnu uz umjerenu naoblaku. Vjetar slab, u Slavoniji do umjeren sjeverozapadni, podno Velebita i u Dalmaciji umjerena i jaka bura, na otvorenom moru prolazno i sjeverozapanjak. Najviša temperatura na kopnu od 17 do 22, te od 22 do 27 °C na obali i otocima.
opširnije...