ZAPOČELA ZIMSKA SLUŽBA ODRŽAVANJA

Zimska služba održavanja autocesta započela je 15. listopada na brdskim dionicama od čvora Bosiljevo do tunela Sveti Rok na A1 te od čvora Karlovac do čvora Vrata na A6 (Gorski kotar). Na ostalim dionicama autocesta zimska služba održavanja započinje 1. studenog.

opširnije...

Očekujemo pojačani promet na autocestama uoči blagdana Svih svetih od 27. listopada do 1. studenog

|

Povoljni su vremenski uvjeti u većem dijelu Hrvatske pa je za očekivati veći broj građana koji će krenuti na put uoči blagdana Svih svetih. Pojačani intenzitet prometa očekuje se na svim glavnim autocestovnim pravcima i to već od danas 27.10. do srijede 1.11.2017. godine.

opširnije...

Priopćenje za javnost

|

Nakon sezonskih cijena koje su bile na snazi od 1. srpnja do 30. rujna i odnosile se na motocikle i osobna vozila (IA i I skupina), od 1. listopada (od ponoći sa subote na nedjelju) primjenjuju se vansezonske cijene cestarine na autocestama pod upravljanjem Hrvatskih autocesta d.o.o.(HAC) i Autoceste Rijeka-Zagreb (ARZ).

opširnije...
ENC pakete moguće je kupiti na svim naplatnim postajama 0-24.
besplatni info telefon
0800 0111

stanje na cestama

NA DAN 20.11.2017 u 00:25

podaci preuzeti od Hrvatskog autokluba
Autoceste A1 Zagreb-Split-Ploče, A6 Rijeka-Zagreb, državna cesta DC1, stara cesta kroz Gorski kotar (DC3), Krčki i Paški mostovi otvoreni su za sve skupine vozila.

Na dionici Jadranske magistrale (DC8) između Senja i Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a od Karlobaga do Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski od kiše u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, Lici, Gorskom kotaru i Hrvatskom primorju. Mogući su odroni.

U Lici, Gorskom kotaru, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj ponegdje ima magle. Smanjena je vidljivost na autocestama: A1 između Zagreba i Bosiljeva 2, čvorova Otočac i Perušić, duž cijele A4 Goričan-Zagreb te A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Bosiljevo 2. Jak vjetar puše na dionici autoceste A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić.

Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Prekinut je promet na županijskoj cesti ŽC2198 između Bedekovčine i Donje Stubice u mjestu Lepa Ves, zbog prepriječenog teretnog vozila.

Zbog zimskih uvjeta promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu na cestama u Lici:

-DC42 u mjestu Poljanak,
-ŽC5199 Šušanj-Štirovača,
-sve županijske i lokalne ceste na području Korenice.

Za sav promet zatvorene su ceste (zbog radova):

-DC75 u Karigadoru, na dionici Vodnjan – Pula i rotor Tar-Lanterna,
-DC46 Đakovo-Budrovci,
-DC206 Hum na Sutli-Kostel,
-DC300 Umag-Finida (radovi na kružnom raskrižju Marketi u Umagu),
-DC502 Smilčić-Pridraga.

Zbog razminiranja svakodnevno od 8 do 16 sati prekida se promet na županijskoj cesti ŽC5113 Križpolje-Glibodol-Lička Jasenica. Vozila se propuštaju svaki puni sat po 15 minuta.

Na državnoj cesti D32 kod mjesta Smrečje (kod Čabra) i DC42 kod mjesta Ljubošina (kod Vrbovskog) zbog klizišta se vozi jednim trakom, uz regulaciju prometa semaforima. Kod Ljubošine (DC42) zabrana je prometa za vozila ukupne mase iznad 3,5 tone.


Prema privremenoj prometnoj regulaciji vozi se na cestama:

-DC1 na dionicama Točak-Hrvatski Blagaj; Prevjes-Kravlja Draga i kod križanja s DC59 u Oćestovu;
-DC2 u Vukovaru, u Ulici Priljevo;
-Jadranskoj magistrali (DC8) u mjestima Murvica Gornja i Marina,
-DC27 na mostu Obrovac i u naseljima Budak i Stankovci;
-DC66 Pula-Most Raša u naselju Marčana;
-DC206 Valentinovo-Krapina;
-DC42 kod mjesta Ljubošina.

Stanje na autocesti

 NA DAN 19.11.2017 u 21:54 sati

A1
Zagreb/Lučko - čvor Karlovac
  • Promet slab
A1
čvor Karlovac - čvor Bosiljevo 2
  • Promet slab
A6
čvor Bosiljevo 2 - čvor Kikovica
  • Promet slab
A6
čvor Kikovica - Rijeka/čvor Orehovica
  • Promet slab
  • Ograničenja u prometu: Zbog oštećene odbojne ograde zatvorena je zaustavna prometna traka od 77+400 do 77+900 km u smjeru Rijeke.
A7
čvor Orehovica - čvor Diračje
  • Promet slab
A7
GP Rupa - čvor Diračje
  • Promet slab
  • Ograničenja u prometu: Zatvorena je pretjecajna prometna traka od 6+300 do 5+300 km u smjeru GP Rupa zbog zaustavljanja i kontrole svih teretnih vozila koja prometuju u smjeru graničenih prijelaza od strane djelatnika Policijske Uprave PGŽ.
D102
Krčki most
  • Promet slab
opširnije...
 

Prognoza vremena

za Hrvatsku za 19.11.2017

Na Jadranu djelomice sunčano, a u unutrašnjosti oblačnije pri čemu mjestimice može pasti malo kiše ili rosulje, u višem gorju snijega. Vjetar većinom slab, na Jadranu većinom umjerena bura i sjeverozapadnjak. Najviša temperatura od 3 do 8, na Jadranu između 12 i 17 °C.
opširnije...