ZAPOČELA ZIMSKA SLUŽBA ODRŽAVANJA

Zimska služba održavanja autocesta započela je 15.10. na brdskim dionicama od čvora Karlovac do čvora Vrata na A6 (Gorski kotar), a na ostalim dionicama autocesta 01.11. tekuće godine.

 

Ovisno o vremenskim prilikama (stanje kolnika, temperatura, padaline...) nastupaju zimski uvjeti na autocesti, odnosno na određenoj dionici, a isto podrazumijeva ograničenje ili zabranu prometovanja motornim vozilima koja nemaju zimsku opremu i teretnim automobilima s priključnim vozilom.

opširnije...

Poziv na javne konzultacije

|

Temeljem smjernica Svjetske banke i u skladu s načelom transparentne suradnje s javnošću na koju projekt ima utjecaja, MMPI vas poziva na sudjelovanje u javnoj raspravi o prijedlogu Izvješća o okolišnoj i socijalnoj usklađenosti sustava upravljanja i poslovanja društava HC, HAC i ARZ u sklopu projekta "Modernizacija i restrukturiranje cestovnog sektora".

 

Izvješće o okolišnoj i socijalnoj usklađenosti sustava upravljanja i poslovanja javno je dostupno na internetskim stranicama od 31.10.2018. u skladu s politikama WB i dobrom praksom.

opširnije...

Obavijest korisnicima

|

Korisnici koji ostvaruju pravo na sezonski popust u razdoblju od 01.11. tekuće godine do 31.03. naredne godine za ARZ elektroničku naplatu sezonske cestarine, nadoplatu sezonskog ENC računa kupljenim  ARZ SMS E-bonovima moguće je izvršiti isključivo u prodajnim uredima ARZ-a .

ENC pakete moguće je kupiti na svim naplatnim postajama 0-24.
besplatni info telefon
0800 0111Poziv iz inozemstva
+385 1 6504 899

stanje na cestama

NA DAN 22.01.2019 u 11:50

podaci preuzeti od Hrvatskog autokluba
Za teretna vozila s priključnim vozilom nema otvorenog cestovnog pravca iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji, i obrnuto.

Teretna vozila s priključnim vozilom iz smjera unutrašnjosti prema Rijeci ili Istri mogu voziti autocestom A6 Rijeka-Zagreb do čvora Delnice i dalje starom cestom kroz Gorski kotar (DC3), i obrnuto.

Od 11:08 sati samo za osobna vozila otvorena je dionica autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica, zbog vjetra.

Snijeg pada u Lici, Gorskom kotaru, Slavoniji, Baranji, mjestimice u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Moguća je poledica. Zimski su uvjeti na većini državnih, županijskih i lokalnih cesta u Lici i Gorskom kotaru, uključujući autocestu A1 između čvora Gornja Ploča i čvora Zadar 2 u oba smjera u smjeru Splita, državnu cestu DC1 na dionici Udbina-Gračac-Knin i staru cestu kroz Gorski kotar između Zdihova i Delnica (DC3). U priobalju puše jak vjetar, povremeno s olujnim udarima. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila te ne kreću na put bez propisne zimske opreme.

Na pojedinim cestama vozi se dodatno usporeno, zbog vozila zimske službe koja se kreću sporije, pa vozače molimo za strpljenje i razumijevanje. Podsjećamo vozače ostalih teretnih vozila da na području pojedinih policijskih postaja prometna policija može i njih isključivati iz prometa, ovisno o trenutnim meteorološkim prilikama i sigurnosnoj procjeni. Sve sudionike u prometu molimo za razumijevanje, kao i da poštuju upute prometne policije.

Samo za osobna vozila otvorene su:

-autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica (obilazak za ostale skupine vozila, osim za teretna vozila s priključnim vozilom, je državnim cestama preko Gračaca i Zatona Obrovačkog-DC50-DC27-DC54);
-autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice (obilazak za ostale skupine vozila je starom cestom kroz Gorski kotar - DC3);
-Jadranska magistrala između Karlobaga i Svete Marije Magdalene (DC8);
-državna cesta DC25 Gospić-Karlobag.

Na Jadranskoj magistrali između Senja i Karlobaga (DC8) zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila), a između Bakra i Senja (DC8), autocesti A7 Draga-Šmrika i lokalnoj cesti Križišće-Kraljevica (LC58107) dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupinu vozila).

Za sve skupine vozila otvoreni su: Paški most i Krčki most.

Zabrana je prometa za motorna vozila koja nemaju propisanu zimsku opremu i teretnim vozilima s priključnim vozilom za vrijeme zimskih uvjeta na pojedinim cestama:

u Lici:
-autocesti A1 između čvora Gornja Ploča i čvora Zadar 2 u oba smjera zabrana prometa za teretne automobile s priključnim vozilom
-DC1 Udbina-Gračac-Knin;
-DC23 Žuta Lokva-Senj; Duga Resa-Josipdol-Kapela;
-DC25 Korenica-Bunić-Lički Osik-Gospić;
-DC27 Gračac-Zaton Obrovački;
-DC42 u mjestu Poljanak; Josipdol-Plaški-Saborsko-Kuselj;
-DC50 Žuta Lokva-Lički Osik-Gospić-Gračac;
-DC52 Špilnik-Korenica;
-DC218 granični prijelaz Užljebić-Donji Lapac-Dobroselo;
-DC429 Selište Drežničko-Prijeboj;
-ŽC5169 Donji Lapac-Bjelopolje;
-ŽC5203 Dobroselo-Srb;
-sve lokalne i županijske ceste Ličko-senjske županije;
-sve lokalne i županijske ceste nadcestarije Senj i Krasno Polje.

u Gorskom kotaru:
-DC3 Zdihovo-Stubica (Vrbovsko)-Kupjak-Delnice;
-DC32 Prezid-Delnice;
-DC42 Stubica-Ogulinski Hreljin;
-DC203 Brod na Kupi-Delnice;
-DC305 Parg-Čabar;
-DC501 Gornje Jelenje-Oštrovica-Meja-Križišće-Šmrika;
-ŽC5030 Platak-Kamenjak;
-ŽC5032 Crni Lug-Mrzle Vodice-Gornje Jelenje;
-ŽC5034 Vrbovsko-Ravna Gora-Kupjak;
-ŽC5062 Kraljev Jarak-Fužine-Lukovo;
-ŽC5068 Hreljin-Zlobin-Fužine;
-ŽC5191 Sopač-Mrkopalj-Tuk;
-ostale županijske i lokalne ceste na području Gornjeg Jelenja, Delnica, Vrbovskog i Čabra.

Zbog loših vremenskih uvjeta za sav promet zatvorena je državna cesta DC218 Dobroselo-Mazin-Bruvno.

Od 23. siječnja do 15. veljače, zbog radova će biti zatvorena državna cesta DC303 od naselja Brajkovići do čvora Kanfanar. Obilazak iz smjera Kanfanara prema Rovinju i obratno: za vozila do 3t preko Svetvinčenta i Krmeda, a za vozila preko 3t obilazak je preko Vodnjana i Bala. Sa Istarskog ipsilona (A9) promet se preusmjerava na čvor Vodnjan sjever. Iz smjera Rovinja prema Kanfanaru za vozila preko 3t nosivosti obilazak je preko Limskog kanala na čvor Medaki (Istarski ipsilon A9).

Vozilo u kvaru na autocesti A1 na 353+500 km između čvora VUČEVICA i čvora PRGOMET u smjeru Zagreba. Molimo vozače za dodatan oprez.

Kolona teretnih vozila na zaustavnom traku na autocesti A3 kraj naplatne postaje BREGANA u smjeru Bregane duga je oko 1 km.

Na autocesti A1 između čvora ZADAR II i južnog dijela tunela SVETI ROK u smjeru ZAGREBA zabrana prometa za teretne automobile s priključnim vozilom zbog ZIMSKIH UVJETA na DC 27 ,DC 50 i DC1. Teretni automobili s priključnim vozilima koja se kreću u smjeru unutrašnjosti isključuju se na odmorištu na autocesti na PUO Nadin prije čvora Zadar II.


Za sav promet, zbog radova, zatvorene su ceste:

-DC1 čvor Lučko (A3) – Jastrebarsko (DC310) kroz Stupnik (obilazak je lokalnim ulicama uz privremenu prometnu signalizaciju);
-DC47 Jasenovac-Hrvatska Dubica kod skretanja za Višnjicu (zbog oštećenja kolnika);
-DC7 između mjesta Sikirevci i Slavonski Šamac;
-DC36 Gladovec Pokupski-Žažina u naselju Pokupsko;
-DC53 u Čaglinu (između Našica i Slavonskog Broda);
-DC75 u Funtani i u Novigradu;
-DC303 od naselja Brajkovići do čvora Kanfanar,
-DC232 Sisak-Jasenovac između Lonje i Trebeža otvorena je za vozila do 5 t nosivosti zbog oštećenja;
-ŽC6034 Knin-Plavno u mjestu Radljevac i LC25176 Vrbno-Ježovec-ŽC2083 (klizište).

Prema privremenoj prometnoj regulaciji vozi se na cestama:
-Istarskom ipsilonu (B8) između čvorova Cerovlje i Lupoglav te čvora Lupoglav i tunela Učka;
-DC8 Jadranskoj magistrali u Slanom (kod Dubrovnika);
-DC205 u mjestu Sveti Križ kod Tuhelja vozi (ograničenje brzine 30 km/h);
-DC31 u mjestu Kravarsko (zbog odrona);
-DC33 kroz grad Drniš;
-ŽC3070 Dugo Selo-Rugvica-Orle (ograničenje brzine 30 km/h).

Zbog loših vremenskih uvjeta zatvorena je županijska cesta ŽC4253 Velika-Park prirode Papuk.

U Zagrebu, zbog rekonstrukcije Remetinečkog rotora, prometuje se prema privremenoj regulaciji. Vozila teža od 5t ukupne nosivosti i visine veće od 3,5m presumjeravaju se na Buzin. Tijekom jutarnjih i poslijepodnevnih sati pozivamo na strpljenje i dodatni oprez zbog veće prometne gužve. https://www.hak.hr/vijest/852/privremena-prometna-signalizacija-zatvaranje-rotora-12-2018.

Od 15. studenog 2018. godine do 15. travnja 2019. godine obvezna je upotreba zimske opreme na zimskim dionicama javnih cesta u Republici Hrvatskoj. Više na: https://www.hak.hr/vijest/842/obvezna-zimska-oprema-2018.

Stanje na autocesti

 NA DAN 22.01.2019 u 10:36 sati

A1
Zagreb/Lučko - čvor Karlovac
 • Redovno, kolnik vlažan
 • Ograničenje brzine 100 km/h
 • Molimo korisnike za poštivanje prometnih znakova. Vozi se uz ograničenje brzine 100 km/h.
A1
čvor Karlovac - čvor Bosiljevo 2
 • Kolnik mokar
 • Ograničenje brzine 80 km/h
 • Snijeg mjestimice i povremeno. Molimo korisnike za poštivanje prometnih znakova. Vozi se uz ograničenje brzine 80 km/h.
A6
čvor Bosiljevo 2 - čvor Kikovica
 • Zabrana prometa za I skupinu vozila
 • Na dionici čvor Delnice - čvor Kikovica zabrana je prometa za sva vozila osim osobnih vozila zbog olujnog vjetra. Za vozila na koja se odnosi zabrana promet se vodi obilaznim smjerom kretanja preko DC 3. Na dionici pada snijeg koji se mjestimično zadržava na kolniku. Vozi se uz ograničenje brzine 60 km/h.
 • Radovi na autocesti A6 između 70+100 km i 71+100 km u smjeru Rijeke promet se vodi jednom prometnom trakom. Vozi se uz ograničenje brzine 60 km/h. Predviđeno trajanje radova je danas do 15:00.
 • Na autocesti A6 između čvora DELNICE i čvora KIKOVICA u oba smjera zabrana je prometa za sva vozila osim osobnih vozila zbog olujnog vjetra. Za vozila na koja se odnosi zabrana zbog olujnog vjetra promet se vodi obilaznim smjerom kretanja preko DC 3.
 • Radovi na autocesti A6 između 62+000 km i 64+400 km u smjeru Rijeke promet se vodi jednom prometnom trakom. Vozi se uz ograničenje brzine 60 km/h. Predviđeno trajanje radova je od 13.01.2019. godine do 29.05.2019. godine.
A6
čvor Kikovica - Rijeka/čvor Orehovica
 • Redovno, kolnik suh
 • Radovi na autocesti A6 između 73+900 km i 75+500 km u smjeru Rijeke promet se vodi jednom prometnom trakom. Vozi se uz ograničenje brzine 60 km/h. Predviđeno trajanje radova je danas do 17:00.
 • Zbog radova zatvoreno je odmorište Cernik između čvora Čavle i čvora Kikovica u smjeru Zagreba. Planirano vrijeme trajanja radova je do 01.03.2019. godine.
A7
čvor Orehovica - čvor Diračje
 • Redovno, kolnik suh
 • Zbog oštećenja kolnika na mostu Rječina u smjeru GP Rupa promet se odvija usporeno uz ograničenje brzine od 50 km/h.
A7
GP Rupa - čvor Diračje
 • Redovno, kolnik vlažan
D102
Krčki most
 • Redovno, kolnik suh
opširnije...
 

Prognoza vremena

za Hrvatsku za 22.01.2019

U većini krajeva oblačno uz oborinu. Na kopnu snijeg, osobito u gorskim i istočnim predjelima te Banovini, a izraženiji će biti uglavnom navečer i u noći. Na Jadranu većinom kiša, u Dalmaciji i pljuskovi s grmljavinom, koji lokalno mogu biti obilniji. Na sjevernom Jadranu bit će i susnježice i snijega, pogotovo prema kraju dana. Vjetar na kopnu slab do umjeren sjeveroistočni. Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana umjerena i jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima, a drugdje istočnjak i jugo, navečer u okretanju na jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura od -3 do 2, na sjevernom Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije od 2 do 7, a drugdje na obali i otocima od 8 do 13 °C.
opširnije...