Kako jednostavno napraviti preljev od malina za sladoled

Kako jednostavno napraviti preljev od malina za sladoled

Napravite savršen preljev od malina za sladoled

Jeste li se ikada zapitali kako deserti na raznim reklamama ili gastro portalima izgledaju nevjerojatno primamljivo? Tajna savršenog izgleda svakako leži u detaljima, a jedan od glavnijih detalja je voćni preljev. Voćni preljevi će određenom desertu dati posebnu notu slatkoće ili kiselosti koja će upotpuniti okus. Preljevi od voća najčešće se rade od bobičastog voća poput jagoda, ribizla, kupina, borovnica, malina. Preljev od malina za sladoled bira se onda kada želimo dati slatkasto kiselkastu notu sladoledu.

I dok postoji bezbroj recepata za preljev od malina za sladoled, malo koji recept otkriva posebne tajne pripreme. Naime, kada se rade preljevi od bobičastog voća najbolje je u njih dodati sok od svježeg limuna kako bi se poboljšala boja i istaknuo okus. Voćni preljevi mogu se staviti na mliječne ili voćne sladolede, ovisno o ukusu. Iako se voćni prelijevi mogu kupiti u gotovo svakoj prehrambenoj trgovini, oni se također mogu napraviti i doma, bez dodatnog konzervansa ili veće količine šećera.

Trikovi za savršen preljev od malina za sladoled

Odlučite li se sami napraviti voćni preljev za sladoled, tada je potrebno obratiti pažnju na par stavki. Kada se radi preljev od malina za sladoled, u većini recepata se navodi korištenje bijelog šećera. Bijeli šećer možete po želji zamijeniti sa smeđim šećerom, medom, javorovim kao i agavinim sirupom, stevijom, umjetnim zaslađivačima. U preljeve je poželjno staviti i sok od limuna kako bi naglasili boju i kako biste malo ublažili slatki okus. Isto tako, u preljev od malina za sladoled možete dodati i razne začine poput anisa, cimeta, kardamona, kamilice.

Kako je najbolje napraviti voćne preljeve za sladoled? Oni se većinom rade od smrznutog voća, no mogu se također raditi i od svježe nabranog ili kupljenog voća. Pripremljeni preljev može se koristiti za sladoled, pudinge, kolače, torte i razne druge slastice. Prilikom pripreme preljeva možete slobodno eksperimentirati s raznim slatkim začinima kako bi dobili još zanimljivije okuse. Malina je slatkasto kiselkasto bobičasto voće, stoga imajte na pameti da možete naglasiti samo jedan ili oba okusa.

Recept za preljev od malina za sladoled

Želite samostalno pripremiti domaći preljev od malina za sladoled? Tada možete slijediti ovaj jednostavni recept za pripremu: Sastojci - 2 dkg malina (smrznutih ili svježih), 10 dkg šećera (ili drugog zaslađivača po želji), 200 ml vode. Priprema - Vodu i šećer potrebno je prokuhati dok se ne dobije sirup. Maline je potrebno usitniti sa štapnim mikserom i dodati u ukuhani sirup. Sve zajedno potrebno je dobro promiješati i kuhati do 3 minuta.

Nakon što se sve skuha potrebno je sve skupa procijediti kako bi se uklonile koštice i zatim opet staviti na vatru da se kuha dodatne 3 minute. Preljev se odmah nakon kuhanja stavlja u predviđene staklenke gdje se hladi. Nakon hlađenja, preljev će se spremiti na tamno te hladno mjesto. Ovako pripremljen preljev od malina za sladoled možete koristiti za bilo kakvu poslasticu. Poželjno je da napravite manje količine preljeva kako bi ga mogli potrošiti, jer on ne može dugo stajati.


Tagovi: