Kako napraviti palačinke od banana
Kako napraviti palačinke od banana zbog kojih ćete se htjeti ranije ustati iz kreveta
Palačinke su svakako omiljen slatki recept u mnogim obiteljima. Njihov miris koji se širi iz kuhinje vrača nas u rano djetinjstvo kada smo ih mazali raznim domaćim džemovima, pekmezima, čoko namazima. Često su se jele kako su se pekle, ili mazale odmah nakon pečenja kako bi se savršeno sljubile s namazom i bile odličan hladni desert. Palačinke su prilično napredovale od svojeg osnovnog recepta, što znači da danas imamo razne varijacije palačinka i punjenja. Palačinke od banana zadnjih godina su postale iznimno popularne, a sve zahvaljujući njihovoj jednostavnosti i hranidbenoj vrijednosti.
Kako napraviti palačinke od banana? Za početak, one su najbolje za doručak ili brunch kada nam je potrebna energija, ili za jednostavan desert s kojim želite oduševiti goste. Postoje brojni recepti za kako napraviti palačinke od banana, no istina je da je potrebno malo eksperimentiranja kako bi dobili "ono nešto". Ove palačinke se često rade na "Američki način", što znači da su palačinke malo deblje, manje i punije. Zašto su ove palačinke idealan doručak ili desert? Banana, koja je glavni sastojak je puna ugljikohidrata, što znači da će uz kombinaciju brašna i ostalih sastojaka uspješno utažiti glad i želju za slatkim.
Kako napraviti palačinke od banana na brz i jednostavan način
Pitate se kako napraviti palačinke od banana koje će oduševiti sve? Donosimo recept koji će oduševiti svake nepce! Za palačinke bit će potrebno: 1 šalica brašna, 2 srednje banane, 1 žličica praška za pecivo, 1 vanilin šećer, malo soli, 1 jaje, i 1 šalica mlijeka. Postupak: U jednu zdjelu potrebno je pomiješati suhe sastojke - brašno, prašak za pecivo, sol i vanilin šećer. U drugu zdjelu potrebno je narezati banane, zgnječiti ih, dodati jaje i mlijeko i sve dobro promiješati. Kada ste dobili povezanu smjesu, dodate suhe sastojke i sve zajedno opet dobro pomiješate da se sjedini.
Kako napraviti palačinke od banana? Nakon što ste dobili gustu smjesu za palačinke, potrebno je na tavu kapnuti malo ulja i čekati da se ono zagrije. Uz šeflju smjesu ulijte na tavu i krenite s pečenjem. Pecite dok obje strane ne dobe zlatnu boju. Važno je naglasiti da se radi svoje debljine ove palačinke peku dulje od klasičnih. Obavezno provjerite da li su pečene iznutra prije nego ih izvadite na tavu. Dodatni savjet - U tavu ulijevajte što manje palačinke kako bi se one brže i lakše spekle. Pečene palačinke slažite na tanjur, jednu na drugu.
Kako napraviti palačinke od banana i kako ih je najbolje servirati
Sada kada znamo kako napraviti palačinke od banana, postavlja se pitanje kako ih je najbolje servirati? Kod serviranja najbolje je prepustiti se mašti. Možete ih servirati na klasičan način - Tople i posložene u mali toranj, preljte s javorovim sirupom ili medom. Mogu se servirati i pojedinačno, uz narezanu bananu, namazane s čoko namazom ili maslacem od kikirikija. Palačinke od banana se najčešće poslužuju uz bobičasto voće, kako bi se dobio savršeni omjer slatkastog i kiselkastog okusa.
Postoje brojni recepti za kako napraviti palačinke od banana, kao i brojni trikovi za savršeno serviranje. Ove palačinke se također mogu jesti i hladne i uz sladoled, no često nestanu s tanjura dok su još tople. Ukoliko se sljedeći puta zaželite nečeg slatkog bez grižnje savjesti, ove jednostavne palačinke će ispuniti sve vaše kriterije. Naravno, ukoliko želite dodatne okuse, u smjesu za palačinke možete dodavati razne dodatke poput limunove korice, ekstrakta od vanilije, rum - što god vam padne na pamet.
Tagovi: