Kako napraviti pileće medaljone s čipsom

Kako napraviti pileće medaljone s čipsom

Kako napraviti pileće medaljone s čipsom koji nestaju u sekundi

Pileći medaljoni ili chicken nuggets zadnjih godina postaju sve popularniji. I dok ovo jelo najčešće vežemo uz fast food lance, sve je više onih koji se odlučuju za pripremu ovog jela doma. Da li je priprema pilećih medaljona komplicirana? Ovo jelo je toliko jednostavno da se i početnici mogu okušati u njegovoj pripremi! Kako napraviti pileće medaljone s čipsom? Sigurno se pitate gdje ukomponirati čips? Pohanje s raznim dodacima svakako dodaje poseban okus jelu, i upravo ovdje čips ima glavnu ulogu.

Umjesto klasičnih krušnih mrvica ili sve popularnijeg corn flakes-a, meso će se uvaljati u čips i zatim pržiti. Ovako pripremljeni pileći medaljoni nestat će u sekundi, a ono najbolje od svega - svaki čips (ovisno o začinima) daje drugačiji okus! Za recept s čipsom uvijek je najbolje odabrati omiljeni čips koji će se savršeno sljubiti s začinima koji će se dodati u meso. Ovi pileći medaljoni savršeni su za brzi snack, za grickanje uz tv, za zabave. Kako napraviti pileće medaljone s čipsom? Donismo najjednostavniji recept za pripremu!

Kako napraviti pileće medaljone s čipsom na brz i jednostavan način

Piletinu možete kupiti već unaprijed usitnjenu (mljevenu), ili možete kupiti pileća prsa koja ćete usitniti sami. Kako napraviti pileće medaljone s čipsom? Od sastojaka potrebno nam je sljedeće: 500 g mljevenog pilećeg mesa ili 2 komada pilećih prsa bez kože, 1 žličica soli, 1/2 žličice suhog peršina i origana, 1 žličica sušenog češnjaka, prstohvat papra. Za pohanje: 2 jaja, 120 g glatkog brašna, vrećica omiljenog čipsa (usitnjenog), 360 ml ulja za prženje. Pošto se navedeno jelo poslužuje uz umake, preporučujemo umak od senfa i meda. Priprema je sasvim jednostavna, dovoljno je samo pomiješati jednu žlicu senfa i jednu žlicu meda.

Kako napraviti pileće medaljone s čipsom? Priprema: Usitnjenu piletinu prebacite u posudu koja je srednje veličine. Začinite meso i dobro ga izmiješajte. Istucite jaja, pripremite sastojke za pohanje. Redom postavite istučena jaja, brašno, čips. Oblikujte kuglice od mesa - uzmite mljeveno meso u ruku i oblikujte ga u manju kuglicu. Kuglicu zatim uvaljajte u brašno, jaja i čips te ju blago spljoštite da dobi oblik medaljona. Medaljone slažite na tanjur dok ne potrošite svu piletinu. Zadnji korak je prženje. U vruće ulje stavite medaljone i pržite ih do 5 minuta. Medaljone zatim izvadite na papirnati ručnik da se upije višak masnoće, poslužite na tanjuru uz odabrani umak.

Kako napraviti pileće medaljone s čipsom i kako ih poslužiti

Sada kada znate kako napraviti pileće medaljone s čipsom, postavlja se pitanje kako ih poslužiti? Pošto je riječ o jednostavnom jelu, ono ne zahtijeva poseban način posluživanja. Pileće medaljone je najjednostavnije postaviti na tanjur, uz odabrani umak. Mogu se poslužiti samostalno ili uz dodatak poput rižota, prženih ili pečenih krumpira, salate. Posluživanje ovisi o vama - poigrajte se s umacima i raznim dodatnim začinima. Što odabrati za popit? Pošto je riječ o brzoj hrani, najbolji odabir je gazirano piće. Koliko dugo mogu stajati pileći medaljoni? U slučaju da vam ostane višak, najbolje ih je ostaviti da se ohlade i spremiti u frižider.

Pileći medaljoni se mogu jesti i dan nakon, podgrijani u mikrovalnoj pećnici. Da li gube na hrskavosti? Iako čips daje dodatnu hrskavost, ona se može izgubiti. Kako napraviti pileće medaljone s čipsom? Na internetu možete pronaći brojne načine kako napraviti pileće medaljone i kako ih poslužiti, no riječ je o veoma jednostavnom jelu koje nije potrebno komplicirati. Ako želite navedeni recept podići na višu razinu, tada u medaljone možete staviti i komad sira koji će se savršeno rastopiti prilikom prženja!


Tagovi: