Kako napraviti piletinu na kineski način
Piletina na kineski način
Od davnina se piletina smatra najkorištenijom vrstom mesa. Pileće meso sadrži proteine, minerale, vitamin A, kalcij i ima nizak udio masti. Neke od najukusnijih metoda pripreme piletine u Kini imaju povijest dugu nekoliko stotina godina. Može se reći da je ovo uobičajena namirnica u današnjem životu koja se često može naći na stolu za ručak ili večeru. Postoje razni načini pripreme piletine. Začinjena, kuhana, pirjana ili pečena, priprema od piletine nikada ne nedostaje na jelovniku. Zbog svoje jedinstvene teksture smatra se pogodnim za razne načine pripreme pa je jedna od najčešće pripremanih vrsta mesa. U odnosu na svinjetinu ili teletinu ima mekšu strukturu i puno blaži okus. Piletina na kineski način je recept koji se često nalazi u restoranima istočnjačke kuhinje. Ovo je vrlo hranjiv recept koji možete poslužiti uz salatu od sezonskog povrća za ručak ili večeru. Da biste napravili ovo jelo, morate pratiti proces pripreme korak po korak.
Piletina na kineski način sa povrćem
Tradicionalno, pileće meso se može koristiti na više načina, ali različiti načini kuhanja daju mu posebnu aromu. U mnogim restoranima diljem svijeta možete pronaći veliki izbor jela od piletine, posebnog načina pripreme, s umacima, začinima i jedinstvenim dodacima. Kao što naziv govori, piletina na kineski način je specijalitet, a različiti sastojci čine okus ovog jela posebnim i drugačijim. Korištenjem pravih sastojaka za ovaj recept, piletina će ostati mekana i ukusna. Ako volite lagane recepte, a pritom želite isprobati najbolje okuse istočnjačke kuhinje, ovaj recept će zasigurno ispuniti vaša očekivanja. Osim što priprema četiri porcije, ovaj recept koristi neke tipične sastojke koji su zdravi. Koristi se minimalno sezamovog ulja, a dodatak povrća ga čini laganim i ukusnim. Kad birate paprike, birajte one koje nisu ljute. Uvijek koristite svježe namirnice i birajte kvalitetno pileće meso. Uostalom, ovo jelo obiluje kombinacijama okusa i boja, što osigurava ravnotežu nutrijenata koji su potrebni našem organizmu.
Piletina na kineski način - recept
Kad je u pitanju piletina na kineski način, mnogi je vole jesti. Za pripremu ovog jela potrebni su vam sljedeći sastojci: 500 grama pilećih prsa isječenih na kockice, 1 crvena paprika, 1 žuta paprika, 1 zelena paprika, 1/4 glavice kupusa, 2 žlice kukuruznog škroba, 2 češnja mljevenog češnjaka., malo sezamovog ulja, nasjeckani vlasac, 2 mrkve, 1 šalica vode, 1 šalica soja umaka, crni papar, sol. Način pripreme je sljedeći: U zdjelu staviti pileća prsa i kukuruzni škrob. Zatim miješajte dok pileća prsa ne upiju sav škrob. U dublju tavu ili wok dodajte malo sezamovog ulja i popržite piletinu dok ne porumeni. Nakon toga meso staviti u drugu zdjelu sa strane. U tavu u kojoj se pržila piletina dodati još malo ulja, češnjak, mrkvu narezanu na tanke štapiće i sve dobro promiješati. Sve sastojke pržiti na sezamovom ulju još 2 minute. Zatim dodati sitno nasjeckani kupus (izrezan kao za salatu). Pirjanom povrću dodajte prethodno poprženu piletinu, crni papar, sol i soja umak. Sve dobro promiješajte. Nakon što je sve gotovo, pričekajte da se sastojci malo slegnu. Na kraju dodajte sitno sjeckani vlasac, promiješajte i poslužite toplo.
Tagovi: