Kako pripremiti đuveč iz konzerve

Kako pripremiti đuveč iz konzerve

Đuveč iz konzerve je brz i jednostavan obrok

Da li ste se ikada našli u situaciji gdje nemate dovoljno vremena za pripremu ukusnog ali hranjivog obroka? Upravo je Đuveč iz konzerve odlično rješenje ako želite nešto brzo, ukusno i hranjivo. Bez obzira da li ste pravi chief u kuhinji ili tek početnik, ovako pripremljen đuveč će vas svakako oduševiti. Što je zapravo đuveč? Riječ je o tradicionalnom Balkanskom jelu koje se priprema od mješavine povrća i mesa. Ova mješavina se zajedno priprema u pećnici ili tavi i dodaje se u rižu ili tjesteninu.

Sadržaj povrća u đuveču može varirati, kao i meso. U originalnim receptima on sadržava: Luk, mrkvu, češnjak, rajčice, papriku baburu, crvenu papriku, patlidžan. Meso se može i ne mora dodati, i ono se može birati između piletine, svinjetine ili janjetine. Ovo jelo je često na stolu za vrijeme jeseni kada u vrtu pronalazimo povrće koje je potrebno brzo iskoristiti. Ako nemate vremena za kuhanje đuveča, tada je đuveč iz konzerve sasvim solidna zamjena.

Pripremite đuveč iz konzerve u samo nekoliko koraka

I dok đuveč iz konzerve možete jednostavno zagrijati i poslužiti uz rižu, tjesteninu ili meso, to nikako neće naglasiti okus jela. Kako se priprema đuveč iz konzerve? Prije svega, zagrijte svoju pećnicu na dobru temperaturu za pečenje. Otvorite konzervu i zasipajte đuveč u odgovarajuću posudu koja služi za pečenje. Ako želite bogatiji okus i ako imate vremena, tada u unaprijed pripremljeni đuveč možete staviti i nešto svježeg povrća i začina. Đuveč prekrijete s folijom i stavite u zagrijanu pećicu.

U međuvremenu skuhajte rižu ili tjesteninu, pripremite meso. Đuveč pecite oko 30 minuta. Želite jednostavnost? Onda je sljedeći recept idealan za vas: U dublju tavu zasipajte đuveč i miješajte ga na laganoj vatri dok ne krene kipjeti. U međuvremenu stavite kuhati rižu ili tjesteninu i peći meso. Kada je prilog uz đuveč gotov, prelijte ga s đuvečom i dobro pomiješajte kako bi se okusi sjedinili. Đuveč je najbolje poslužiti topao, uz odabrane priloge po želji.

Učinite đuveč iz konzerve još ukusnijim

Ponekad konzervirana jela traže malo dorađivanja. Iako đuveč u konzervi već dolazi začinjen i s određenim omjerom umaka i povrća, vi to i dalje možete obogatiti. Kako napraviti đuveč iz konzerve još ukusnijim? Ako želite dodati okus ili hrskavost, tada je dovoljno da u đuveč stavite svježe narezano povrće. Ako vam fale određeni začini, tada možete nadodati začina po želji. Nedostaje vam možda sosa? Tada je najbolje da nakratko izblendate paradajz i umiješate u đuveč.

Kako se još može kombinirati đuveč iz konzerve? U navedeni đuveč možete staviti i mljeveno meso. Dodavanjem mljevenog mesa đuveču dajete bogatiju teksturu te okus. Isto tako, đuveč možete zapeći sa sirom u pećnici i dobiti zaseban obrok. U đuveč zaista možete dodati bilo što, ovisno o svojim željama i ukusima. Koji je najbolji prilog uz đuveč? Možete kombinirati rižu, tjesteninu, palentu ili meso. Ovaj umak od povrća savršeno će se nadopuniti uz svaki obrok i dati će ona poseban okus topline.


Tagovi: