Kako skuhati piletinu

Kako skuhati piletinu

Kako se priprema piletina?

Piletina je veoma hranjivo meso bogato s proteinima. Ujedno je i vrlo lagano meso te Vam može pomoći ukoliko želite smršaviti, povećati mišićnu masu i poboljšati si zdravlje svojih kostiju. Iz tog razloga ju mnogi nutricionisti, treneri i liječnici preporučuju. Najzdravije je meso kada je skuhano, a mnogi se pitaju kako pripremiti i skuhati piletinu. U ovom članku ćemo Vam otkriti kako se priprema i kuha piletina, te ćemo Vam donijeti nekoliko prijeloga jela koja uključuju u sebi pileće meso. Prvi korak recepta za kuhanje pilećeg mesa je naravno prikupljanje svih potrebnih sastojaka koji će Vam trebati za pripremu jela. Od sastojaka za kuhanje piletine će Vam trebati 2 pileća prsa, 4 šalice vode, 1 lovorov list, 1 jušna žlica soli, 1 čajna žlica crnog papra u prahu, 2 češnja češnjaka, 1 luk, 2 mrkve i 2 stabljike celera koje trebate prethodno najsjeckati prije nego što ih ubacite u lonac.

Kako se kuha piletina?

Nakon što ste prikupili sve potrebne sastojke, sljedeći korak vam je ih je u veliki lonac staviti vodu i pustite ju da zavrije. Dodajte pileća prsa u kipuću vodu. Ako su pileća prsa veća, možete ih prerezati na pola kako bi se mogla ravnomjerno skuhati. Zatim, dodajte sol, crni papar, češnjak, luk, mrkvu, celer i lovorov list u lonac s piletinom kako bi poboljšali okus piletine. Smanjite vatru na srednje nisku razinu i pustite da se sve kuha oko 20 do 30 minuta, ovisno o veličini pilećih prsa. Provjerite da li je piletina potpuno skuhana i da nema ružičastih dijelova. Kada je piletina skuhana, možete ju izvaditi van iz lonca i ostavite ju da se malo ohladi prije rezanja na tanke kriške. U ovom receptu možete prilagoditi začine i povrće prema svojem ukusu. Također, pileća prsa možete skuhati na razne druge načine, poput pečenja, prženja ili roštiljanja, ovisno o tome što želite postići.

Piletina i jela uz koja ide

Postoji bezbroj jela koja se mogu pripremiti s piletinom. Pileća prsa možete spohati, a prije pohanja ih trebate panirati u mješavini krušnih mrvica, začina i jaja, a zatim ih pržiti na ulju dok ne postanu hrskava i zlatno smeđe boje. Skuhanu ili pečenu piletinu možete narezati an manje komade i pomiješati s raznim sastojcima poput zelene salate, rajčica, krastavaca, avokadom i preljevom po izboru kako biste dobili ukusnu salatu od piletine. Ukoliko kuhate piletinu, možete od nje pripremiti ukusnu juhu. Nakon vađenja piletine možete ubaciti rezance i skuhati ih, te imati lagan i ukusan ručak. Ukoliko volite curry, onda će Vam se svidjeti pileći curry. U ovom receptu se piletina kuha u umaku od curryja zajedno s povrćem i začinima poput đumbira, češnjaka, kurkume i kokosovog mlijeka, te se zatim poslužuje s rižom ili naan kruhom. Za recept pilećih tandoora se piletina marinira u smjesi jogurta i začina poput paprike, kurkume, đumbira i limunovog soka, a zatim se peku u pećnici ili na roštilju. Postoje brojna jela u kojima možete ukomponirati piletinu, te su veoma lagana i jednostavna za pripremiti.


Tagovi: